Romme 20-04-12

I V75-4 har vi ut Kavata Käll. 

Hon gör årsdebut och har tränat på bra i vinter. Hon kommer bra förberedd men kommer nog behöva några lopp innan formen sitter där fullt ut.

Barfota runt om och jänkarvagn. Hon ska streckas.

Ut i lopp 1 på Romme har vi ut Cut him some slack. Han blev för taggad senast och tappade luften. Tränar på som vanligt efter det och känns bra.

Han har tävlat bra i monte förut och vi tror han kommer göra det idag oxå.

Barfota bak idag.V75-5 Färjestad

Flaming ace sisu gör årsdebut, tränat jätte fint hela vintern. Känslan är att hon kommer ha en kanon säsong för att hon har utvecklats mycket under vintern. Hon är väl förberedd och som snabbat tränats 1.17 1600 m

Dåligt spår gör att vi ligger lågt denna gång. Hon får smyga med och köras till slut. Skor på runt om och vanlig vagn kommer hon att utrustas med.


Färjestad 20-03-07

Valeur ut i V75-1. Han gick bra sist och har fin form. Ett perfekt läge för ett fint lopp idag och med rätta flytet så kan han va med bland de tre främsta.
Inga ändringar förutom Rikard Skoglund bakom honom för första gången.


Romme 20-03-03

Cut him some slack ut i Romme på lunchen idag. lopp 2.

Vi har haft honom i ca 3 månader. Han har tränat bra sedan han kom. Mest tränat i backen men har även fått två snabbjobb på rundbanan. Som fortsatt har han tränat 1.18/1600 m. 

Lite svårbedömd i första starten för oss men vi är nöjda med hur han tränar. Vi hoppas på en bra insats och att han går med bra fast över mål.

Skor runt om och öppet huvudlag.


Solvalla 20-02-19

Hoho Haha Sisu (ut i lopp 4) har vi bara haft i 12 dagar svår bedömd därav.  Känns finns dom jobben han har gått. Fin häst är det intrycket jag har fått. Sköter han sig tror jag att han kan dyka upp bland de tre.

Valeur ut i lopp 5. Han galopperade utan anledning sist. Känns fortsatt jätte fin i träningen. Han får gå lugnt invändigt idag. Vi hoppas på ett felfritt lopp denna gång och  och ta en peng.


Eskilstuna 20-02-17

Hercules T. lopp 8. Han har gått bra de sista två loppen och är i fin form. Bra läge denna start. Vid rätt lopp kan han dyka upp långt fram.

Fanny Leader lopp 9. Fanny håller fin form. Slog i vagn sist, därav galoppen. Bra spår, kan vara bland de tre första om hon får ett bra lopp. 


Solvalla 20-02-05

Hercules T. ut i V86-8. Visar bra form sist då han satt fast med krafter kvar. Idag har vi dåligt spår med tufft motstånd. Formen är på topp men vi siktar mot en peng i dagsläget.


Solvalla 20-01-22

Två starthästar ikväll på solvalla varav en tävlar på V86 spelet. Först ut är Jesper Eagle som startar i lopp 2.

Han vart för ivrig från start senast, jag körde runt och han kändes stark i övrigt. Han kommer tävla med norskt idag istället för helstängt så han ska hålla sig lite lugnare i starten. Läget drar ner chanserna och platsbud med klaff.

 

Cash Cowboy startar i lopp 8 han har mest gått backe efter senast men känns som den typen som ska kunna prestera direkt utan lopp i kroppen. Jag kommer värma honom i bike idag och bestämmer efter värmning om vi behåller den på i loppet. Kusken får ladda framåt från start.

Solvalla 20-01-08

Ikväll har vi fyra till start.

Först ut i lopp 2 har vi Jesper Eagle. Inte som bäst senast. Tränat på en tid nu och han känns som han ska. Bra läge och borde kunna vara med och ta en bra peng.

Xanthis Daiquiri ut i lopp 3. Rumplade till sist i ledningen. Kändes fin i övrigt och har tränat på bra. Bra läge och gummet motstånd som gör att det ser ut som en bra chans.

Hercules T. ut i lopp 6 (V86-2). Han har tränat bra men tävlat sämre. Vi smyger med idag och hoppas på förbättring.

Sist ut i lopp 9 (V86-8) har vi Comte du Pommeau. Har haft en bra liten träningsperiod. Trisst läge idag därför tar vi loppet som det kommer.


Solvalla 20-01-01

Först ut ikväll har vi Fanny Leader i lopp 4. Hon var lite seg i benen sist. Bättre distans denna gång med smygläge. Vi smyger med och ser hur långt det räcker. Hon känns fin för dagen.

Allstar i V86-8 (lopp 10) fin vid seger i senaste starten. Allt känns bra efter det i träningen. Bra läge idag. Ser ut som en bra chans på förhand. Jorma i sulkyn idag. Han har kört honom en gång tidigare och vunnit då.

Quebec C.D. ut i samma lopp som Allstar. Hon fick fel lopp sist och gav upp tack vare det. Idag smyger vi med och jagar en peng.


Solvalla 19-12-17

Anna Montana i lopp 2.

Hon gick bra sist i dödens och slutade som tvåa.

Tränat lugnt mellan senaste starten och denna.

Ska gå med stängt huvudlag för först gången idag. Hoppas på att det bra effekt och att hon kan vara bland de tre igen.


Romme 19-12-12

Xanthis Daiquiri och Hercules T. till start ikväll.

Xanthis Daiquiri först ut i lopp 5. Vann på ett bra sätt sist. Tränat fortsatt bra efter det. Har ett dåligt läge men kommer han till i loppet ska han ha en vettig chans.

Hercules T. ut i lopp 10. Han har inte startat på ett tag. Tränat väldigt fint för dagen. Dåligt läge men bör ha topp chans om det inte strular för mycket under loppet.


Solvalla 19-12-11

Quebec C.D. (V5-1) och Fanny Leader (V5-4) ut i kväll.

Quebec C.D. har bra form och gick fint sist. Erik Adielsson i sulkyn i dagens start. Hoppas hon är med i främre träffen. Går hon som sist är hon med bland de tre.

Fanny Leader har varit ifrån ett tag men har tränat bra. Hon är missgynnad av att behöva bära skor. Behöver loppet, vi ligger lågt och hoppas på en peng.


Solvalla 19-12-10

Anna Montana i lopp 1 ikväll. Senaste starten blev hon lite för pigg från start och slog ihop. Min känsla är att det är bättre med spår 6 som idag. Sköter hon sig kommer hon vara bland de tre i mål.


Gävle 19-11-30

V75 på Gävle ikväll har vi ut Kavata Käll & All Star.

Först ut är Kavata Käll i V75-2. Hon går idag med bakskor på grund av banan. Ingen fördel men hon är fin i jobben hemma.

All Star i V57-6. Barfota bak. Han kan ej gå med brodd i bak, får se om detta är en nackdel på grund av banan.


Romme 19-11-22

Condior i V4-2. Gått bra i alla lopp detta år. Känns fin i träning hemma inför detta. Tufft motstånd men är han som han varit, är han med och gör upp om segern.

Nedan finner du länk till vinnar-spelet på Condior

https://www.atg.se/spel/2019-11-22/vinnare/romme/lopp7

Nedan finner du V4 spelet på Condior. Observera V4-2.

https://www.atg.se/spel/2019-11-22/V4/romme/avd1


Solvalla 19-11-20

Rally Helge i lopp 1. Sen 3-åring som är redo för debut. Tränar fint, hoppas att han sköter sig. Om han går felfritt kan han vara bland de tre.

Nedan finner du en länk till vinnar-spelet på Rally Helge

https://www.atg.se/spel/2019-11-20/vinnare/solvalla/lopp1


Solvalla 19-11-19

Comte Du Pommeau i V5-4. Gick bra sist, håller fin form. Möter tuffa hästar ikväll, jagar därför pengar i första hand.

Nedan finner du länk till vinnar-spelet på Comte Du Pommeau

https://www.atg.se/spel/2019-11-19/vinnare/solvalla/lopp4


Solvalla 19-11-13

Anna Montana i lopp 1. Hon var spänd i första kurvan i senaste starten och drog på sig en galopp. Hoppas hon sköter sig idag så får vi se hur långt det räcker.

Nedan finner du länk till vinnar-spelet på Anna Montana

https://www.atg.se/spel/2019-11-13/vinnare/solvalla/lopp1

Xanthis DaiquiriV5-3. Bra läge med lopp i kroppen, kan vara spännande.

Nedan finner du länk till vinnar-spelet på Xanthis Daiquiri

https://www.atg.se/spel/2019-11-13/vinnare/solvalla/lopp4

Herculet T. i V5-5. Han har varit ifrån ett tag, tränat bra. Ikväll har vi bakspår, får se hur långt det räcker.

Nedan finner du länk till vinnar-spelet på Hercules T.

https://www.atg.se/spel/2019-11-13/vinnare/solvalla/lopp6


Gävle 19-11-11

Först ut till start har vi Quebec C.D. i V4-3 (lopp 3 nummer 9) Bra form, samt bra smygläge. Med lite tur kan hon vara med bland de 4 första i mål.

Näst på ut har vi Jesper Eagle i V5-3 (lopp7 nummer 1) Han sitter på bra form, kan slåss om seger från ett bra spår.

Via denna länk nedan besöker du vinnar-spelet på Quebec C.D.

https://www.atg.se/spel/2019-11-11/vinnare/gavle/lopp3

Via denna länk nedan besöker du vinnar-spelet på Jesper Eagle.

https://www.atg.se/spel/2019-11-11/vinnare/gavle/lopp7


Solvalla V86 19-11-06

Xanthis Daiquiri ut i V5-4 ikväll. Han har haft en träningsperiod och vi kör på ett snällt upplägg. Hoppas på en peng men framför allt satsa på att komma igång inför framöver.

Valeur & Comte du Pommeau ut i samma lopp V5-5. Båda två har bra form. Vi hoppas att det klaffar för herrarna.

Latte Käll ut i V86-6. Han presterade bra förra veckan men på grund av att han ej är snabb till start, hamnar han långt ut. Blir svårt att vara med på grund av det. Latte gör säkerligen ett bra lopp igen och vi hoppas på en peng denna gång.


Solvalla 19-10-30

Fair Enough AM inleder med en seger på Solvalla i V5-1. Hon gör ett bra lopp och visar fin styrka.

Latte Käll fortätter kvällen i V86-4.  Och Comte Du Pommeau avslutar kvällen för stallet i V86-6. Dessa två har bra form men får jagar pengar i första hand


Mantorp 31/7 2017

Quebec C.D – Lopp 4

En riktigt fin märr som vann senast på bra sätt vart lite ensam in på upploppet och hon trodde hon var färdig för dagen men att det vart hårt i mål var bara en synvilla. Bra läge idag och hon är rask iväg, dock tror jag inte det blir någon ledning idag utan vi får avvakta i kön. Tror hon har en vettig chans att vara bland de tre. Men det främsta målet är att vara bland de sex främsta så vi kvalar in till semifinalen.

