All Star vinner Travrondens Guldklocka 2019, final på Solvalla

Efter en resa den tunga vägen utvändigt ledaren så visar sig All Star vara starkast av alla till slut.

Körande Anders Eriksson gjorde ett bra jobb som satt lugn i dödens och litade på hästens styrka.

Nu fattas det inte många tusenlappar till miljonen för All Star som haft en bra säsong. Med bland annat V75 seger och totalt fyra segrar på tretton starter varav sju slutade bland de tre.

Vi gratulerar hela kretsen kring All Star och ser fram emot nästa säsong.


Solvalla 19-10-30

Fair Enough AM inleder med en seger på Solvalla i V5-1. Hon gör ett bra lopp och visar fin styrka.

Latte Käll fortätter kvällen i V86-4.  Och Comte Du Pommeau avslutar kvällen för stallet i V86-6. Dessa två har bra form men får jagar pengar i första hand.


Äldre inlägg nedan

Stabila resultat under Juli.

Juli inleddes med att Sheilah Laday startade i en E3 final för ston och kämpade till sig fjärdepris. Efter det har det rullat på fint, Quebec C.D vann ett diamantsto lopp med 100.000 kr i förstapris efter det gjorde All star ett kanonlopp i Halmstad under sprintermästar helgen. Pastell Tilly har vann på ett fint sätt på örebro, Autobahn har härdats och startat på i V75 och gjort det mycket bra. Mystery Love vann ett DD lopp på Bollnäs och nu senast segrade Dante Sisu och Island Life på väldigt tilltalande sätt.

Nu har vi tre hästar till start under helgen i Axevalla innan vi tar sikte mot Hagmyren nästa vecka med ganska många hästar. Hästarna känns kraftigt på gång för dagen och resultaten är bra. Personalen gör ett kanonjobb och allting flyter på.

Nu siktar vi mot fler segrar Mvh Peter.


Sheila Laday till E3 Final.

Våran härliga lilla Sheilah gjorde ingen besviken i Söndags när hon på Färjestad lyckades kvala in till E3 Finalen. Hon fick dödens efter en bit och favoriten satt i tätposition. Efter ett långsamt första varv så vart det svårt för köhästarna att ta någonting. Sheilah höll riktigt fint till andraplatsen och var uppe och kände lite på favoriten i slutkurvan. Hon kämpade riktigt tappert till andra priset.

Det är en häftig liten häst men en fantastisk inställning till att tävla, vi fick spår 10 i finalen och det blir ett passande smygläge. Grattis till ägare och skötaren Emelie. Nu siktar vi mot Bergsåker den 1:a Juli


Pastell tillbaka i vinnarcirkeln.

Efter ett litet uppehåll och ett kval så  var Pastell Tilly tillbaka genom en start på lindesberg. Vi tog hand om ledningen från start och släppte för att jag ville ge henne ett snällt lopp.

Hon kändes fin och när ledarhästen hoppade in på upploppet och luckan kom så tog hon i riktigt bra och avgjorde i ett nafs. Fin häst som det strulat mycket för och det var verkligen kul att det lossnade. Hon har en väldigt vass speed och vi siktar mot fler segrar. Grattis till Gert och Helena som äger hästen. Grattis till Rebecca som sköter hästen som gjort ett finfint jobb med henne.


Yippee åter i Vinnarcirkeln.

Under gårdagens tävlingar på sundbyholmstravet lyckades Yippee sätta nosen först över linjen. Han kom igenom bra från start och vi hade ett vettigt slagläge. Attackerna kom bakifrån varvet från mål och jag fick styra ut i tredjespår när 800 m återstod. Han kändes fin i handen då och när jag gav honom marschorder så svarade han väldigt bra.

Det kom en häst störtdykande ute i banan men han lyckades hålla undan. En stark och rejäl insats, men det här är en häst som duger i bättre sammanhang än det här. Tyvärr har det strulat en del för honom. Han gick i mål på 15.8 och han börjar komma mer och mer. Det är inte sista gången vi står i vinnarcirkeln. Stort Grattis till Johan som äger honom och som varit väldigt tålmodig med honom. Tack för förtroendet.

Mvh Peter.


Island Life Vinner på nytt rekord.

Vårat bidrag under onsdagens tävlingar på Solvalla var Island Life. Han startade långt ut på vingen men kom igenom bra och jag körde resolut till ledningen efter 500 m. Väl där kändes det väldigt bra, han har en ruggigt bra skalle den här hästen och han vill inte släppa någon förbi sig. Han vart lite pigg framme i täten utan att vi egentligen fick något tryck. Men han dansade undan på lätta ben och vann på den fina tiden 1.12,9 över full väg. Han är i riktigt fint slag för dagen och han kommer få en bra sommar.

Grattis till kretsen kring hästen.

Mvh Peter.


Karl Gösta Fylkings och V75 Seger.

Förra veckan inleddes med sju hästar ut på Eskilstuna. En debutant i Kavata käll som gjorde ett kanonlopp som 3:a. Arc en Ciel trivdes inte på banan men gjorde ett bra lopp och visade fin inställning. Kvällen avslutades med att stallet fick med sig en dubbel. Dante sisu avlade maiden på fina tiden 15.8 från ledningen, han har ryck upp sig efter lite omlagd träning och är på gång. Yippee kom in som 2:a i det loppet och stod för en bra spurt. Jättenöjd med hästen och han verkar vara på gång igen han med efter sjukdom.

