dileva

På midsommardagen var det comeback för stallets stjärna Dileva Käll i Midsommarloppet uppe i Rättvik.

Från bricka 9 bakom bilen lyckades hon hålla ryggen på startsnabbe Oracle. Utifrån laddades även Zlatan Blou och lyckades snuva Oracle på ledningen. Utifrån kom även favoritspelade Traveling Man och han kunde köra sig till ledningen då Jorma släppte välvilligt bakom Zlatan. Ut ur första kurvan klev Tarzan ut i dödens med Oracle och då blev det 3e invändigt för Peter och Dileva. Tempot var för klassen väldigt lågt och borde normalt sett ha gynnat hästarna som travade på innerspår. 1.14.5 första tusen. Ut på slutvarvet ökades tempot succesivt och Dileva såg kanonfin ut. Detsamma kan man inte säga om framförvarande Zlatan Blou som tappade stilen helt och hållet 600 meter kvar. Där bakom satt Dileva och ville gärna komma ut men då Zlatan tappade på täten så där lagom så blev det inte någon lucka utanför henne förrän dom kom in en bit på upploppet. Då hade de framförvarande hästarna full fart under hovarna och det gick inte att plocka in några längder.

Hon fick en nyttig genomkörare inför kommande uppgifter och kom i mål ganska så obrukad med tussarna kvar och bra på bettet. Vi var även väldigt nöjda med hur smidig och fin hon var i uppvärmningen och provstarterna inför loppet.

Vi letar nya lopp och hoppas hon kommer med i något de närmaste veckorna. Formen pekar uppåt och från ett bra läge nästa gång blir hon högintressant.