Sheila Laday – Lopp 7 

Gick riktigt bra i E 3 finalen senast och hon överraskar hela tiden. Fin liten märr med en jäkla skalle rent utsagt. Hon kommer gå med bakskor idag och bra smygläge, vi siktar på att vara bland de sex som går vidare till semi.

I am Unique – Lopp 10

Gick riktigt bra senast och här är formen verkligen på topp, bra läge idag och hon kommer få en fin resa, platsbud vid klaff. Kommer ev gå med bakskor idag.

Mystery Love – Lopp 10

En riktig hederskille som har bra form för dagen, förra starten är bara att glömma han vart för het och tappade luften. Han har spår lite långt ut på vingen och han behöver ha ett smyglopp. Kan dyka upp en bit fram med rätt resa och tempo på loppet.


Hagmyren 29/7 2017

All Star – Lopp 3

Gick mycket bra efter invändig resa och överraskade mig lite. Han går ner i klass jämtemot senast, men det är lite väl tufft att göra honom till favorit. Han går som han brukar tycker det ser rimligt ut att han kan vara bland de tre. Barfota bak.

Impressive Zon – Lopp 4

Jobbar på rätt så fint för dagen och han kändes lite uppåt efter senaste loppet och jag tyckte han stod för ett bra slutvarv senast. Fungerar han så har han en bra chans i det här loppet. Han är normalt sett travsäker och bör klara spåret. Barfota fram.

Dante Sisu – Lopp 5

Har ryckt upp sig ordentligt på slutet och gör bra insatser. Känns fin hemma i träningen och jag tror han kommer göra ett bra lopp idag med. Spåret är det sämsta tänkbara och det är en galloprisk därifrån. Går han iväg tycker jag han kan vara bland de tre med lite klaff på loppet. Barfota fram.

Valeur – Lopp 9 

Är jämn och säker och har blivit en bra sprinter. Han gillar att ligga på rulle och formen är bra, blir det överpace kommer han in i matchen men det är stenhårt motstånd och kan bli tufft att vinna men han är vass på kort speed. Skor på.

Island Life – Lopp 10

Gick kanonbra senast och det var skönt för honom att han fick känna sig lite mallig och möte lite enklare motstånd. Formen är riktigt bra för dagen och han har dragit ett bra spår. Ser det här som min bästa chans för dagen och planen är att köra barfota fram. Tidig.

Sloppy Joe – Lopp 10

Kanonhäst som kändes riktigt fin i comebacken, drog ett dåligt läge idag och Erik kommer inte köra offensivt med honom från det läget utan får gå med i spåren under slutvarvet. Han behöver ha ett par lopp innan toppformen sitter där. Han går med skor runt om och Bike. Platsbud från läget.

Autobahn – Lopp 11

Gjorde en riktigt fin insats senast och känns bra för dagen hemma, formen sitter och han är en riktig tävlingshäst och är en fantastisk kämpe i loppen. Han drog ett bra läge idag och loppet känns intressant på pappret. Han går barfota runt om och Bike som han brukar, kommer göra ett bra lopp idag tycker han kan vara  bland de tre.


Romme 28/7 2017

Bear Lassie – Lopp 1

Hoppade utan anledning senast, känns bra hemma. Hon behöver vara med för att lära i loppen. Vi får smyga och jag pengar i första hand.

Vellum Paper – Lopp 1

Kämpade på fint i sin debut och gjort ett fullt godkänt lopp, hon spurtade bra och var inte så långt ifrån en platsplacering. Det är en trevlig häst med skön teknik. Hon kan dyka upp en bit fram även om jag tror det blir svårt att vinna.

Castleman – Lopp 5

Känns bra för dagen och jag tror han kommer göra ett bra lopp idag. Han har mött tuffa konkurrenter nu på slutet. Han kommer gå med ett helstängt huvudlag idag. Spåret drar ner chanserna men han är bra iordning för dagen.

Cassano Bob – Lopp 7

Gick ett bra lopp senast han blev dragen långt bak men avslutade vasst ändå. Faktiskt bland det bättre jag känt honom men han vinner inte så ofta och jag får nog ligga lågt idag med. Vi jagar pengar i första hand. Han går som senast.

Återkommer med morgondagens V75 hästar senare ikväll eller imorgon förmiddag.

Mvh Peter.


Axevalla 23/7 2017

Arc en Ciel – Lopp 4

Gjorde ett fint lopp som 2a senast blev slagen av en väldigt bra häst. Hon föll ur lite senast men hon känns fin för dagen så jag tror på en bra insats här, hon ska räknas tidigt i ett sånt här lopp hon är bra ut och kan skaffa sig en fin position inga ändringar här.


Axevalla 22/7 2017

Raggio d´elite – V75-4

Gick bra senast utvändigt ledaren, han har mött rätt bra motstånd och jag tycker han står sig väl i klassen spåret är lite lurigt och det är lätt att det kan bli positionsproblem. Men han tål att göra en del själv vi kör som vi gjort på slutet kanske blir vanlig vagn nu när det är voltstart. Jag är nöjd med min häst för dagen och styrkan har han.


Axevalla 21/7 2017

Yippee – V64-2

Gjorde ett bra lopp senast på Bollnäs satt fast då med mycket sparat. Känns pigg för dagen, tycker han är en av dem som är med och gör upp om det här. Blir inga ändringar på honom förutom kusken som kört han förut. Platsbud.


Gävle 11/7 2017

Sloppy Joe – Lopp 8

En herre som varit ifrån banan ett tag, mest beroende på att jag inte vill starta honom under vinterhalvåret då banorna är hårdare. Han kommer väl förberedd till dagens start och han känns riktigt fin hemma. Kan behövas lopp i kroppen men jag tror på en bra prestation direkt. Bestämmer balans när jag har känt på banan men mest troligt skor runt om.


Eskilstuna 11/7 2017

Zeus Karsk – Lopp 4

Fin häst som varit ifrån ett tag fått en träningsperiod. Kommer väl förberedd och det känns som han kommer göra en bra insats. Han är rätt beroende av att det finns fäste i banan. Så om banan är bra idag tror jag han kan räcka en bit. Platschans i mina ögon, möter hårt motstånd i form av trabant. Skor runt om.


Bollnäs 4/7 2017

Evelina Am – Lopp 1

Startade senast under midsommar helgen på rättvik. Gick i ledningen då men fick press hela vägen och höll godkänt. Bakspår idag och vi får försöka hitta ett vettigt slagläge. Är nöjd om hon gör en bra insats. Kommer mest troligt gå som hon gjorde senast.

Yippee – Lopp 12

Har gjort två bra lopp nu på rad. Har ett fint utgångsläge idag, och vi kommer få en bra resa. Han är medel ut från start men tror det blir svårt att hålla upp någon ledning. Vart ett ganska bra lopp det här med ett par tuffa konkurrenter men han är en av de som ska räknas. Går mest troligt med skor men vi ska se hur banan är idag.

Mvh Peter.


Eskilstuna 21/6 2017

Ryan Kronos – V86-2

Fick ett väldigt tufft lopp senast, men känns bra hemma efter och han håller fin form för dagen. Han är bättre än vad raden antyder och fick ett smygläge imorgon. Löser det sig för honom så kommer han vara med där framme. Han går barfota fram som vanligt men kommer ha vanlig vagn eftersom det är voltstart och eventuellt norskt huvudlag. Örjan upp den här gången.


Färjestad 21/6 2017

Da vinci Boko – Lopp 4

Startade senast på elitloppshelgen, laddade lite för hårt med honom då och han hoppade i första sväng. Har tränat på fint efter och håller bra form. Fick ett passande läge, han har varit ute i riktigt hårda gäng. Det såg vettigt ut på pappret imorgon inga ändringar på honom.


Vaggeryd 14/6 2017

Autobahn – V86-1

Var rejäl vid segern på rikstoton senast och han börjar komma mer och mer i form. Jag gillar hästen och han har en härlig löpskalle. Läget är bra och kusken känner hästen väl. Tanken är att han ska gå som senast. Tror på en bra insats.

Island Life – V86-8

Var riktigt rejäl senast på valla när han vann på en 12 tid. Jobbar fint hemma för dagen, läget vart bättre för oss nu när nr 10 blev struken och förhoppningsvis kan jag komma igenom bra. Han är med och utmanar om segern om vi får ett vettigt lopp. Inga ändringar på honom barfota fram.


Lindesberg 13 /6 2017

Pastell Tilly – Lopp 9

Har fått lite vila samt var hon tvungen att kvala efter en snöplig gallopp i den senaste starten. Jättefin häst som jag är nöjd med i träningen efter kvalet. Loppet känns vettigt för henne och läget är bra. Det blir skor och öppet huvudlag. Tror på en bra insats. Men man kan ta med sig att hon inte startat på ett tag.


Solvalla 7/6 2017

Very Charming – Lopp 2

Jättefin häst som gjorde det bra för mig i debuten, men senast skulle han springa hem i sista sväng. Han får testa bilen idag innan tävlingarna. Han tränar fint efter senast, kommer inte göra några ändringar på honom idag. Spår långt ut på vingen drar ner chanserna. Vi får ligga lite lågt från utgångsläget.

Sheilah Laday – Lopp 3

Går bra varje gång och tar ner många sista biten. Hon håller fin form och kommer göra ett bra lopp idag igen.  Barfota runt om och kanske jänkarvagn idag. Vi ska se lite. Platschans i första hand.

Mystery Love – Lopp 9

Går bra hela tiden men han behöver sina smygresor. Har fått gå mycket lång distans och mycket voltstartlopp. Idag är det andra förutsättningar med kortlopp och bilstart. Håller fin form men behöver vara vid sargen för att utnyttja sin speed. Barfota runt om idag.


Eskilstuna 30/5 2017

Castleman – Lopp 3

Har gjort två starter och har gått väldigt bra båda gångerna. Han håller fin form för dagen och när jag testade han bakom bilen senast var han bra ut. Vi kör en Bilprov idag med, spåret är jag nöjd med och planen är att ladda framåt. Han kommer gå barfota fram idag annars som senast.

Mystery Love – Lopp 4

Satt fast senast på solvalla. Han håller fin form för dagen och gör alltid bra lopp, även fast han inte vinner så ofta. Han kommer gå som han brukar och med honom gäller det att hitta ner till sargen och smyga in i det sista. Han kan dyka upp en bit fram om det löser sig bra för oss. Inga ändringar här.

Scarlets Mirakel – Lopp 8

Gick ett riktigt bra lopp senast på Mantorp vann ifrån utvändigt ledaren på 13,8. Håller fin form för dagen men spåret idag är lite väl långt ut på vingen. Vi får ladda framåt och försöka hitta ner någonstans. Han kommer gå barfota fram som senast. Inga andra ändringar. Duger bra i klassen.


Solvalla 27/5 2017

Da Vinci Boko – Lopp 10

Har gått bra i skymundan och spurtat tillslut. Fick ett okej spår här men han är inte så vass ut från start. Kan komma att bli någon ändring på huvudlaget, har inte bestämt mig än. Vi värmer och sen bestämmer vi oss. Stenhård silverfinal, jag är nöjd om han kan ta pengar här. Kommer vi till bra från start kan han dyka upp långt framme. Inga andra ändringar.