Onsdagens Höjdpunkt var Karl Gösta Fylkings minneslopp med 80.000:- till segraren. Ett av de större lärlingsloppen, vi hade Valeur till start och han hamnade en bit bak med tanke på sitt 10:e spår. Men det var frisk körning framme i täten och kusken behöll kylan länge och när hon vred på i 4e spår så bet det otroligt bra. Han är sylvass på speed och tog ner täthästarna i de sista stegen. Han har hittat en ytterligare växel efter att ha fått gå en del sprinterlopp. Fantastiskt kul för hästen vilket även innebar att han blev Miljonär.

Grattis skötaren Rebecka som gjort ett kanonjobb med Valeur. Och grattis Sandra som fick vinna ett av de större lärlingsloppen vi har.  I övrigt från onsdagen noterade stallet två tredjeplatser som bäst. Sheila Laday som spurtade starkt till slut likaså Enge Lincoln efter sen lucka.

Lördagen bjöd på fina V75 tävlingar från Gävle, Autobahn är en häst jag fick in i höstas. Han fick en längre träningsperiod och gjorde nu sin 3e start i min regi. Efter en snöplig gallopp senast så fick vi den här gången överta ledningen och därifrån bet han ifrån sig mycket fint och dansade undan på 13.6 över full väg. Jättekul för ägarna och jag tackar för förtroendet. Han är på gång nu Autobahn, Grattis även till skötaren Marika som tog sin första V75 seger som skötare hos oss. I övrigt hade stallet två till ut på lördagen Da vinci Boko spurtade bra som 7:a och Ryan Kronos fick ett stenhårt lopp, vart hängandes i 3e spår i 8 tempo och sedan fram utvändigt ledaren och slutade oplacerad.

En spännande vecka väntar nu framför oss, världens bästa hästar samlas på Solvalla för en folkfest. Hoppas vädret är med oss.

Mvh Peter.


Debutseger för Very charming.

Igår var en fartfylld dag med då vi hade hästar på två banor. Vi inledde dagen med V75 på örebro där vi hade fem hästar till start. Da Vinci Boko var först ut från ett dåligt spår stod han för en rejäl slutspurt och fick ett 6e pris som tack för det. Han börjar komma i form och kommer dyka upp där framme igen när han får ett vettigt spår. Prediction startade i Lördagsloppet och hade rejäl otur, han hamnade 3 e invändigt från start och på sista bortre långsidan kallnade den som satt hacket framför oss och vi vart dragna sist. Men även han spurtade starkt till 5e platsen och han kommer gör bra lopp här framöver.

Autobahn var näst på tur, här hade vi gjort en del ändringar till denna starten och kusken var mycket nöjd med dessa. Vi laddade från start och det såg ut som vi skulle få en bra position men när Erik skulle ta sig ner invändigt gick det väldigt fort och han slog ihop och hoppade. Men Erik var jättenöjd med honom efter galloppen, vi kommer igen.

Island Life och Ryan Kronos avrundade tävlingarna för oss på Örebro. Island Life hittade 3e utvändigt och Ryan hamnade långt ner i kön. Efter ett väldigt måttligt tempo för klassen första rundan gick det undan värre tillslut. Island life slutade 3a efter en mycket stark sista långsida, Ryan Kronos hamnade för långt bak men spurtade till sig 6e platsen.

Alla hästarna gick bra men det klaffade inte riktigt för oss i loppen igår men jag är jättenöjd med hästarna.

På Gävle avrundade Team Norman kvällen med Very Charming som debuterade. Han kvalade på ett riktigt fint sätt och jag hade en del förhoppningar på honom. Jag körde fram till dödens varvet kvar och han fick gnugga på utvändigt. Han avslutade starkt och tog ner ledaren i de sista stegen, hästen som spurtade förbi oss hade trängt sig ut i slutkurvan och vart diskad på grund av detta så vi fick ta hand om första platsen. En härlig debut för Very Charming, grattis till skötaren Josef och Ägarna Kicki och Tryggve.

När jag summerar lördagen så intjänade stallet 99 000:- men som det kändes hade det kunnat bli mer. Men jag är väldigt nöjd med hästarna. Nu väntar en spännande vecka med Drottning Silvias pokal som avslutning på veckan.

Väl mött Peter.


En nöjd tränare avrundar veckan.

Den senaste veckan har varit fylld av starter och vi har haft fullt upp i stallet. Vi inleddde förra söndagen med att ta en dubbel på Solvalla, Sheila Laday sprang nytt rekord och vann på fina tiden 15,8 med 20 m tillägg. Dagen började på bästa sätt, I am Unique gick ut sedan i ett stolopp och gjorde ingen besviken. Efter ett taktiklopp och en plats långt ner i kön så avslutade hon riktigt vasst till ett andrapris, hon är på gång igen. I det första dagens dubbel-loppet hade vi Raggio délite som gjorde blott andra starten för mig. Från ett riktigt dåligt utgångsläge så fanns ingen annan position ledig än utvändigt ledaren. Favoriten återfanns i ledningen och det kändes som det skulle bli tufft för honom med det här upplägget. Men på bortre långsidan kändes det verkligen bra och jag smög ner i rygg på ledaren i slutkurvan för att få vila lite och han svarade med att nosa ut favoriten i ledningen till en seger på fina tiden 13,4 över full väg. Riktigt kul när nyförvärven levererar.

Tidigare den här veckan hade jag två stycken till start på Bollnäs som var nya bekantskaper på tävlingsovalen. Castleman en fin treåring som gjorde sina första start i livet gjorde mig inte besviken. Han var snabb ut från start och vann enkelt från ledningen. Autobahn var ute i ett dubbel-lopp, det var hans första start för mig och det var hans första start efter halsoperation. Han gick i mål som 3:a i ett taktiklopp som gick väldigt fort tillslut. Jag var mycket nöjd med hästen och han är ganska stor och tung så det kommer ta ett par starter för honom innan han är i form.

