Förra fredagen så hade Lutif Kolgjini sin årliga auktion på sin gård Vomb utanför Malmö. I vanlig ordning en väldigt trevlig tillställning.

Vi var på plats för att besiktiga hästar och när sista hästen gått under klubban så hade vi ropat in fyra nya kamrater till stallet.

Det var fin klass på hästarna som såldes och det var många som fick nya ägare för stora pengar.

Vi ropade in tre ston och en hingst i blandade prisklasser.

Första hästen vi ropade in var ett sto efter Crazed med fin stam på mammasidan. Loke Is My Name heter hon och vi blev nästintill chockade när priset blev 50.000kr för denna jättefina individ.

Nästa häst som ropades in var ett Ready Cash-sto med en ultrastam på mammasidan. Det går tillbaka på Icora Tilly som lämnat Victory, Brunton och Golden Tilly för att nämna några. 220.000kr blev priset för henne och även det får anses som relativt billigt med tanke på stam och utseende. Arc en Ciel är hennes namn.

Även den tredje hästen vi ropade in var ett sto. Denna gång hade vi hittat en väldigt fin individ med Scarlet Knight som pappa. Mamman till Evelina Am, som hon heter, har redan visat framhovarna i aveln. Hennes andra avkomma är Clemenza Am som tillhör kulltoppen bland 3-åringarna i Sverige. Mormors mor till Evelina är ingen mindre än Ina Scott. Toppstammat även här på mammasidan. När klubban slogs så var hon våran för 400.000kr.

En hingst fick vi med oss hem också. Hans namn är Selected Face och priset för honom blev 150.000kr. Han är efter Kiss Francais och Cleo Nalan. Detta är hennes första avkomma och hon var en riktigt bra tävlingshäst. På 53 starter så vann hon 13 lopp och sprang in ca 1.7 miljoner. I Cleos stamtavla finns det många topphästar och med denna fina avkomma så finns chansen för ytterligare en sådan i släkten.

Riktigt kul med fyra nya fina hästar att arbeta med och som snart ska sättas igång för inkörning.

Återväxten ser bra ut då vi just nu har 11a st 1-åringar i stallet med fina stammar och exteriör.

Peter