Valeur – Lopp 13

Har strålande form för dagen och har utvecklats till en riktigt bra sprinter. Han trivs bäst med att ligga på rulle och speeda. Dåligt spår den här gången och det drar ner förhoppningarna när banan är så snabb som den är. Han kan va långt framme om det blir lite överpace. Hans speed är sylvass och han fäller många tillslut. Inga ändringar.


Solvalla 26/5 2017

Dante Sisu – Lopp 2

Gjorde ett bra lopp senast och gick i mål då med en del sparat. Tråkigt läge men vi får köra framåt, bra häst i grund och botten och han gör inte bort sig mot dem här. Spåret drar ner chanserna men annars fin form. Ny kusk Jorma kör. Inga andra ändringar.

Impressive Zon – Lopp 2

Gick bra senast blev 2:a tränar fint efter och fick ett passande spår imorgon. Lite tuffare emot nu men han kan ta en plats om det klaffar lite på vägen. Går som han gjort på slutet.

Tzatziki – Lopp 3

En trevlig häst som utvecklas mer och mer. Han gjorde ett jättebra lopp senast och står vettigt till här. Intressant med bakspår och vi får gå i lite ryggar här för att fälla dem tillslut. Går som senast. Platschans i första hand.


Solvalla 24/5 2017

Island Life – Lopp 9

Gjorde ett starkt lopp senast och fick gå en ordentlig långsida för att komma fram till ledaren som hade allt kvar i det läget. Jag tycker han höll bra som 3:a. Jag är nöjd med honom efter loppet och han känns väldigt bra för dagen. Han fick ett dåligt läge idag så det drar ner förhoppningarna lite. Han duger gott i klassen och räcker långt om det skulle bli lite överpace här. Han kommer gå utan skor fram. Annars inget nytt.


Solvalla 21/5 2017

Very Charming – Lopp 9

Vann i debuten från utvändigt ledaren. Nöjd med hans insats då, han tränar på fint efter och har nog gått framåt lite med det loppet i kroppen. Han gör sin andra start i livet och motståndet idag är tuffare mot mer rutinerade hästar. Så jag vill inte ha för höga krav på honom idag. Det är en fin häst som är under utveckling och det är alltid spännande när han ska starta. Kommer inte göra några ändringar på honom. Ett platsbud idag.


Gävle 20/5 2017

Autobahn – Lopp 7 (V75-3)

Hoppade tyvärr senast när Erik skulle ta ner honom i banan. Det gick väldigt fort i det läget och kurvan kom.  Men Erik var väldigt nöjd med hästen och han får chansen idag igen. Vi fick ett fint spår och vi kommer att köra som vi gjorde förra gången med utrustningen barfota, bike och helstängt. Räknas.

Da Vinci Boko – Lopp 9 (V75-5)

Var ute i ett tufft silverlopp senast och avslutade mycket bra. Det känns som att formen sitter där men nu när han har kommit upp i klass måste det klaffa lite med löpnings-scenariot. Han är väldigt effektiv på speed och idag tyckte jag det såg ut som att han kunde få en vettig rygg. Går som han brukar. Tas med vid större gardering som skräll.

Ryan Kronos – Lopp 11 (V75-7)

Han var ute i ett bra bronsförsök senast avslutade mycket bra ute i spåren. Han håller riktigt fin form för dagen. Vi testade lite annan utrustning senast med Bike och Helstängt och det slog väl ut. Så idag kör vi samma lika, ska bli väldigt intressant att se honom på sprinterdistans. Han har fin statistik över distansen men det var länge sen vi provade. Han är inte så kvick ut från start så vi får försöka slinka ner någonstans. Ett roligt outsiderbud om det klaffar lite i loppet. Barfota fram.


Solvalla 17/5 2017

Sheila Laday – Lopp 4

Gör det bra hela tiden, liten märr med stort hjärta. Stöter på tufft motstånd idag. Kan hon ta en peng är jag nöjd. Går som hon brukar. Tobbe kör. Ev Barfota runt om.

Hot Armani Stursk – Lopp 5

Gick förbättrat senast och tog en plats då. Nöjd med honom efter men står med tillägg idag. Vi får smyga med och hoppas han kan ta några tillslut. Kommer gå som han gjorde senast. Jag kör idag.

Enge Lincoln – Lopp 6

Hoppade i sista sväng senast, men stod för en bra upphämtning på upploppet. Han känns fin hemma och fick ett hyggligt spår idag. Han är rätt kvick iväg från start så vi kan nog få en vettig position. Han kommer gå med skor och kanske hänger vi på Biken idag. Annars inget nytt.

Comte du Pommeau – Lopp 7

Har gått bra i två starter nu efter ett längre tävlinguppehåll. Han vann från ledningen senast och han känns fin i jobben. Han är bra för klassen och vi får sikta framåt här från vårat springspår. Barfota runt om som vanligt. Går i övrigt som han brukar.

Mystery Love – Lopp 10

Vann senast ett breddlopp känns fin hemma och han har bra spår idag. Han behöver komma ner till sargen. han känns lite uppåt hemma. Blir en smygresa härifrån och köra tillslut. Får han sitt lopp är han snabb tillslut. Inga ändringar på honom.  Marika kör honom ikväll.

Valeur – Lopp 10

Har gjort riktiga topp-prestationer på slutet på korta häcken på sistonde. Han känns riktigt fin för dagen och spåret är inte så tokigt för honom. Han är riktigt vass på speed som vi har sett nu på slutet. Blir inga ändringar på honom i övrigt. Sandra som kör har kört honom många gånger förut och känner han väl.


Eskilstuna 16/5 2017

Evelina Am – Lopp 1

Blev det strul för i de två starter hon gjort i år. Det är en fin häst som idag har ett passande läge och förutsättningar. Jag kommer inte ändra något på henne men hon tränar väldigt fint. Tror på en god insats.

Kavata Käll – Lopp  2

Fin märr som gör sina första start i livet. Hon är fin för dagen och gjorde ett bra kval. Men hon möter hästar som redan startat. Hon fick ett bra smygläge och det ska bli spännande att tävla med henne. Hon kommer gå med skor runt om. Platsbud i första hand.

Cassano Bob – Lopp 5

Gjorde montédebut näst senast, fungerade fint och hade säkert varit 3a i det loppet om han inte hoppat på upploppet. Han känns som en trevlig montéhäst och kommer nog kunna tjäna en del pengar i den disciplinen. Han vinner inte jätteofta men loppet idag stod han bra inne i. Platschans på pappret. Skor runt om och ny ryttare.

I am Unique – Lopp 7

Har gått 2 bra lopp nu efter lite vila, Erik var jättenöjd med henne senast och hon tog på dom ända in i mål även fast det vart ett taktiklopp. Vi ska göra lite ändringar på huvudlaget idag och hon kommer gå i bike och barfota som vanligt. Det kommer bli någon form utav stängt huvudlag istället för norskt som hon brukar ha.

Arc en Ciel – Lopp 10

Stod för en riktigt vass debut då mycket krånglade under vägen, gick i mål som 3a på 16.6 och jag var riktigt nöjd med prestationen. Hon möter hingstar och vallacker idag, så jag räknar med att det blir tufft motstånd. Hon är tuff själv och kommer göra ett bra lopp ikväll. Tycker hon är ett platsbud. Bra smygläge skor runt om.

Yippee – Lopp 12

Var sjuk senast, fick vila efter det och sedan haft en träningsperiod. Duger fint i klassen och kan vara en bit fram här. Skor runt om inga andra ändringar.

Dante Sisu – Lopp 12

Satt fast för 2 starter sedan med mycket sparat, hoppade från spår 2 i volt senast inte riktigt hans melodi. Tränar uppåt och duger fint i klassen. Kan dyka upp långt fram om han sköter sig. Alternativt barfota bak och bike. Annars inga ändringar.


Åby 13/5 2017

Quebec C.D – Lopp 5 (Drottnings Silvias Pokal)

Då är äntligen dagen här, vi är i nuläget påväg till Åby och allt har känts bra i förberedelserna. Det känns som hon tagit det senaste loppet på ett bra sätt. Hon är en fantastisk häst som aldrig gjort mig besviken. Spår 5 har vi och det får vi vara nöjda med då hon är ganska rask den första biten. Hon kommer gå som hon gjorde senast och Erik kör. Det ska bli fantastisk kul att ha med en häst i ett stort lopp. Minna som har hand om hästen har gjort ett kanonjobb. Men framförallt samarbetet i hela teamet som gjort att vi står här idag. Nu ska vi njuta av en härlig dag.

Mvh Peter.


Solvalla 12/5 2017

Prediction – Lopp 6

Har gjort tre starter för mig och jag har varit jättenöjd med honom varje gång. Han blev dragen sist senast men spurtade bra i skymundan. Får se lite hur jag gör med balansen men det kan bli så att han går med skor idag. Kusken är ny Erik kör idag. Tror på en bra insats. Tycker han är streckvärd.

Romme 12/5 2017

Zeus Karsk – Lopp 4

Gick ett kanonlopp på gävle näst senast, senast vart han för ivrig och hoppade. Han är en bra häst men han strular till det lite för sig ibland. Han känns fin hemma och jag kommer till dagens start med god tro på honom. Tycker han räknas tidigt bakom favoriten och känns som en streckvärd häst i ett ganska öppet lopp. Inga ändringar på honom.


Solvalla 10/5 2017

Tzatziki – Lopp 3

Har gått fint på slutet, men är åter på Solvalla och konkurrensen idag är av det tuffare slaget. Läget är okej men lite svårt och bedöma hur han är ut och vart han kommer hamna. Jag är nöjd om vi kan ta pengar med honom i ett sånt här lopp. Inga ändringar här.

Castleman – Lopp 3

Gjorde en riktigt trevlig debut, han vann med en del kvar i västen. Han är orutinerad än så länge och möter hårdare hästar idag än senast. Vi har ett bakspår idag och det kan bli trafikproblem under vägen. Vi får gå med under slutrundan och försöka tillslut men det är tufft att hämta in längder när banorna är snabba. Går som han gjorde senast.


Mantorp 8/5 2017

Scarlets Mirakel – Lopp 5

Bra häst som varit ute i tuffa gäng på slutet och gjort rejäla insatser. Strulat lite för honom i loppen med. Känns fin i träningen och loppet ser passande ut för honom. Tycker han ska ses med chans. vettigt läge och bra distans för honom. Inga ändringar.


Romme 8/5 2017

Mystery Love – Lopp 7

Har gjort bra insatser på slutet. Vinner inte så ofta men går bra hela tiden. Han är imorgon ute i ett breddlopp och det såg lämpligt ut på förhand för honom. Han ska räknas här. Ny kusk annars inga ändringar.

Cassano Bob – Lopp 8

Gick bra i monté senast, men vart lite rädd när ryttaren ryckte norsken. Imorgon är det sulky och han har innerspår på 20. Bra läge för en smygresa, vinner inte så ofta men han kan dyka upp där framme med rätt resa. Ny kusk annars inga ändringar.