All Star startade i torsdags och gjorde en strålande insats som 3:a i ett sprinterlopp där han drogs med bakspår. Dödenshästen svarade oss när vi försökte avancera 1300 m  från mål och vi blev hängandes i tredje resten av vägen. Han kämpade storstilat och tuggade ner ledarhästen men vart slagen på linjen.

Arc en Ciel debuterade efter ett mersmakande kval och visade fint kunnande även hon i sin debut på tävlingsovalen. Från start fick hon en galloperande häst framför sig och när vi väl kom ur den trånga situationen fick vi en trög rygg att gå i. Hon avslutade vasst till tredje platsen och gick 16,6 i debuten det var jag verkligen nöjd med.

Fredagen var en dag vi hade laddat för en längre tid. Jag, Minna och Quebec C.D begav oss till åby för att vara med i uttagningen till Drottning Silvias pokal. Vi hade fått ett fint läge och hon tog ledningen efter att fått press första 500m ordentligt klockan stannade på 08,2 första 500m. Efter den hårda inledningen fick hon ingen vila utan det kom snabbt en avancerande häst upp på utsidan. Första varvet klockades till 13,2, trots den tuffa inledningen så såg hon bländande ut på slutvarvet och såg ut som segraren i sista sväng. I normala fall så får hästar med den här sortens inledning ordentlig mjölksyra under de sista 500 m.

Men hon är verkligen något utöver det vanliga och hon kämpade heroiskt ända in på linjen men vart tyvärr slagen av en som satt 4e invändigt. Jag är otroligt nöjd med min häst även fast det var ruggigt surt att hon inte fick vinna efter det kanonlopp hon gjorde. Vi fick välja som andra utav de som kom tvåa och tog bricka 5. Vi får ta dom i finalen, känns jättekul att vara med i en stor final. Jag längtar redan.

På återseende Peter Norman.


 Dubbel på Gävletravet.

17553683_1358096740895167_6052818949497926689_n

Gårdagen innehöll en spännande lunch för oss med fem hästar till start. Zeus Karsk stod för en stabil insats i det inledande loppet. Det vart en ursinnig inledning och ledaren fick inte sitta still någon gång under loppet. Jag fick en vilsam resa nere i kön och fick rygg hela vägen in på upploppet. Han avgjorde enkelt men på stumma ben tillslut. Han gick nya rekordet 13,5 full väg på en snabb bana, en rejäl insats och jag är nöjd med hästen. Egne Lincoln startade i samma lopp men galopperade efter en för tuff inledning i första sväng.

Hot armani stursk stod start i ett långlopp (2640m) och kom iväg bra det landade i att vi fick rygg på ledaren. Han kändes fin och hängde med bra och han inte riktigt få upp farten när han fick fritt kort före mål. Han känns mycket bättre i travet nu och gör fina lopp för dagen. Nöjd med insatsen.

17522822_1358096774228497_2375140556834231260_n

All star selade vi ut i lopp 3, fick dödens efter en bit och jag trodde i det läget att det skulle bli tufft att vinna det här loppet. Vi varvade på 14,7 och på bortre långsidan kändes han fortfarande stark och sög tag ordentligt i grejorna och krigade ner ledaren till en säker seger men 2 längder. Kanoninsats och jag var imponerad över sättet han gjorde det på.

Dante sisu selade vi ut i V4 avslutningen, han kom igenom bra ifrån start och han kändes fin. När tåget gick hann jag inte riktigt gå ut för jag fokuserade på en galopperande häst framför. Jag backade loss i sista sväng och tyvärr fick vi en en uploppsgalopp när jag begärde lite för mycket av honom. Han var gott gående då och det var nog en pallplats som rök där. Vi får finslipa lite i balansen så kommer vi igen.

När jag summerar dagen får jag vara nöjd med två segrar och att hästarna över lag kändes riktigt bra, stallformen är bra och värmen kryper allt närmre.  Vill även passa på och skicka ett grattis till Sylve ägare av Zeus Karsk och Anders ägare till All star.

På återseende Peter.


Impressive Zon skrällvinner.

17498533_1355110437860464_7801444305195045295_n

I Fredags på lunchen hade vi två hästar till start. Neutron Broline i lopp 1 som fick en invändig resa av kusken och efter tufft tempo hela vägen satt han fast med lite krafter kvar i mål som 6.a på 1.12,6. En bra insats av hästen som fick ett rygglopp hela vägen in i mål. Kusken var nöjd och belåten med insatsen vi kommer igen till nästa start.

Impressive Zon kom ut i lopp 6 en spårtrappa och vi kom iväg vettigt från start. Han gjorde comeback efter halsoperation och kastration. Han har varit lite upp och ner i träningen så det var en väldigt svårbedömd chans på förhand. Men vi hade gjort en del utrustningsändringar till den här starten och det bar verkligen frukt. Han gick i mål som segrare på tiden 1.15,0 och fick ordentlig fart över upploppet och gick ifrån med ett par längder. Kul för alla inblandade då det är goda vänner till mig som äger hästen.

Det kom lite som en chock för mig också men det är alltid kul att bli positivt överraskad. Stort Grattis till alla ägare.

Mvh Peter.


V86 seger för Valeur.

