Onsdagens tävlingar på Solvalla innebar tolv lopp med uttagningar till Breeders Crownfinalerna som går av stapeln nästa söndag i Eskilstuna.

Stallet hade en häst ut och det var nyförvärvet Verymuchkiss Karsk som gjorde debut för oss. Han kom till oss med en seger i den sista starten för sin förre tränare och har känts riktigt bra i träningen sen vi fick honom. På förhand så hade vi förhoppningar om en bra insats och att han skulle kunna ta sig till final.

När loppet gick så tog ”Karsken” hand om täten omgående och det kostade 1.10 första 500 metrarna. Efter ca 700 meter körda kom en av förhandsfavoriterna, Porthos Amok, upp utvändigt och testade för spets. Erik Adielsson som körde vår häst valde då att släppa täten och kunde då smyga med i rygg. Första 1000 avverkades i högt tempo(12.1) och VMK Karsk såg väldigt fin ut i rygg. I samma veva som det var varvspassering så skickade Jorma Kontio fram favoriten Twin´s Fairytail till positionen utvändigt ledaren. Under slutrundan pressade han på ledaren och bakom tassade VMK Karsk med. Övriga hade svårt att hänga på i det hårda tempot och det blev lucka ner till 4e hästen. Adielsson smög i sista kurvan ut VMK Karsk i andraspår och hade ett fint slagläge inför upploppet. Där vred Erik ut honom för attack och när den sattes in bet det bra. Han gick ifrån favoriten Twin´s Fairytail enkelt och jagade undflyende ledaren Porthos Amok in mot mål. Spurten från vår häst var riktigt bra men räckte inte för att få tag i ledaren som höll undan med en halv längd. Båda dessa hästar noterades för topptiden 1.12.5/2140auto och då hade vår häst full fart över mållinjen.

En riktig bra insats av Verymuchkiss Karsk som både fick öppna hårt från start och trots det hade han krafter kvar till att spurta snabbt trots att tempot var stenhårt hela vägen.

Nu ser vi fram emot finalen i Eskilstuna nästa söndag där vi fick ett bra startspår(4). Håller han den fina form han har visat på slutet så kan vad som helst hända. Säsongen är lång och många av topphästarna börjar bli lite slitna nu när säsongen lider mot sitt slut. Det såg man många exempel på igår kväll under uttagningsloppen. Verymuchkiss Karsk slog flera riktigt bra hästar som Twin´s Fairytail, Mellby Apollo, Increased Workload och Mellby Amiral för att nämna några.

Nu blir det lite lugn träning i sanden för Verymuchkiss Karsk fram till starten nästa söndag och då hoppas vi att ha honom i toppfrom. Det blir en spännande final och vi önskar ägarna och alla inblandade i hästen ett stort lycka till!