Örebro 6/5 2017

Da Vinci Boko – Lopp 5

Blev aningen generad senast och hoppade, gör debut i silver idag. Han är ingen tokig häst, han gör fina dagsverk hela tiden. Tyvärr har det strulat lite i lopp på slutet och idag har han fått sämsta tänkbara spår. Tror inte han kan vinna från det här utgångsläget utan är nöjd om han kan ta en fin peng. Barfota runt om. Ny kusk Jorma kör.

Prediction – Lopp 6

Mycket trevlig häst som gjort två bra prestationer för mig. Han spurtade väldigt starkt senast och Örjan var mycket nöjd. Lite knivigt spår idag och Åkes häst har imponerat men jag tycker min häst är riktigt bra han med. Han kommer gå som senast en outsider till favoriten.

Autobahn – Lopp 8

Var jag nöjd med senast, det gick rejält fort tillslut och han kämpade bra. Han tränar riktigt bra efter och idag kommer vi prova helstängt, bike och barfota runt om i värmningen så håll utkik. Så bestämmer vi efter värmningen hur han ska gå i lopp. Ny kusk idag också Erik kör.

Ryan Kronos – Lopp 10

Gjorde ett bra lopp senast på Romme även fast banan inte var bra. Han vart fyra i ett bronsförsök då. Han tränar fint efter och han kommer idag testas med helstängt huvudlag och bike. Ulf Ohlsson kör, Helstängt har han haft tidigare men vi har haft norskt på honom nu på slutet. Barfota fram.

Island LIfe – Lopp 10

Hoppade på grund av banan senast på romme, var en framskjuten placering som rök då. Han känns fin hemma och fick ett bra läge idag. Han kommer gå som han gjort på slutet ända skillnaden blir att Erik kör istället. Tycker han är min bästa chans i omgången. Barfota fram.


Gävle 6/5 2017

Very Charming – Lopp 2

En fin häst som gör debut idag, han kvalade på ett mersmakande sätt. Han kommer att göra en bra prestation direkt. Han har tränat ordentligt efter kvalet och är en fin sort som har fint trav. Han fick spår 8 så vi kommer få en bra resa. Tycker han  ska ses med chans även fast han debuterar.


Solvalla 5/5 2017

Raggio d´elite – Lopp 1

Har gjort två väldigt fina insatser för mig, han stod för en grym prestation senast när han vann från dödens. Han tränar bra efter och har tagit loppet på rätt sätt. Han bör ses med chans om han kliver iväg från start. Spår 4 i volt är aldrig kul men vi får hoppas på felfri avgång. Erik kör idag och det blir skor runt om.

All star – Lopp 4

Går förbättrat varje gång och han har fin skalle den här. Han har ett fint läge idag och vi får försöka ladda det som går från start. Han går med skor runt om och är en av dem som kan vinna loppet.

Pastell Tilly – Lopp 5

Har det strulat för lite lopp senast föll hon ur rytmen och vart lite rullig. Hon tränar fint och bör ses som en outsider idag till favoriten. Hon är rätt bra den första biten och vi får försöka hitta ett bra slagläge. Kusken är ny, Erik får chansen idag. Skor runt om.

Hot Armani Stursk – Lopp 7

Vart för laddad senast och hoppade, han tränar som han ska efter och det ser ut som en vettig uppgift för honom idag. Ny kusk Jorma kör idag, han kommer gå med bakskor. Kan dyka upp på en plats om det klaffar lite för honom.

Impressive zon – Lopp 7

Var senast ute i ett snabblopp på gävle, vart fyra då. Har idag bakspår på 20 och han tränar som han ska efter loppet. Kommer gå barfota runt om bike och norsk på som vid segern för 2 starter sedan. En platskandidat.


Solvalla 3/5 2017

Sheilah laday – Lopp 3

Gjorde ett fint lopp senast där hon mötte äldre hästar, det är en liten häst men hon har härlig inställning. Tror inte hon gör bort sig idag, det blir samma lika som senast. Räknas vid gardering.

Valeur Lopp 10 

Har fått gå lite sprinterlopp nu på slutet och svarat fint på det. Han är allra vassast när han får ligga på rulle och vi kommer få en fin resa idag. Tycker han ska räknas bland dem tre idag och skulle inte blir förvånad o han dyker upp i striden igen. Han känns pigg och fin hemma för dagen och njuter verkligen lite extra av det fina vädret. Skor runt om som vanligt. Räknas.


Gävle 2/5 2017

Dante sisu – Lopp 3

Gick ett bra lopp senast han vart fast i rygg hela vägen in i mål, han känns lite på gång. Det är en fin häst men han har lätt att strula till det för sig. Knivigt läge idag med 2 på tillägg. Går han felfritt duger han bra i det här gänget, skor runt om och Josef kör.

Yield to none – Lopp 9

Slog ihop i senaste starten och hoppade, han hade mycket kvar i det läget och hade gått en bra tid. Han fick vila lite efter senaste starten men han kommer väl förberedd till dagens uppgift. Sköter han sig duger han långt här. Han kommer gå med skor idag han gick barfota senast. Josef kör annars inget nytt.


Åby 28/3 2017

Quebec C.D – Lopp 3

Hon har startat på ett tag och gjort kanoninsatser mot kulltopparna, senaste starten är bara att glömma hon var brunstig och fick gå i dödens. Idag har vi passande förutsättningar och hon är kvick ut. Kusken är ny Erik får chansen idag. Jag åker till Åby idag med en god känsla. Skor runt om. Räknas.


Solvalla 26/4 2017

Neutron Broline – Lopp 10

Gjorde ett bra lopp senast slutade femma då och mötte då en undflyende starzinner från spets, då hade vi bakspår idag har vi lottats till ett fint läge bakom bilen. Han är väldigt kvick ut men jag låter Örjan lägga upp det taktiska idag, var ett par snabba runt om oss med. Hästen är i fin form och han duger bra i ett sånt här gäng. Var väldigt nöjd med hur han avslutade senast och gick ordentligt hela vägen in i mål. Han går som han gjorde senast, skor norskt och urryckare. Multicamvagn.


Bollnäs 20/4 2017

Castleman – Lopp 1

Kom in till mig i träning för drygt 4 månader sen, fin häst som tagit åt sig bra av träningen och kvalade på ett tilltalande sätt. Första starten idag och han har dragit ett bra spår, känns som att han är rätt så kvick iväg och vi får försöka hitta en bra position. Skor runt om. Platsbud.

Highdrive – Lopp 3 

En kapabel 4åring som har varit omogen och varit strulig i lopp. Han är kastrerad och har fått träna på en tid, gått ett par snabbare jobb och han besitter en del kunnande. Det viktiga idag är att han uppför sig och gör ett bra lopp då är jag nöjd. Knivigt läge idag med snävt spår men vi får hoppas på felfri avgång och så tar vi det därifrån.

Tzatziki – Lopp 6

Fin 3åring som startat på lite nu, gick bra senast på eskilstuna och formen är stigande på honom. Tufft läge idag med 20 tillägg och bra hästar på start. Är nöjd om han skulle ta en peng, inga ändringar.

Autobahn – Lopp 8

Även han gör första starten för mig idag, han har blivit halsopererad och haft en längre träningsperiod efter det. Han har gått ett par snabbare jobb men är mycket mängdtränad. Han kommer behöva ha ett par lopp i västen innan han är i form. Så jag tycker inte han ska vara någon jättefavorit idag utan vi får ligga lite lågt idag ändå. Han kommer att gå utan skor bak.


Solvalla 19/4 2017

Comte du Pommeau – Lopp 8

Väldigt kapabel häst som det har strulat mycket för i karriären, han har haft en lång paus från tävlingsbanan men skötte kvalet på ett fint sätt och nu ska vi starta igång honom. Vi smyger lite idag och kör tillslut. Han går barfota runt om och vagnen bestämmer jag efter värmningen.

Zeus Karsk – Lopp 9

Bra form bra läge, kommer gå som han gjorde senast. Kan dyka upp där framme med rätt resa. Han var riktigt fin i den senaste starten så jag tror han gör ett bra lopp idag med. Tas med om man garderar.


Romme 16/4 2017

Prediction – Lopp 2

Debuterade för mig senast på ett bra sätt. Fick ett omöjligt lopp då han vart hängandes och sedan satt sist invändigt. Men jag var mycket nöjd med hästen han gjorde ett kanonlopp. Tränar mycket fint efter och uppgiften idag ser bra ut på förhand. Tycker han ska räknas i ett sånt här lopp en av flera. Skor runt om, Örjan kör idag.

Ryan Kronos – Lopp 11

Tränar på fint hemma efter senaste starten, formen börjar komma på honom. Han lottades till ett bra spår idag, han är inte så snabb ut men kommer få en fin resa från bricka 2. Blir tufft att vinna men ska bli spännande att se honom tävla idag. Ulf Eriksson kör och barfota fram är planen om banan tillåter.

Island Life – Lopp 11

Vart störd senast av ett ekipage som satt framför och hoppade pga den snäva situationen som uppstod. Känns bra hemma efter och han har visat hela vintern att han är riktigt bra. Planen är att rycka framskorna idag och jag ska köra själv. Vi fick ett bra spår och distansen bör passa honom fint. Tror han är en av dem som kan vinna loppet.

Streckas.


Gävle 15/4 2017

Evelina Am – Lopp  1

Jättefin märr som är rätt så grön än så länge. Hon har gjort en start som tvååring och gick bra då. Sedan har hon haft ett tävlingsuppehåll och en längre träningsperiod. Hon kommer gå med skor och öppet huvudlag. Hon kommer bli en fin häst men hon har en bit kvar till den rätta formen.

Dante Sisu, Impressive Zon – Lopp 5

Impressive vann senast på bra sätt på solvalla, han gick i mål med bra spänst i benen. Bra läge idag och passande distans. en av fler i loppet.

Dante strular mycket i loppen han är fortfarande väldigt valpig, bra grundkapacitet. Räcker bra om han går felfritt. Båda går i jänkarvagn Dante går med skor och Impressive går barfota som senast.

Limoncelli – Lopp 8

Tufft lopp blir svårt att räcka till seger. Tar han en peng så är jag nöjd inga ändringar här.

Quebec C.D – Lopp  10

Jättefin märr som gör allting rätt hela tiden. Passande lopp och läge idag. Blir svårt att komma förbi perssons häst från start men hon kommer göra ett kanonlopp idag igen. Hon går som senast, skor och bike.


Örebro 13/4 2017

Sheilah Laday – Lopp 7

Hon har gjort det bra än så länge på tävlingsbanan och kämpar på. Stenhårt motstånd idag, skulle va nöjd om hon tog pengar i ett sånt här lopp. Skor runt om.  Kusken är ny Torbjörn kör idag annars inga ändringar.


Solvalla 12/4 2017

All Star – Lopp 5

Gjorde ett kanonlopp senast och visade verkligen att han har en bra skalle. Gick en femtontid från dödens och har bara varit fin efter. Tufft motstånd idag men skapligt spår, han är inte jättesnabb ut så vi får försöka ladda det som går och hitta ner för att sedan vara med när tåget går. Skor runt om inga ändringar från senast.