17191024_1339950039376504_7279728037588978929_n-2

För tredje onsdagen i rad har vi vunnit lopp på solvalla och igår var det Valeurs tur att få sätta nosen först. Distansen var innan ett frågetecken, men efter en del positionbekymmer fick vi sick sacka mellan ekipage för att få fritt spelutrymme. Han avslutade sylvasst och gick i mål med en del sparade krafter. Han är riktigt på gång och kommer att starta i ett lite tuffare gäng nästa onsdag.

Vi hade tre hästar till på Solvalla igår, Hot armani stursk var ute i ett lärlingslopp men hann inte riktigt få upp farten men gick klart godkänt och han dyker nog upp snart i listorna igen. Scarlets Mirakel hoppade från start då han blev lite för laddad. Men jag lyckades ställa honom och han stod för en kanon upphämtning som resulterade i en tredjeplats. Startar inom kort igen.

Pastell Tilly var ute i ett diamantstoförsök, sitt andra lopp efter halsoperation. Hon vart lite seg tillslut men hennes form är uppåtgående och med dem här loppen har gjort henne gott. Hon slutade femma.

Totalt körde stallet igår in 79.500 kr och till helgen skall Ryan Kronos ut på V75 vi håller tummarna för honom.

På återseende Peter.


Fjärde raka för Island Life.

island_life_heat_1Island Life

Island Life tog i Onsdags sin fjärde raka seger och utvecklingskurvan på honom bara stiger, det känns som att han tar ett kliv för varje lopp han gör och i onsdags hade vi sommarskorna på honom och då tackade han med att springa en trettontid över full distans (13,9).

Tidigare i karriären har han haft lite problem med att springa helt rakt när man skulle flytta ut honom i spåren, men tack vare omlagd träning och lite utrustningsdetaljer så har vi fått bukt på det. De här loppen han har gått nu har han gått med skor runt om öppet huvudlag och fast bomull i öronen. Han är en riktigt bra häst och han kommer få ett spännande år framför sig.

Boxnytt.

Det har kommit in lite nya hästar i träning på slutet, Prediction köpte jag på uppdrag åt en hästägare från Stefan Melander och har varit hos oss ett tag nu och fått en träningsperiod. Han är en lillebror till Friction, han blir en spännande häst att följa här i vår. Han ser fin ut träning.

Raggio d´elite kom till oss i träning, och han precis som Prediction har fått en träningsperiod. Han har mängdtränats och fått ett snabbare jobb i sig och såg fin ut i det. Han är en med en sylvass speed, blir intressant att se honom när han kommer ut på banan.


Stabil inledning på nya året.

neutron-broline-ledni

Neutron Broline vi seger på solvalla

Det har gått två månader på det nya året och vi börjar närma oss lite varmare väder vilket verkligen förgyller travsporten då hästarna springer snabbare och det är mer publik på banorna. Fram till denna dag har vi gjort 44 starter med 16 platser och 4 segrar.

Jag fick in en häst i träning för 3 månader sen som heter Neutron Broline, han fick träna på under en tid och har nu kommit igång och startat. Det är en jättefin häst som haft problem med ett ben i karriären. Han har nu gjort två starter för mig och har en etta och en tvåa i programraden. Jättefin häst som ska bli spännande fram emot sommaren.

Island Life har övertygad vid sina segrar och startar ikväll igen, han känns verkligen på hugget för dagen och det känns som att han utvecklas hela tiden. Valeur och Da vinci Boko har gnuggat på under vintern på V75 och gjort kanon resultat.

Sloppy Joe vintertränar och kommer att starta senare fram när det blir lite varmare ute. Underifrån kommer det ett gäng treåringar som sköter sin träning jättefint och det ska bli mycket spännande att se vad de kan uträtta på banan.

Under den senare tiden har det kommit in lite nya hästar i träning, Castleman, Autobahn, Yield to None. Alla sköter träningen fint och det blir spännande att se längre fram.

Pastell Tilly återkom efter halsoperation och gjorde ett kanonlopp direkt i comebacken, hon kommer att få ett riktigt fint år i år.

Vi kämpar på och ser fram emot våren och sommaren.

Mvh Peter.


Dubbelseger på Romme.

I torsdags hade vi två hästar med oss till Romme för lunchtrav. Scarlets Mirakel gjorde comeback för mig, nu som vallack och vi fick en tung inledning på loppet men han stod på benen och kändes riktigt fin hela vägen. Jag fick backa sist och tempot var lågt framme i täten. Men varvet från mål gick jag på i tredje, fick ut ett ekipage framför mig och när denna tappade fart i sista sväng så kändes det väldigt långt fram. Men Kalle som vi kallar honom fullkomligt flög fram över upploppet och satte nosen först. Han är en härlig häst med stort kunnande och en riktigt fin inställning. Stort grattis till Ägare och hästens skötare Jennie som gjort ett superjobb med honom.

scarletsmirakel

Scarlets Mirakel

Loppet efter hade vi All Star till start, det här är en kille som krävt en del jobb för att få till. Han debuterade som 4 åring och har haft det lite svårt med att hålla sig i trav hela vägen in. Men i torsdags stod han för en bra insats när han öppnade bra från start för att sedan få bestämma i ledningen. Varvet kvar fick vi konkurrenter på utsidan som skruvade upp tempot men han växlade tempo på ett fint sätt för att sedan kunna hålla undan från tät. Han stod för en fin insats och jag gläds med ägaren och skötaren Emelie att All Star vann.

Det rullar på bra och vi börjar närma oss bokslut, 47 segar ligger vi på just nu mot fjolårets 43. Vi har kört in mer pengar i år än i fjol, Personalen är fantastisk och alla bidrar verkligen till framgångarna. Hästarna mår väldigt bra och vi har en ljus framtid tillmötes.

