E3-uttagningar var det som gällde för tre av stallets 3-åringar denna söndag den 15 juni. Vi åkte dit med goda förhoppningar om att få med några i finalerna.

Det började inte något vidare då Rightkindoftrouble slog på en galopp i första kurvan och då var hans chanser borta.

Nästa häst ut var Face’Em som hade bra förutsättningar på förhand. Från bricka 3 bakom bilen spetsade hon enkelt för att efter 400 meter släppa till favoriten Souchong. Där hänge hon med hela fint hela vägen och slutade 2a och säkrade därmed en finalplats! Riktigt roligt att hon gick till final. Hon har gjort stabila insatser i alla hennes starter i livet och är under fortsatt utveckling. Hon hade lite krafter kvar i mål också och dom kan behövas när det vankas final.

Ett stort grattis till ägarkretsen och nu laddar vi för finalen.

Tredke hästen ut från stallet var Sloppy Joe. Honom var den som på förhand hade bäst segerchans i sitt försök och han blev även klar favorit i loppet.

Efter en lugn start och ett avvaktande lopp i kön så sattes attacken in ut på sista långsidan. Det bet bra för honom och i sista kurvan såg han segerfarlig ut. In på upploppet när slutstöten skulle sättas in så hände inte så mycket. Han blev trött och slutade på en 5e plats och missade då finalen.

Efter loppet hade Sloppy onormalt hög puls och det tog lång tid innan han hämtade sig. Nu blir det uppkoll av hals och lite annat innan vi laddar om för nya uppgifter.

Skönt att vi fick med en häst till finalerna på Bergsåker den 28 juni. Det ska bli riktigt spännande att se vad Face’Em kan uträtta där! Med hårt tempo och rätt resa så kan allt hända. Bricka 11 fick hon och med lite flyt kan man komma igenom bra därifrån.