Valeur – Lopp 9

Fick gå i dödens senast på v75, det är inte hans melodi. Han tränar bra för dagen och distansen gick han väldigt bra på senast han var ute på korta vägen. Intressant läge idag och vi får en fin resa härifrån. Tycker han räknas i ett sånt här lopp. Inga ändringar på honom.

Scarlets Mirakel – Lopp 10

Gjorde ett heroiskt lopp senast fick hänga i tredjespår hela loppet, men gick i mål på 1.12,6. Passande lopp och passande förutsättningar med spår 9, tycker han känns intressant idag. Kan bli barfota runt om beroende på banan. Bike på. Räknas i det här gänget.


Solvalla 9/4 2017

Pastell Tilly – Lopp 5

Fin häst som det strulat lite för på slutet, kändes som hon hade en hel del kvar senast när vi kroka i vagnarna och hon hoppade. Dåligt läge idag och vi får mest troligt svårt att rå på täthästarna. Men hoppas hon gör ett bra lopp så ska vi försöka slåss om en plats.


Solvalla 5/4 2017

På grund av omständigheterna igår hann jag inte skriva någonting om våra starthästar på Eskilstuna. Allt är väl med oss i familjen och det är det viktigaste. Nu blickar vi framåt mot dagens starter.

I am Unique – Lopp 7

Har varit ifrån ett tag, fick vila och har sedan efter det tränat på ett längre tag. Hon tränar bra och har fått ett par snabbare jobb i sig. Långsökt att hon ska räcka till vinst direkt men hon känns uppåt i jobben och vi får sikta in oss på att ta en peng idag. Barfota runt om. Bike på.

Scarlets Mirakel – Lopp 10

Gör bra lopp hela tiden och han känns fin hemma efter. Pigg i jobben och formen börjar närma sig. Möter en väldigt bra häst idag och det blir svårt att rå på den. Tycker han ska ses med platschans i ett sånt här lopp hoppas vi kan få en fin resa från det här läget så är han med en bit fram.  Barfota fram. Bike på.

Neutron Broline – Lopp 10

Jättetrevlig häst som gör fina lopp mest hela tiden, trivs allra bäst i den främre träffen men idag får vi köra bakifrån. Kommer återgå till den gamla balansen idag och han känns bra i jobben hemma. Vi får se idag hur han tacklar att gå bakifrån. Ny kusk Jorma får chansen idag. Multicam vagn.


Solvalla 1/4 2017

Quebec C.D – Lopp 2

Stod för en kanonbra insats senast där hon fick dra tåget i tredjespår. Hon känns fin i träningen och jag gillar verkligen henne, hon gör allt rätt på tävlingsbanan. De senaste tre starterna har hon dragits med dåliga spår. Imorgon fick vi bricka 9. Det är en jättefin märr som jag har höga tankar om. Det känns spännande inför imorgon, tycker hon ska räknas i ett sånt här lopp från det läget. Hon kommer gå som senast.


Solvalla 31/3 2017

Yield to None – Lopp 3

Gör första starten för mig, kom in i träning för ett par månader sen. Har ingen smickrande resultatrad men har tagit åt sig bra av träningen här. Han har fått tre snabbare jobb i sig och genomfört dem på bra sätt hemma på gården. Han möter tufft motstånd idag så vi får ligga lågt och sikta in oss på att försöka ta en peng. Barfota runt om.

Pastell Tilly – Lopp 4

Har fått två lopp i kroppen efter halsoperation. Hon gick starkt i första starten men var ute i ett hårdare sällskap senast, fin efter. Hon kommer att gå med norskt huvudlag idag. Annars inget nytt, streckas vid gardering.

Yippee – Lopp 6

Har haft problem när banorna varit lite hårda, senast på örebro var banan väldigt lös därav galloppen. Tränar starkt efter och kommer gå barfota bak idag. Annars inga ändringar. Räknas vid gardering.


Bollnäs 30/3 2017

Sheilah Laday – Lopp 2

Kördes barfota runt om senast på Solvalla. Det var lite för tidigt och hon slog ihop kort efter start när jag begärde lite av henne. Hon återgår till sin tidigare balans och har stått för bra prestationer utan att vinna. Dåligt läge idag men får vi ligga på rulle kommer hon fälla många till slut. Platschans.

Mystery Love – Lopp 4

Gick bra senast mötte hårt motstånd och hade dåligt läge men spurtade starkt. Känns fin efter i träningen. Loppet i sig känns väldigt öppet och han har mött hårdare gäng än det här. Lite vanskligt med springspår på 20 men han är rätt snabb ut så vi får se vart vi hamnar. Han ska smygas in i det sista och gå på speed då är han vass. Outsider.


Solvalla 29/3 2017

Prediction – Lopp 6

En häst som jag köpte från Stefan Melander på uppdrag av en hästägare. Han kom in i min träning i Januari och har fått träna på. Han har gått ett par snabbare jobb inför den här starten och kommer väl förberedd. Tufft motstånd och dåligt läge, men det ska bli spännande att tävla med honom. Aluminium runt om och öppet huvudlag.

Cassano Bob – Lopp 7

Har haft det svårt på vinterbanorna och inte riktigt fått till aktionen. Han är gynnad av att slippa gå med framskor och mjuk bana. Står tillägg men trivs på distansen. Rätt bra hästar emot och vi får jaga en peng i första hand. Barfota fram imorgon.

Water to Wine – Lopp 8

Startade förra onsdagen och hon gick bra till slut. Gav henne ett snällt lopp då, det var hennes första efter halsoperation. Spännande distans och läge imorgon. Kommer gå balanserad som senast, det blir stängt huvudlag denna gången istället för öppet. Täta starter ska bli spännande att se. Kan streckas om man tar en handfull.

Island Life – Lopp 9

Har fyra raka triumfer i bagaget och är pigg och glad hemma. Han fick ett fint spår imorgon och uppgiften ser passande ut. Det blir inga ändringar på honom, och han är min bästa chans i omgången.

Mvh Peter


Gävle 27/3 2017

Enge Lincoln – Lopp 1

Gick ett bra lopp senast och spurtade in som 3a. Han kommer få en del sånna här snälla upplägg det verkar vara hans melodi. Han gick barfota senast och trivdes bra på den balansen. Spår 8 är inte så kul men vi får försöka hitta ner till sargen och ta det därifrån.

Zeus Kars – Lopp 1

Fin häst som behöver lite tid på sig att mogna. Han har gjort ett par bra lopp nu på slutet och fått rätt så tuffa upplägg, travade bättre senast och han har fått ett fint utgångsläge idag. Kan streckas på kapacitet.

Hot Armani Stursk – Lopp 2

Vart påkörd i den senaste starten och tog ett par galloppsteg, innan dess kändes han bra och jag tyckte travet flöt bättre för honom nu. Han står på start idag och kommer få en bra resa men det var rätt så bra hästar emot så vi får jaga en peng.

All Star – Lopp 3

Fick ett snällt lopp senast och rekordsänkte rejält som tack. Passande förutsättningar idag och är en av de som ska räknas i ett sånt här lopp. Tränar bra efter senaste starten.

Dante sisu – Lopp 4

Strular det till för när han går lopp, han är fortfarande omogen och har lätt att ta till gallopp. Går han iväg så blandar han sig nog i striden.


Mantorp 25/3 2017

Valeur – Lopp 9

Gör debut i silver, mött tuffa hästar på slutet och gjort det bra. Han gick i ledningen senast men det är inte riktigt hans melodi. Han går väldigt bra när han får ligga på rulle och det är planen idag. Tufft motstånd men jag tycker att han är en platskandidat och garderingsbud till favoriten om man inte ska spika. Inga ändringar på honom.


Solvalla 24/3 2017

Neutron Broline – Lopp 1

Jättefin häst som gjort två lopp för mig båda gångerna från ledningen och resulterat i en 1a och en 2a. Jobbar på fint hemma och har ett lämpligt lopp imorgon, kort distans är bra och läget är lite intressant med tanke på att han gått det flesta lopp ifrån tätposition. Bra hästar emot dock men helt klart intressant och se hur han går bakifrån. Riktig Bike på imorgon, har tidigare gått i multicam vagn. Vi kör barfota bak imorgon, annars rycktussar och norskt som senast.

Streckas.

Impressive zon – Lopp 6

Har varit borta från tävlingar sedan Juli fjol. Har blivit halsopererad och kastrerad samt haft en längre träningsperiod. Gått två lite snabbare jobb inför den här starten. Bra hästar emot imorgon och han känns lite svårbedömd inför starten. Kommer gör en del ändringar på honom. Vi kör bike barfota runt om och norskt huvudlag. Rycktussar har han haft tidigare och det kör vi med imorgon igen.


Solvalla 22/3 2017

Ryan Kronos – Lopp 2

Känns fin hemma och var anmäld till en tilltänkt V75 start på Bollnäs men det vart strul med banan och jag ville inte att han skulle stå på banan så länge så vi strök honom. Han har tränat på fint efteråt, passande förutsättningar idag med lång distans bra spår och lämpligt motstånd. Får han en bra resa härifrån så är han med och gör upp om det. Rycktussar, Norsk och barfota fram är det som gäller på honom. Streckas.

Water to Wine – Lopp 6

Återkommer efter halsoperation och en längre träningsperiod. Hon jobbar på bra hemma och jag har kört ett lite snabbare jobb med henne. Iskallt läge idag med spår 12 och eftersom hon varit borta från tävling sedan november kommer jag ge henne ett snällt lopp idag. Skor runt om.

Scarlets Mirakel – Lopp 10

Gjorde ett riktigt bra lopp senast som 3a efter startgallopp. Han känns fin hemma och har idag en tuff uppgift mot ett par riktigt bra hästar. Han har lottats till spår 1 som är bra för honom då han är snabb ut och det är inte omöjligt att jag kör i ledningen idag. Vi får prova lite från start och se vad som händer. Barfota runt om är planen. Tredje strecket i loppet.


Örebro 19/3 2017

Tzatziki – Lopp 4

Fin häst som idag är ute under passande förutsättningar bra spår och kommer få en vettig resa, har vilat ett tag är nöjd med pengar. Platschans inga ändringar på honom.

Limoncelli – Lopp 5

Har det inte riktigt varit den rätta gnistan i på slutet, han har kommit upp i en högre klass och behöver lite snällare upplägg nu. Ett par bra hästar emot idag och en strykning gynnar oss lite. Han får väl ses som en platskandidat. Kan streckas vid större gardering. Inga ändringar.

Hot Armani stursk – Lopp 6

Gick bra i skymundan senast, hann inte riktigt få upp farten. Han kommer gå med bakskor idag och jag tror han gör ett bra lopp idag igen. kan va en rolig skräll om man streckar några stycken.

Yippee – Lopp 7

Fin häst som haft problem med för hårda banor under vintern. Hoppas banan är bra idag och då tror jag han har bra chans i ett sånt här lopp. Inga ändringar på honom förutom sommarskor. Bästa chansen idag om banan är bra.

Enge lincoln – Lopp 8

Fin häst som varit ute på mycket sprinterdistans, 2100m idag är ett plus och han har bra spår och är hygglig ut. Planen är att rycka alla skorna. Går han iväg från start så tror jag han kan vara med och hugga om en plats.