Nu siktar vi mot 50 segrar innan året är slut.

Mvh Peter.


Två hästar till rikstravet.

xanthis4

Xanthis Amazing

I år har två av våra hästar ifrån stallet blivit sålda som rikshästar till rikstravet. Det handlar om Galvanize´Em som har sålts till stall Djurgården och Xanthis Amazing som har sålts till stall Färjestad. Det känns väldigt roligt få äran att sälja dessa hästar som rikshästar. Det är många andelsägare som kommer att få mycket roligt med dessa två väldigt snälla individer. Både Galvanize´Em och Xanthis har gjort väldigt bra ifrån sig på senare tid på tävlingsbanan. Xanthis har tävlat i tuff konkurrens på V75 och vunnit lopp på huvudstadsbanan.

image

Galvanize´Em

Galvanize´Em är en mycket storväxt herre som med tiden har utvecklats till en fin och väldigt stark häst. Han ståtar med två segrar, ett andrapris och ett tredjepris på de fem senaste starterna. Hästarna är i goda händer hos Ulrika Wällstedt som har hand om stall Djurgården och Peter Strömberg som har hand om stall Färjestad.

Lycka till alla andelsägare.

Mvh Peter.


Dubbel på Solvalla.

15192571_1233903416647834_1222045257484653223_n

Quebec C.D tog igår sin tredje seger i karriärens tredje start, Vi hade spår ett bakom bilen och hon öppnade riktigt bra och vi tog enkelt hand om ledningen. Efter en lugn första femhundring så fick vi en häst på utsidan som tryckte upp tempot sista varvet, in i sista sväng hade vi kontroll på händelserna. Men det kom en häst väldigt fort ute i banan, vi lyckades hålla undan för denna. Hon hade en del sparat i det läget men det går inte att svara en häst som kommer så långt ute i banan. Hon är en helt fantastisk tävlingsindivid den här damen och hon gör verkligen allting rätt. Igår var första vi mötte hingstar och valacker och det gjorde hon med bravur. Vi kom i mål på en femtontid och vi kommer få riktigt kul med den här i framtiden.

15267543_1233903433314499_4896664914258997042_n

Valeur startade på v86 och delade favoritskapet tillsammans med M.T Kingofthehill. Vi kom iväg hyggligt från start men det var några galloppsteg i starten så Örjan valde att köra på säkerhet. På sista bortre långsidan styrde han på och den värsta motståndaren hoppade då. Örjan tog det lugnt genom svängen och Valeur avgjorde i ett nafs på upploppet. Det var otryckta tussar och mycket sparat i mål. Han kommer få en fin vinter i år igen.

I och med segrarna igår så klev stallet över inkörda pengar från fjolåret. Det rullar på riktigt bra nu och Personalen gör ett kanonjobb. Nu siktar vi mot kommande lopp.

Mvh Peter.


Ryan Kronos tar andra raka.

ryankronosmg151031

I tisdags hade vi fyra hästar till start på Eskilstuna. Det hela slutade med en vinst ett femtepris och två galopper. Ryan Kronos gjorde en stark comeback för mig på Romme och kom till dagens tävlingar som megafavorit. Han gjorde ingen besviken, han hittade andra utvändigt tidigt och gick i rygg ända tills mitten på bortre långsidan. Då klev Uffe på med honom och de två täthästarna hade kört friskt mot varandra. Det var till våran fördel och även fast han inte riktigt fick fäste på den lösa banan så tog han ner den värsta konkurrenten kort före mål. Det var Ryans andra raka seger och det bådar verkligen gott inför vintern.

De andra vi hade till start hade lite problem med underlaget (Dante Sisu och All Star). Zeus Karsk blev för laddad och galopperade direkt när bilen släppte. Vi kommer igen.

Mvh Peter.


Island Life tar hem klass II finalen.

Igår Lördag hade vi tre hästar inkvalade till finalerna på Solvalla. Först ut hade vi I am Unique som var med i Diamantsto finalen, hon vart väldigt stressad efter en omstart och lade bort för mycket kraft på det. Hon gick med i tåget under slutvarvet men var aldrig med i striden. Hon hamnade först utanför pengar men hon kommer igen.

I avdelning två hade Island Life till start från spår 11. I en stökig inledning med galloperande hästar och trånga situationer så redde hästen ut det fantastiskt bra. Erik stötte varvet från mål, fick tyvärr en dålig rygga framför sig och var tvungen att gå en ordentlig repa i fjärde. I sista sväng valde kusken att bara köra på säkerhet och Island Life svarade med en sylvass avslutning på upploppet som verkligen bar frukt. Kanoninsats av både hästen och kusken. 200 000 kr in på hästens konto, han var verkligen förtjänad av att få en stor seger. Det har strulat mycket för honom i lopp, men han har verkligen mognat och igår visade han att han nu klarar av att springa ute i spåren med. Den här hästen känner jag väldigt mycket för och han kommer ha en ljus framtid framför sig.

15134561_1229985180372991_5500148876601743196_n

Island Life

I V75 avslutningen hade vi Da Vinci Boko till start, vi kom iväg bra från start och jag skulle precis sätta mig till rätta i andraspår. Men då uppstod en trång situation när ekipaget framför oss galopperade och tog upp vilket gjorde att jag var tvungen att korrigera min häst men han blev tyvärr generad av detta och galoppen kom. Hästen kändes fantastiskt fin efter och som det kändes hade vi varit med och seger stridigt i det här loppen. Men sånna här saker kan tyvärr hända i lopp och det är bara att bryta ihop och komma igen.

