I lördags var det V75-tävlingar i Bollnäs och stallet selade ut fyra hästar varav två inom V75.

Dagen inleddes på bästa vis då Hot Armani Stursk segrade på ett mersmakande sätt. Han öppnade bra från start och kom iväg som tvåa. Ut ur första sväng så kördes Armani till ledningen och sen så var det en rätt så enkel väg mot segern. Enda orosmomentet var i sista kurvan då favoriten kom upp snabbt på utsidan. Den galopperade sen mitt i sista kurvan och det hade blivit en tuff match mot den hästen om den travat hela vägen. Armani segrade på för klassen fina 15.5/2140 volt och belönades med 25.000kr. Armani fortsätter att utvecklas fint och går en fin framtid till mötes.

I det femte loppet under dagen så startade I Am Unique. Vi hade hårt tryck på oss då hon var dagens största favorit på V75. Hon gjorde inte oss eller spelarna besvikna då hon med knapp marginal höll undan till seger. Loppet blev som planerat med tidig ledning och ett lagom tempo. Ändå så kunde Ninepoints Lucy utmana hårt sista biten och Loppan fick strida hårt för att vinna loppet. Hon agerade lite lojt i loppet men travade perfekt var körande Erik Adielssons kommentar efter loppet. Det var förvånande för oss att hon agerade under normal standard då hon värmde jättefint och hade även tränat väldigt uppåt inför uppgiften.

Man får ändå imponeras av Loppan som kan vinna på V75 utan att vara på topp för dagen. Hon landade på 13.3/2140 auto och även denna gång belönades hon med 100.000kr då även detta lopp var ett försök i Diamantstoet(som vid förra segern).

Nu väntar finalen i den serien och vi får hoppas att det bara var en engångsföreteelse att hon var lite sämre denna gång. I finalen väntar 200.000kr till vinnaren och då kommer Loppan att starta med 20 meters tillägg.

Några lopp senare i klass 2 försöket hade vi Moonshine All Over till start. Efter lite trafikproblem under slutvarvet så blev hon fastlåst över mål. Hon inkom som 6a och visade fortsatt fin form. Hon landade på 13.6/2140 auto och hade norsken oryckt och är en ”lira nästa gångare”.

Sist ut för vår del denna lördageftermiddag/kväll var Spero Vincere. Han gjorde ett bra lopp och spurtade riktigt bra när luckan kom in på upploppet. Han slutade 4a på 14.2/1640 auto och fortsätter att visa fin utveckling. Detta är en stor 3-åring som tagit tid på sig och det känns som att poletten börjar ramla ner mer och mer.

En klart bra dag hade vi i Bollnäs med två segrar och fina insatser av alla fyra hästar som startade. Roligt för alla inblandade och nu kämpar vi vidare mot nya segrar.