Mystery Love Lopp 10

Laddade jag för hårt med förra starten, den starten är bara att glömma. Han gör alltid sitt bästa och gör ett bra lopp idag med men vi har spår långt ut på vingen och han ska smygas in i det sista så han får gå på speed. Så vi får försöka hitta ner till sargen och ta det därifrån.


Solvalla 17/3 2017

Dante sisu – Lopp 4

Han återkommer efter en längre paus. Han har inte startat sedan december och har haft en längre träningsperiod. Han har mängdtränat mycket samt gått ett snabbare jobb. Han kommer behöva ha lite lopp tills formen kommer igen men det ska bli kul att se honom idag han har växt på sig lite under vintern.  Sommarskor är planen och kanske att vi testar urryckare idag annars inget nytt. platschans vid klaff.

All star – Lopp 7

Har även han varit ifrån tävlingsovalen sedan december månad och har mängdtränats mycket. Hästen känns pigg och fin hemma i jobben. Idag blir det sommarskor och det känns som en väldig fördel för honom att slippa gå utan broddar. Svårt och bedöma motståndet idag men eftersom han inte startat på länge så får vi ligga lågt och försöka ta en slant här idag. Inga ändringar.


Solvalla 15/3 2017

Sheilah Laday – Lopp 4

Är en häftig liten märr som verkar ha en skalle utöver det vanliga. Hon har en ruskigt bra inställning till att tävla och idag möter vi lite tuffare hästar. I det senaste loppet hon var ute i mötte vi Calamaras girl och var tvåa bakom den och hon blir säkert en av de mer betrodda . Vi har ett bra smygläge och får försöka hitta en vilsam resa så får jag utnyttja hennes speed. Eftersom motståndet är så tufft så får vi i första hand jaga pengar. Planen är att rycka alla fyra skorna på henne, annars inga ändringar.

Zeus Karsk – Lopp 6

Har skött sig på slutet och fått ett par lopp i sig, han känns bra iordning och idag kan vi köra med sommarskor det är ett stort plus för honom då han kräver ordentligt med fäste och har haft det lite svårt med att ha broddar i skorna. Han har ett fint utgångsläge sköter han sig då kommer han vara med där framme inga andra ändringar på honom.

Quebec C.D – Lopp 8

Jättefin märr som gör allting rätt, hon känns jättefin i jobben men har för tredje gången i rad lottats till spår 8 bakom bilen. Loppet i sig idag vart ett riktigt bra lopp med väldigt tuffa konkurrenter. Så läget drar ner möjligheterna ordentligt. Vi får försöka hitta en position och ta det därifrån. Hon går med sommarskor och bike. Inga andra ändringar.

Valeur – Lopp 9

Stod för en riktigt bra insats förra onsdagen och han har kanonform för dagen. Han gick i mål med krafter kvar senast och fick ett fint utgångsläge idag. Jag tror inte han kan hålla upp någon ledning men vi kommer få ett bra lopp från bricka 1. Får han en vettig resa kommer han vara med där framme. Sommarskor annars inga ändringar.


Bollnäs 11/3 2017

Ryan Kronos – Lopp 10 V75-6

Var ute i ett lunchlopp på valla senast i en mini-comeback efter lite frånvaro, var inte så tufft jobbad innan det men gjorde ändå ett starkt lopp som fyra från dödens. Han har tränat på efter loppet och känns fin för dagen, imorgon är det rikstoton och hästarna där håller alltid hög klass. Han lottades till ett dåligt utgångsläge men loppet ser väldigt öppet ut på förhand. Han trivs bra på distansen men kommer hamna bland de sista från start. Han får gå med när tåget går och får han vettiga ryggar kan han räcka rätt så bra mot de här hästarna. Kan vara en rolig skräll att ta med imorgon om man streckar på. Barfota fram är planen det är den balansen han gjort sina flesta starter med, norsk och urryckare precis som senast.


Solvalla 8/3 2017

Hot Armani Stursk – Lopp 4

Tränat på ett tag känns bra hemma i jobben, inte gått något vässande utan mest i backen. Han får Marika i vagnen idag då det är lärlingslopp. Planen är att köra barfota runt om med honom. Lite knivigt läge för honom men han får gå med i ryggar så får vi hoppas han tar några tillslut ett skrällbud vid klaff.

Scarlets Mirakel – Lopp 6

Stod för en mycket bra spurt senast i ett bra kortlopp, tror att 2140 m är en fördel för honom, han känns bra i jobben och formen börjar komma så smått. Planen är att köra barfota runt om men vi får se vad banan tillåter. Han är en riktigt bra häst som mötte en del kulltoppar i fjol, han står bra inne i det här loppet och det ser på pappret ut som en vettig chans. Givet streck på V5.

Valeur – Lopp 9

Går idag ut på 1640 m vilket är ett litet frågetecken för hans del, han har inte gjort så många starter på den distansen och läget idag är iskallt. Motståndmässigt så ser det vettigt ut på förhand men läget drar ner chanserna. Han går alltid bra tillslut och jag hoppas kunna köra med sommarskor idag. En platskandidat. Halvstängt som vanligt.

Pastell Tilly – Lopp 10

Gjorde comeback senast efter halsoperation, jag körde invändigt och fick lucka i sista sväng. Hon kändes riktigt fin och stod för en bra avslutning. Hon står bra inne i sin klass och kommer göra ett bra lopp idag igen. Hon får gå med på rulle och försöka utnyttja sin speed då tar hon många tillslut. Planen är att kör med sommarskor på henne om banan tillåter.


 

Solvalla 1/3 2017

Island Life – Lopp 6

Är en riktigt fin sort, han har övertygat vid segrarna på slutet och han kommer klättra i klasserna detta året. Han tränar väldigt fint för dagen och dagens uppgift ser väldigt bra ut på pappret. Kusken är ny idag det är Örjan som hoppar upp. Det blir inga andra ändringar förutom att det blir sommarskor runt om idag. Ska ses med väldigt bra chans.


Eskilstuna 25/7 2017

Cassano Bob – Lopp 3

Hoppade tyvärr senast, slog helt enkelt ihop. Han gör jämna prestationer men vinner sällan. får han sitt lopp kan han dyka upp bland de fem första. Han känns lite uppåt i träningen de senaste jobben och han kommer säkerligen göra ett bra lopp idag. Tufft motstånd idag och vi får vara nöjda med en peng. Inga ändringar på honom.

Mystery Love – Lopp 11

Härlig kille som alltid gör sitt bästa. Han ska ligga vid plankan hela loppet och få utnyttja sin speed på upploppet då är han vass. Tufft motstånd idag, formen börjar komma på honom och han kämpar alltid och gör sitt bästa. Spår 6 idag är lite vingel läge men vi får hoppas jag hittar ner till sargen och att han får ett bra lopp då kan han dyka upp bland de fem första.

Sheilah Laday – Lopp 12

Är en härlig liten märr med fin inställning. Hon har en fin speed till slut och får hon ett bra lopp kan hon ta en plats idag. Det var ganska tuffa hästar emot på 20 fållan. Hon är rätt så liten så det borde gå bra att vända runt från spår 2. Hon får jag pengar och med klaff på loppet så kan hon ta en plats. Inga ändringar.


Romme 24/2 2017

Valeur – Lopp 9

Startade senast på bergsåker i ett bronsförsök, hade lite problem med banan den dagen och fick inte riktigt fäste. Han känns fin i träningen hemma och har gått ett snabbare jobb innan denna starten. Sandra kör annars inga ändringar, svårt läge men räknas ändå.


Solvalla 24/2 2017

Ryan Kronos-Lopp 1

Återkommer efter sjukdom och en längre träningsperiod, känns rejält på gång. Men har en bit kvar till formen så det troliga är att han kommer behöva ha några lopp. Han tränar fint hemma och har gått ett lite snabbare jobb på rundbanan. Han brukar gå utan skor på framhovarna och idag är det skor så det är lite minus. Tycker han skall streckas i ett sånt här lopp. Inga andra ändringar. Norskt och urryckare.

Yippee – Lopp 6 

Stod för en mycket bra insats senast jörgens häst som vann var bra så det gick inte och komma ikapp den. Jättefin häst som kommer mer och mer. Han har bra kapacitet för det här loppet och känns bra i träningen. Har ett dåligt spår och det kan bli trafikproblem härifrån men räknas tidigt ändå. Inga ändringar.


Solvalla 22/2 2017

Da Vinci Boko – Lopp 6

Fin häst som återkommer efter sjukdom och en längre träningsperiod. Han var halssjuk senast i finalen och har fått vila och sedan träna på. Han är pigg och glad hemma, tränar fint och har fått ett lite snabbare jobb i sig till den här starten. Tycker han ska räknas direkt. Vanlig vagn.

Neutron Broline – Lopp 10

Rejäl häst som gjorde debut för mig senast, han hade mängdtränat då mycket i backen. Han gjorde en väldigt fin insats senast, han fick öppna stenhårt och gick i mål på en fjortontid. Det ska bli spännande och se hur mycket han har gått fram med loppet i kroppen. Det är en jättefin häst som jag tycker ska ses med bra chans. Muticam vagn troligtvis.

Scarlets Mirakel – Lopp10

Fin häst med hög kapacitet, gillade inte banan senast och är lite missgynnad av att gå med skor. Intressant med bakspår idag. Håller han sig lugn och får gå med under slutvarvet kan han dyka upp långt framme. Bike på.

Mvh Peter.


 Solvalla 22/2 2017

Da Vinci Boko – Lopp 6

Fin häst som återkommer efter sjukdom och en längre träningsperiod. Han var halssjuk senast i finalen och har fått vila och sedan träna på. Han är pigg och glad hemma, tränar fint och har fått ett lite snabbare jobb i sig till den här starten. Tycker han ska räknas direkt. Går i vanlig vagn.

Neutron Broline – Lopp 10

Rejäl häst som gjorde debut för mig senast, han hade mängdtränat då mycket i backen. Han gjorde en väldigt fin insats senast, han fick öppna stenhårt och gick i mål på en fjortontid. Det ska bli spännande och se hur mycket han har gått fram med loppet i kroppen. Det är en jättefin häst som jag tycker ska ses med bra chans. Går troligtvis i Multicam vagn.

Scarlets Mirakel – Lopp 10


Solvalla 17/2 2017

 Pastell Tilly – Lopp 5

Hon är tillbaka på tävlingsbanan efter halsoperation och en längre träningsperiod. Hon är en jättefin häst som har väldigt bra kapacitet, hon har fått en ordentlig träningsperiod och är mycket tränad så hon kommer med all säkerhet behöva ha lite lopp i kroppen för att hitta formen. Vi fick ett bra spår imorgon och tanken är att ge henne ett snällt upplägg så vi får smyga med och jaga en slant. vanlig vagn och skor.

Hot Armani Stursk – Lopp 7

Fick vandra i dödens senast, det var inte hans melodi. Han tränar fortsatt bra och är pigg och glad hemma, har lite svårt att bedöma motståndet imorgon men han behöver rätt resa för att dyka upp där framme. Vi får jaga pengar i första hand. Inga ändringar.