Limoncelli startade idag Söndag i långloppet Gävles stora pris. Han fick ett bra lopp i andraspår och strax innan sista sväng var det en kvartett som hade ryck ifrån lite. Örjan hade lotsat ner honom i rygg på ledaren i det läget, då i det läget såg han väldigt segerfarlig ut men tyvärr slog hästen ihop och galopperade.

När jag summerar helgen så måste jag vara väldigt nöjd. Hästarna kändes otroligt fina allihop och det rullar på bra för stallet för dagen. Det tack vare min personal och alla som är med och bidrar runt omkring. Jag är otroligt glad för kretsen kring hästen Island Life att dom äntligen fick utdelning, tack för tålamodet.

Mvh Peter.


Boxnytt.

Vi hälsar varmt välkommen till Autobahn, en treårig hingst efter Broad Bahn. Han kommer till oss från Ulf Stenströmmer. Han är en fin häst med utstrålning som Marika får som sin passhäst. Vi hälsar honom och kretsen kring honom varmt välkomna till oss på Erikssund.


Välkommen Marika.

Imorgon måndag så börjar Marika Eriksson hos oss. Marika kommer att ta över Lottas hästar och kommer till oss från Joakim Löfvgren. Marika är 25 år och är trots sin dryga ålder en rutinerad hästskötare. Hon har både kör licens och ryttar licens. Marika har sin första arbetsdag hos oss imorgon och vi hälsar henne varmt välkommen.

Mvh Peter.


Fin avslutning på veckan.

Under den gångna veckan har vi haft trav på Mantorp, Eskilstuna, Solvalla och Romme. Veckan inleddes med en fin andraplats för i am unique på mantorp. De andra två vi hade till start (Galvanize ´Em och Comte du Pommeau) slutade tyvärr med gallopp. Under tisdagskvällen hade vi tre hästar till start, Tzatziki var först ut. Efter ett materialfel på ett annat ekipage och en omstart vart han lite ivrig och galopperade. All Star debuterade tog ledningen men felade i första sväng. Han hade lite problem med banunderlaget och denna dagen var förstörd. Han kändes fin annars och vi får sikta mot nya lopp. Hot Armani Stursk startade i det sista loppet, han slog på en gallopp efter ett drygt varv. Han stod sedan för en väldigt bra upphämtning till tredjepriset. Han kommer starta nu på Onsdag på Solvalla mot lite tuffare hästar, han känns uppåt i formen och kommer göra ett bra lopp på Onsdag.

På Fredagens lunchtävlingar (Solvalla) startade Sheila Laday och Yippee. Sheilah gjorde sin blott andra start i livet och stod för en kanoninsats som gav en mersmakande andraplats. Hon låg långt bak i kön och spurtade väldigt bra till slut. Yippee är en häst som jag trott kommer bli väldigt bra med tiden, nu har han fått lite lopp innanför västen och jag tyckte att han visade en väldigt fin utstrålning i fredags. Erik som körde gav honom en kanonresa och när han begärde lite av hästen så klev han runt dem på ett övertygande sätt. Han är under stark utveckling Yippee.

15079050_1222659671105542_815881068622794862_n

Senare på kvällen gav vi oss iväg till Romme med Ryan Kronos och Limoncelli. Ryan återkom till mig i träning efter en kortare sejour i Frankrike hos Christophe Martens. Jag ville ligga lågt inför den här starten med tanke på att jag inte riktigt visste vart jag hade honom formmässigt och om han skulle hålla sig lugn när han kom ut på banan igen. Vi provade ett norskt huvudlag till den här starten och han såg väldigt stabil ut från start. Efter en resa i tredje par utvändigt så fick han gå med när tåget gick. Han avgjorde på ett enkelt sätt och såg väldigt bra ut över mål. Det bådar gott inför kommande starter, Uffe som körde var väldigt nöjd med hästen.

Limoncelli startade i loppet efter Ryan och öppnade bättre än vad vi förväntat, han hamnade i tredje utvändigt och avancerade sedan fram tidigt till dödspositionen. Där trivs han alldeles utmärkt och när vi kom in i sista sväng så kontrollerade Uffe händelserna och Limoncelli klev undan på ett mycket fint sätt. En strålande insats av både kusk och häst.

15027764_1222659681105541_1289331378117313058_n

Detta var tredje segern för dagen och sedan hade vi räknat in ett andrapris på Solvalla med. Jag är fantastiskt nöjd med resultaten och vill tacka min personal för allt jobb de gör med hästarna. En speciell avtackning vill jag skicka till lotta som med sin sista utselning hos mig fick vinna med sin passhäst Yippee. Ett värdigt avslut och vi önskar Lotta all lycka i framtiden.

Mvh Peter.


I am Unique Miljonärska.

11931110_952794264791421_1080082062_n

I måndag startade I am unique i Mantorp och gjorde sitt livs 52:a start. Det vart en fin insats som räckte till ett andrapris som var värt 50 000 kr. I och med detta så klev hon också över miljonen i prispengar. Hon är en riktig hedersmärr med en grym inställning till att tävla. Under det drygt ett och ett halvt år hon varit hos mig är mitt bästa minne med henne när hon vann på V75 en solig dag i Bollnäs. Jag vill skicka ett speciellt tack till Lotta som varit hennes skötare under den här tiden.

Mvh Peter.


Boxnytt.

Idag fick vi in ett nytt ansikte i stallet, Neutron Broline. En sexårig son till Ken Warkentin som kommer till oss från Per Lennartsson. En välvuxen herre som vi hälsar varmt välkommen till.