Solvalla 11/1 2017

Sheilah Laday – Lopp 1

Fin liten märr som har visat en riktigt bra skalle, hon är bäst när hon får ligga på rulle och lägga all speed på upploppet. Tufft motstånd och dåligt läge gör att vi får ligga lågt. Hon har en riktigt härlig inställning, vi får försöka tjäna en fin slant i detta fina lopp.

Quebec C.D – Lopp 3

Är en jättefin häst som har framtiden för sig. Hon utvecklas hela tiden och har en fantastiskt löpskalle. Lottats till ett dåligt utgångsläge och tufft motstånd idag, det drar ner chanserna. Men jag tror att hon kommer att ha gått fram med loppet i kroppen rejält. Inför senaste starten hade hon inte gått något tuffare jobb, och hon gjorde ett väldigt bra lopp då. Hon kommer göra en bra insats idag med. Men som sagt det dåliga läget drar ner chanserna.

Cassano Bob – Lopp 12

Gör jämna och fina prestationer, va sämre senast men behövde mest troligt loppet. Tränar bra efteråt och loppet såg jämnt ut på förhand, med rätt resa kan han dyka upp en bit fram. Kan vara en häst för trio och plats.

Mvh Peter.


Solvalla 8/2 2017

Enge Lincoln – Lopp 9 V86-6

Var senast ute i ett lärlingslopp och gick hyggligt då och tog lite grann på ledarhästarna in i mål. Han börjar nog närma sig formen och han känns fin hemma i träningen. Loppet såg vettigt, det var ett par tuffa konkurrenter. Vi får smyga med och försöka gälla dom till slut. Han går bäst när han får ligga på rulle och utnyttja sin speed. Tror på en bra insats idag. Inga ändringar på honom.


Solvalla 3/2 2017

Neutron Broline – Lopp 1

Han inkom i träning till mig för ett par månader sedan och har fått en träningsperiod, han är en välväxt herre med en fin exteriör. Han har varit borta ett tag från tävlingsbanan så han har en bit kvar till toppformen. Morgondagens lopp ser passande ut på pappret. Men vi får ge honom ett snällt lopp eftersom han varit borta ett tag. Örjan kör, Mutlicam vagn på och öppet huvudlag. Tror på en bra insats, skall streckas.

Zeus Karsk – Lopp 6

Fick ett fint lopp senast men rumplade till och galopperade i sista sväng när jag attackerade, han kändes fin då och det kändes väldigt snöpligt då han hade fått en framskjuten placering. Han har gått lugnt i veckan och känns väldigt fin för dagen, han har bra kapacitet för klassen men han måste sköta sig i lopp. Jag ska prova att värma honom med en Murphy bländare imorgon så får vi se om han ska ha det i loppet. Annars inga ändringar. Streckvärd i ett öppet lopp.

Sheila Laday – Lopp 7

Hon är en liten nätt häst som har en fin inställning. Hon återkommer efter en träningsperiod nu och behöver nog ett par lopp innan formen är på topp. Känns fin hemma i träningen och visade tidigt bra inställning till tävlandet. Vi får smyga med och försöka ta en fin peng imorgon. Inga ändringar på henne.


Solvalla 1/2 2017

Hot Armani Stursk – Lopp 3

Har tävlat på ett tag nu och senast fick han vinna, han gjorde det bra då fick ett rätt så tufft upplägg och svarade de hästarna som spurtade längre ut i banan. Han känns fin i jobben hemma efteråt och spår ett idag bakom bilen. Vi kommer få en bra resa härifrån men kan bli tufft att hålla ledningen då han inte är någon blixt ut från start. Kan dyka upp på en pallplats med rätt resa, inga ändringar här. Kan streckas vid större gardering.

Yippee – Lopp 4

Är en fin häst som har framtiden för sig, han tränar på fint hemma för dagen och är pigg och glad. Han har inte tävlat sen mitten på december och har idag lottats till spår 8 bakom bilen. Han behöver ha något lopp innanför västen innan formen sitter där. Så vi får smyga med i ryggar och ta så många som det går tillslut. Inga ändringar på honom. Kan streckas på ren kapacitet.

Mystery Love – Lopp 9 V86-6

Återkom efter 3 månaders vila från tävlingsbanan senast och gjorde en bra comeback i ett DD lopp på Romme. Han har känts fin hemma efteråt och brukar behöva ha något lopp i sig innan han är rätt formmässigt. Han är en fantastisk häst som har en grym inställning till att tävla. Han är medel ut från start och vi får försöka komma ner till sargen för att sedan smyga in i det längsta. Får han spela ut sin speed över upploppet kan det räcka långt. Men han behöver ha sitt lopp och gå sista 300 m. Tycker han är ett platsbud idag.

Island Life – Lopp 10 V86-8

Han gjorde en väldigt bra insats senast på Eskilstuna och vann åkandes från dödens. Han har idag lottats till spår långt ut på vingen så det finns risk för att vi får göra en del jobb själva idag igen. Han håller väldigt fin form för dagen och känns bra hemma i träningen. Trots läget så är han min bästa chans ikväll. Given på kupongen. Inga ändringar.


Eskilstuna 31/1 2017

Limoncelli – Lopp 8 V64-5

Har fått tuffa upplägg nu på slutet och gjort det bra. Han har klivit upp lite i klass nu och han stumnar lite grann sista biten när han får tuffa resor. Idag blir det ett snällare upplägg med honom och distansen är kortare. Vi får se lite hur banan är men det är ett plus om han slipper gå med broddar på. Hästen har tränat på fint efter senaste starten och håller sin form. Han är en nyttig häst som nästan alltid plockar pengar. Kan bli tufft att vinna idag då det är rätt så bra hästar på start. Är klart nöjd med en pallplats. Inga ändringar i övrigt.


Solvalla 29/1 2017

Zeus Karsk – Lopp 3

Fin häst som är lite strulig och han har lätt för att bli lite ivrig från start, han har imorgon lottats till ett fint utgångsläge och lång distans passar honom bra. Sköter han sig från start är han med och gör upp om pallplatserna. Han gick bra senast, formen är uppåtstigande på honom, en häst man får ta med vid större gardering på v4 lappen. Inga ändringar.

Enge Lincoln – Lopp 4

Är bra iordning men han är speciell, han är lite känslig.Det bästa för honom är att han får sitta i rygg så länge det går för att sedan lägga ut sin speed över upploppet. Han har fin kapacitet och imorgon är det lärlingslopp. Sköter han sig kan han dyka upp långt framme. Men det blir ett lugnt upplägg då han inte tål att göra så mycket jobb själv ute i spåren. En platschans. Inga ändringar.

I am Unique – Lopp 5 V75-1

Var inte till sin fördel i den senaste starten och det visade sig att hon var sjuk. Hon är lite uppfräschad efter det och har tränat på fint efteråt. Lite svårt att sätta in henne eftersom det är svårt att se vart hon är formmässigt. Annars såg loppet passande ut imorgon kort distan och spår 3 i volten. Man får ta med henne vid en större gardering på v7. Inga ändringar på henne, vanlig vagn eftersom voltstart.

Quebec C.D – Lopp 6 V75-2

Är en fantastiskt fin tävlingshäst som gjort allting rätt hittills, hon duger väldigt bra i den klassen hon är i. Hon kommer att få en fin tävlingssässong i år. Men man ska tänka på att det är första gången hon är ute på V75 och då är det alltid tuffast möjliga motstånd. Jag är alltid optimist när jag kör ut med henne och jag har en god känsla med henne imorgon med trots spåret. Min bästa chans för dagen. Ett givet streck på V75 kupongen. Inga ändringar.


Bergsåker 28/1 2017

Valeur – Lopp 10 V75-6 

Kommer från en träningsperiod då vi var tvungna att stryka honom i finalen senast. Han känns fin hemma och är pigg och glad för dagen. Bakspår imorgon och att han varit borta ett tag drar ner segerchanserna. Vi får försöka hitta ner i banan och gå med när tåget går. Han tål att gå i spåren, han är stark och vintern är hans årstid, men det är ett par tuffa hästar emot. Streckar man 3 st ska han med på lappen. Inga ändringar här.


Romme 27/1 2017

Scarlets Mirakel – Lopp 5 

Är en högkapabel herre som gjorde en fin comeback för mig senast och vann på ett övertygande sätt. Han duger väldigt gott i den klassen han är i, och är en häst som hör hemma på lördagarna. Stämmer det för honom imorgon så är det en toppchans. Det gäller bara att han sköter sig så ser uppgiften väldigt bra ut. Inga ändringar här. Tävlar som vanligt i amerikansk sulky.

Mvh Peter.


Solvalla 25/1 2017

Cassano Bob – Lopp 5

Kommer från rejäla insatser nu på slutet, han har startat på under hösten och gjort det bra utan att få sätta nosen först. Senast var det ett olycksfall i arbetet då norrsken åkte ner i defileringen och han hetsade upp sig innan start. Formen bör vara intakt och uppgiften ser spännande ut på pappret. Tycker han ska räknas i det här loppet, han har mött rätt så tuffa hästar den här hösten. En fin platschans och vinstchans om loppet blir kört till våran fördel och jag kan utnyttja hans speed.


Romme 20/1 2017

Mystery love – Lopp 8

Är en härlig kille med ett hjärta av guld, som idag ska göra comeback. Efter lite vila och sedan en längre träningsperiod så har jag valt att starta igång honom nu. Han har känts fin i träningen hemma och fått ett lite snabbare jobb innanför västen. Han är en underbar individ som har en fantastisk inställning till att tävla, han kommer nog behöva ha några lopp innan formen sitter där. Men jag skulle inte bli förvånad  om han är långt framme då han alltid gör sitt yttersta. Det här är en häst man måste smyga med och använda hans speed de sista 300 meterna. Han går fint med skor. Inga andra ändringar.


Eskilstuna 17/1 2017

Limoncelli – Lopp 6

Stod för en bra presatation senast fick gå rätt så ordentligt och med det loppet i kroppen samt att han härdats i lite tuffare konkurrens på slutet borde ha gjort honom gott. Det är lite hästar med i loppet idag och det gör det lättare för oss som står på tillägg. Går han felfritt så måste jag tro på bra chans, har svårt att se honom missa pallen då. Inga ändringar. Streckas.

Island Life – Lopp 7 

Har fått en träningsperiod efter senaste starten då han vann en final på solvalla, han har känts väldigt fin i träningen men kan vara i avsaknad av lopp till dagens start. Han ska räknas tidigt på kapacitet och det ser på pappret ut som en lämplig uppgift. Det handlar om en väldigt bra häst det här och jag är alltid optimistisk när jag åker ut med honom till start. Han får gå med skor idag, inget jätteminus han har vunnit med skor. Annars inga ändringar, inte den där toppformen än men räknas tidigt på sin kapacitet. Streckas.

Enge Lincoln – Lopp 8

Har det strulat mycket för i lopp, men de senaste två starterna har han skött sig. Han tränar på fint och kändes verkligen på gång i förra starten så formen kan börja närma sig. Han har spår lite långt ut så vi får slinka ner i banan och smyga och köra till slut. Inga ändringar. Streckas.