Välkommen tillbaka säger vi också till Scarlets Mirakel, som jag tidigare haft i träning. Han var en sejour hos Robert Bergh men nu finns han återigen hos oss ute på Erikssund. Han har blivit kastrerad men är för dagen åter igång och tränar. Varmt välkommen tillbaka.


100 Tränar segrar.

fortuna1

Fortuna Sund (Bilden)

Igår kväll på ett vintrigt Solvalla så tog jag och Quebec C.D oss först i mål. I och med detta så nådde jag en milstolpe i karriären, jag fick min 100:e tränar seger. Under mina knappa tre år som tränare har jag fått uppleva många ljusa stunder, när jag tittar tillbaka på dessa 100 segrar så finns det ett helt gäng minnesvärda. Starten för mig som tränare hade inte kunnat börja bättre. Jag fick ta över rörelsen av min far Glen. Vi hade ett stall med spännande tvååringar och treåringar som hade framtiden för sig. Ett axplock av dessa var Face´em, Sloppy Joe, Island Life och Fortuna Sund.

valeur-mal-2-jpg-516546

Valeur ( Bilden)

Han gav mig perfekta förutsättningar för att få bästa möjliga start på tränarkarriären och det är jag väldigt tacksam för. Vi arbetar fortfarande sida vid sida och har ett väldigt bra samarbete. Den seger jag minns allra bäst är Svenskt Travoaks ihop med Face´em, det var en fantastisk söndag när allting klaffade och hästen var strålande bra. Av de andra segrarna jag vill nämna är Fortuna Sunds två segrar på Vincennes och Rugiada dei Rex superspurt på Vincennes.

rugiada-dei-rex-21022016

Rugiada dei Rex (Bilden)

Både Island Life och Sloppy Joe har skördat fina framgångar på V75 här i sverige. Face´ems seger i Travoaks gjorde att jag fick in lite nya hästar i träning, många av dessa har gjort väldigt bra ifrån sig på rikstoton. I am Unique och Comte du pommeau till exempel startade på under förra sommaren och skördade framgångar på V75. Bollnäs och ledningen för I am Unique, Startgallopp och seger med 30 meter på axevalla under stochampionatshelgen med Comte du pommeau. Valeurs svepning från sista till första plats på Mantorp för att nämna ett par lopp.

Jag vill tacka mina hästägare och min personal. Nu siktar vi på nya segrar i framtiden.

Mvh Peter.

eftersnack-v75-bollnas-30-juli

Sloppy Joe

14730553_193887571051094_5486648419436986368_n

Island Life


Sloppy Joe vinner på Gävle.

Under torsdagskvällen begav jag mig till Gävle. Vi startade tre hästar, Dante Sisu, Sloppy Joe och Hot Armani Stursk. Dante gjorde ett mycket bra lopp han fick tidigt gå fram i dödens och höll storstilat till tredjeplatsen på en trettontid. Jag var jättenöjd med hästen, se upp för honom i nästkommande start.

Sloppy Joe gick ut i ett Dagens Dubbel lopp, Erik körde till rejält från start och han öppnade verkligen bra denna gången. Han fick rejält tryck av Ove A som efter en snabb första femhundring kröp ner i rygg. In på upploppet hade Sloppy kontroll på det hela och vann från ledningen. Han såg jättefin ut och Erik var väldigt nöjd med honom. Vi får se om det blir en start till eller om vi ställer in han för i år och siktar mot nästa säsong.

Hot Armani Stursk stod på tillägg över medeldistans, kom iväg hyggligt men vart hängandes i spåren och jag fick backa mig sist. Men jag gick på igen dryga varvet från mål men fick då svar igen. Loppet vart lite rörigt kört men med tanke på att han fick lägga två speeder i loppet relativt tidigt tyckte jag hästen gjorde en godkänd insats. Vi får kika mot nya lopp.

Mvh Peter.

image1-3

Sloppy njuter av att vara i hagen dagen efter start.


Tredje raka för Da Vinci.

I fredags åkte vi med Da Vinci Boko till Örebro travet för att testa lyckan i ett bronsdivisions försök. Förutsättningarna hade kunnat se bättre ut på förhand, vi var lottade till spår 12 bakom bilen medans värsta konkurrenten hade framspår. Peter kom igenom bra från början och lyckades hitta tredje ut. Spetshästarna kampades lite om positioner från start och första femhundringen gick ordentligt fort. 700 m från mål gick tåget i tredjespår och Peter fick rygg i ett par hundra meter, in mot sista sväng såg Da Vinci mycket stark ut och in på upploppet hade han kopplat greppet om ledaren och dödenshästen. Men hastigt ute i banan kom en smygkörd Juvels Boy men Da Vinci svarade honom och sträckte på sig. Segern var värd 110 000 kr och var hans tredje raka för Peter, segertiden skrevs till fina 13.6 den här höstkvällen. Hästen har nu gjort fem starter för mig sedan vi kvalade om honom, på dessa fem starter har det blivit fyra segrar och en andraplats. Det finns fin utveckling i honom och han är verkligen i toppform för dagen. Nu siktar vi mot finalerna på Solvalla den 26 oktober. Vi vill passa på och gratulera glada ägare till Da Vinci.

Mvh Admin.

image1-2

Da Vinci Boko tillsammans med ägare och Peter.


 En kanon Tisdag på Sundbyholm.

image2

Quebec C.D med skötare Minna

Stallet snurrar på riktigt bra för dagen, igår kväll hade vi tre hästar till start det resulterade i två segrar och ett andrapris. Vi tar det från början, I lopp 3 hade vi Quebec C.D till start och hon kom iväg fint från spår 4 i volten och det fanns inte en tillstymmelse till gallopp. Vi hamnade i tredje par utvändigt och varvet från mål försökte Peter avancera men blev svarad från dödspositionen. I det här skedet vart det väldigt rörigt med hästar utanför och trötta hästar framför och bakom. Men hon agerade på bästa sätt och avgjorde väldigt enkelt. Peter var väldigt nöjd med hästen och den här kommer vi få roligt med framöver.

Näst på tur var Cassano Bob som verkligen tänt till nu på slutet efter en lite sämre period. Han stod för en smått makalös insats igår när han låg sist hela vägen och svepte runt hela fältet och började sin jakt på den undflyende ledarhästen. Han kom i mål som tvåa men kusken och tränaren var otroligt nöjd efter loppet. Håll utkik efter honom i programmet då han verkligen är på rätt väg nu.

Avslutningsvis startade Limoncelli i långloppet, han är en väldigt stark häst och trivs utmärkt på lite tungsprungen bana och under den här årstiden. Peter hittade fjärde utvändigt och fick en bra rygg att gå på i form av Queer Fish när han skulle avancera. De här två lämnade övriga fältet och Peter satte in slutstöten in på upploppet. Han var mycket nöjd efter loppet och vi kommer få en bra vinter igen med den här hästen.

Vi summerar en fantastisk dag på Sundbyholmstravet.  Och Gratulerar alla ägare till fina segrar och Pallplaceringar Mvh Admin.

image1

Limoncelli med skötare Lasse


V75 seger för Island Life.

På förhand såg det knepigt ut och som att innerspåret skulle bli en fälla. Men idag fick ”Leffe” som vi kallar honom visa alla hur pass bra han är. Jag är otroligt glad för hästen och hans tålmodiga ägares skull, jag har länge vetat om att hästen har en oerhört hög kapacitet och idag var det våran tur att ha centimetrarna på våran sida. Efter en bra start kunde Erik lotsa fram honom i rygg på ledaren, under loppets gång så såg det länge ut som att ledaren skulle hålla undan. Varvet gick på 14,5 och det syntes tydligt att köhästarna hade svårt att ta någonting på ledartrion. Efter en perfekt styrning av Erik hittade han en lucka in på upploppet. Efter en väldigt snabb avslutning lyckades ”Leffe” sätta nosen först.

Valeur startade i V75 avslutningen och med spår 9 bakom bilen fick vi en fin start och hamnade inledningsvis i tredje par utvändigt. Med varvet kvar så stötte Jorma och Zenit Brick ifrån kön, jag var då tvungen att gå ut i tredje och när jag klev på så kändes hästen väldigt stark. I sista sväng hade jag koll på ledaren och det såg länge ut som att vi var på väg mot segern. Men Zenit Brick stod för en riktigt bra insats och hann precis sätta nosen före oss. Jag är väldigt nöjd med Valeur som hela tiden gör bra insatser, idag fick han dra tåget i tredjespår och avslutade formidabelt. När jag summerar dagen så är jag väldigt nöjd, och det var oerhört skönt att det lossnade på V75 för oss. Hästarna är riktigt på gång för dagen och nu laddar vi för finalerna med dessa två.

image1

Det här var skötaren Emelie Nordqvist första V75 utselning och det blev seger direkt, grattis Emelie och ägare till Island Life.


Da Vinci Boko Segrar på Romme.

I fredags tog Da Vinci Boko sin andra raka seger för oss i ett dagens dubbel lopp på Romme. Global Newsletter tog hand om ledningen och efter ett långsamt första varv såg det ut som att det skulle bli långt fram för köhästarna. Peter valde att sitta kvar till 400 m kvar och litade helt på hästen, och det gjorde han helt rätt i.

Efter en visslande avslutning ute i fjärde spår i sista kurvan så lyckades Peter och Da Vinci fånga in ledaren knappt före mål. Detta var hästens andra raka seger och segern gav verkligen mersmak inför framtidens starter. Nu har vi siktet inställt på rikstoton på Örebro om drygt en och en halv vecka. Det ska bli kul att se honom på rikstoton, han är verkligen på gång.

image1

Vi gratulerar ägarna och skötaren Rebecca till segern.

Mvh Admin.


Solvalla Seger för Pastell Tilly.

Igår var det lunchtävlingar på Solvalla, stallet hade fyra hästar ut igår. Dante Sisu var först ut efter en resa i tredje par invändigt vart det sen lucka och en femteplats efter en väldigt snabb avslutning.

Valeur stod näst på tur och hade spår 9 bakom bilen Victor A.U tog hand om ledningen och sedan vart det inget tempo. Efter ett starkt slutvarv kom Valeur in som fyra i mål men det var omöjligt att ta in någonting på täthästarna då det var en rysligt snabb sista 500ing på loppet.

Enge Lincoln startade i loppet efter men cirka 100 m efter start vart det gallopp och så var den dagen förstörd.

I V65 avslutningen hade vi Pastell Tilly till start, spår 8 bakom bilen men Peter lyckades hitta ner i banan kort efter start och fann tredje par utvändigt.  Cirka 500 m från mål gick Peter till attack i tredjespår och efter en rykande avslutning fick Pastell vinna V65 avslutningen. Kusken och tränaren Peter Norman var mycket nöjd efter loppet 08,5 sista 500 meterna och tussarna kvar lovar gott inför framtiden.

pastell

Vi gratulerar ägarna och skötaren Rebecca som syns på bilden.

Mvh Admin.