Hot Armani Stursk – Lopp 10

Han har startat på ett tag nu och går helt okej varje gång. Han har suttit fast ett par gånger och senast var det inte mycket att säga om när det blev för svårt och ta nått på de hästarna som stod start. Fonda Boko är en tuff motståndare idag men utöver denne tycker jag det ser öppet ut. Han tränar på fint och känns pigg för dagen. En platschans för honom idag.

Örebro 2/1 2017

Limoncelli – Lopp 4

Hoppade senast när han var ute på V75 hade ingen förklaring till varför utan den kom väldigt plötsligt. Tränar bra och står passande till i det lopp. Ser på pappret ut som ett bra lopp för honom, voltstart går bra och den långa distansen är ett plus. Tycker han har en bra chans idag. Inga ändringar.

Enge Lincoln – Lopp 6

Är en kapabel häst som det strulat en hel del för, senast gick han felfritt samt fick ett snällt upplägg. Det syntes att han behöver ha lite lopp i kroppen för att komma tillbaka i form. Idag har vi ett smygläge och vi får gå med på innern och köra det som går till slut. Ligger lite lågt med honom. Inga ändringar.

Zeus Karsk – Lopp 8

Är en fin sort som har lite lätt att bli ivrig i lopp. Han håller fin form för dagen och ska räknas på kapacitet. Bakspår är bra då kan jag hålla honom lite lugnare. Han dyker nog upp i striden om han sköter sig, inga ändringar på honom.

 


 

Mantorp 31/12 2016.

Cassano Bob – Lopp 9 V75 – 4

Håller bra form och tränar fortfarande fint, han har ett bra smygläge idag och kommer in i matchen om det blir överpace i loppet. Han har en bra slutspeed och får vi utnyttja den kommer han plocka fina pengar idag. Han går bra med skor och kusken är ny, Marika kör. Han gör fina insatser hela tiden men det är tufft och vinna på V75, jag tror på en platschans vid klaff. Man kan ta med honom om man tar många.

Hot Armani Stursk startar i ett ramlopp han satt fast med mycket kvar senast och vi kör på ett offensivt upplägg idag. Här tror jag på lite chans. Calle Jeppson kör idag annars inga ändringar.

Mvh Peter.


Solvalla 26/12 2016.

Limoncelli – Lopp 6  V75-2

Har formen på topp för dagen, har gjort bra prestationer hela vintern. Vart lite missgynnad senast då tempot vart för lågt för hans smak och han fastnade med mycket kvar. Imorgon är distansen perfekt för honom och han gillar vintern. Han ska ses med lite chans i ett sånt här lopp och gynnas kraftigt vid hårt tempo. Man kan ta med han som en rolig skräll men i första hand får vi jaga en plats.

inga ändringar.

Valeur – Lopp 11 V75-7

Gör kanoninsatser hela tiden och han har i princip startar på rikstoton hela tiden. Han  har formen på topp, morgondagens uppgift ser lite klurigare ut då vi fått ett dåligt läge. Går det fort där framme kommer han in i matchen, han tål och göra jobb själv och han trivs bra med Sandra i vagnen. Skall med på lappen. Inga ändringar.

Da Vinci Boko – Lopp 11 V75-7

Det blev gallopp i starten sist men stod för en fenomenal upphämtning efter det. Han håller samma fina form och har fått ett bra läge. Vi får försöka hitta ner i banan och hitta ett slagläge. Får vi sitta med och utnyttja hans speed kommer han bli segerfarlig imorgon. Jag är optimistisk och han är inte missgynnad av att gå med skor. Det här är min bästa chans imorgon. Kan bli tal om att han ska gå i jänkarvagn imorgon men det bestämmer jag efter värmningen. Inga andra ändringar. Skall med på lappen.


 Solvalla 21/12 2016.

Enge Lincoln – Lopp 1

Imorgon ska han starta i ett lärlingslopp, Tomi Haapio kör. Han tränar på bra och gick iväg bra i senaste starten men efter ett drygt halv-varv så valde kusken att gå ut i tredje för att sedan gå tillbaka då kom galloppen. Han kändes bra efter det och har lottats till ett hyggligt utgångsläge imorgon. Det är en fin häst och han duger bra i klassen, men jag vill först och främst se att han sköter sig i lopp. Kusken blir ny men annars inga ändringar. Skor på hovarna är inga problem.

Zeus Karsk – Lopp 2

Är en bra häst med hög kapacitet som kommer till dagens start med galopper på de två senaste. Han vart för ivrig senast efter två omstarter. Han tränar bra och har fin form, men han är lite ivrig ibland och har lätt för att slå ihop. Han ska räknas på kapacitet och går han felfritt imorgon kommer han vara långt framme. Inga ändringar förutom kusken. Räknas i ett sånt lopp.


Åby 17/12 2016.

Valeur – Lopp 6  V75-2

Han är väldigt bra iordning för dagen, han tränar jättebra och står för kanoninsatser i loppen hela tiden. Han har lottats till ett hyggligt utgångsläge imorgon. Han är som bekant inte så snabb ut och det var många snabba konkurrenter runt omkring. Sandra får försöka hitta ett vettigt slagläge och så får han gå som han gjort på senare tid en ordentlig repa i spåren under sista varvet. Tycker han är en av de bättre hästarna i loppet och ska absolut ses med chans. Sandra som kör imorgon har varit hästens skötare tidigare och det är hennes pappa som äger honom. Hon känner hästen väldigt bra och har kört honom bra i lopp tidigare. De har tagit tre segrar tillsammans förvisso inte på V75 men hon vet hur han fungerar. Jag tror på en bra insats imorgon och ser fram emot att se Sandra göra V75 debut. Tävlar som han gjort på slutet, tycker han streckas tidigt.


Solvalla 16/12 2016.

Yippie – Lopp 6

Fick ett fint utgångsläge imorgon, tycker på pappret han ser ut att vara en av de bättre hästarna i loppet. Insatsen senast var bra han slog sig lite på ett ben och fortsatte trava ändå. Vi har ändrat om i balansen till den här starten och vi tror det kommer falla väl ut. Inga andra ändringar. Räknas tidigt.

Hot Armani Stursk – Lopp 6

Han har startat på ett tag nu och kommer mer och mer, han har haft det lite svårt att hålla ihop aktionen. Men att han ska gå med skor nu är ingenting som bekymrar mig. Han känns bra i träningen och formen bör vara god. Jag tror på en bra insats här med men från det här läget får vi jaga pengar. Ändringar till imorgon på honom är kusken, Jorma ska köra imorgon.


Solvalla 14/12 2016.

I am Unique – Lopp 7 V86-2

Har startat på ett tag nu, gör bra insatser hela tiden även fast hon inte fått vinna än i år. Senast vart hon väldigt stressad när det blev omstart och la bort alldeles för mycket kraft på det. Hon lottades till ett bra spår och det känns på pappret att tilläggshästarna står bra inne i det här loppet. Björns häst är svår att slå men jag tycker hon ska räknas bakom denna. Hon har formen på topp och lyckas vi slippa en smetig bana imorgon så tror jag på en väldigt bra insats. Hon får ses som ett platsbud blir tufft att vinna. Hon tävlar bra även med skor. Vanlig vagn imorgon i och med att det är voltstart.


Bollnäs 13/12 2016.

Enge Lincoln – Lopp 6 V64-3

Har fått vila en period nu, han var lite stökig i lopp de sista starterna han gjorde så han fick ta igen sig lite. Han har fått omlagd träning och känns bra. Han går bra på kortdistans, bakspår känns bra såhär i comebacken. Sköter han sig kan han vara långt framme, men med tanke på att han varit borta ett tag så kan han behöva få lopp i kroppen innan formen sitter där. Han kan räknas med lite outsiderchans, känns främst som ett platsbud. Skor runt om är inget minus.


 Färjestad 10/12 2016.

Da Vinci Boko – Lopp 10 V75-6

Var senast ute i en bronsfinal på solvalla och blev då grovt störd precis efter start och galopperade. Han kommer till dagens start med full form och som hästen kändes senast efter galoppen så tyder allt på att han kommer att göra ett topplopp idag. Han går bra med skor med på hovarna, han ska ha sitt lopp på rulle och då kommer hans vassa speed till nytta. Vi har lottats till spår 5, det är ett ganska snävt spår och han är lite besvärligare i voltstart. Erik får försöka komma iväg felfritt och hitta en bra position. Går han iväg från start så är han med i segerstriden i det här loppet. Han kändes så pass fin senast att jag måste vara optimistisk inför loppet. Inga ändringar förutom skor på hovarna. Han är ett givet streck på V75 om man ska gardera loppet.

Limoncelli – Lopp 10 V75-6

Har startat på nu under hösten och gått bra varje gång, han har två plumpar i raden men det har kuskarna tagit på sig skulden för. Han är stark och rejäl hästen. Han har lottats till ett bra utgångsläge, Magnus får försöka hitta ett slagläge. Han är oöm för positioner och trivs bäst om det är jämn fart på tillställningen. Han tål att göra en del jobb och som formen är på hästen så tror jag på en bra insats imorgon. Voltstart är snarare ett plus för honom då han inte är så snabb ut i vanliga fall. Jag tycker om man garderar upp loppet så ska man ta med honom som en rolig skräll imorgon.


Solvalla 9/12.

Dante Sisu – Lopp 6

Startar imorgon i ett lärlingslopp på Solvalla och Joseph som jobbar åt mig får chansen bakom tömmarna. Dante har startat på ett tag nu och gör gedigna insatser hela tiden, han har inte fått sätta nosen först men det är bara en tidsfråga. Han har fått ganska tuffa upplägg, och växer lite grann hela tiden. Han känns fin i träningen och har gått sina vanliga jobb emellan starterna. Han trivdes inte som bäst på banan i Eskilstuna senast. Jag tror på en god insats imorgon och på pappret ser det rätt så bra ut. Joseph får köra det som går från start för att söka position. Han ska räknas i ett sånt här lopp. Kanske blir jänkarvagn till den här starten bestäms efter värmning.

Mvh Peter.


Solvalla 7/12 2016.

All Star – Lopp 1

Har varit lite missgynnad av att vara tvungen att tävla med brodd i skorna de här två starterna som han gjort för mig. Han är orutinerad och lite nervig av sig, men han visar god fart. Idag blir det troligtvis så att vi slipper ha broddar i skorna, det känns som en fördel för honom. Han är på innerspår direkt ifrån start det känns som ett plus för honom med. Jag tror at han kan dyka upp där framme om han håller ihop travet hela vägen. Hästen är fin och tränar fortsatt bra. Jag vill se att han funkar idag men att han har kapacitet för att dyka upp där framme är det ingen tvekan om.

Cassano Bob – Lopp 2 

Han har startat på kontinuerligt under sensommaren och hösten, hästen har gjort det bra hela tiden. De senaste tre – fyra starterna har han spurtat jättebra tillslut. Jag har kört lite snällt med honom för att bygga upp hans psyke och när han väl fått luckan i dessa lopp har han exploderat. Han har många 2or i raden men då han inte hunnit få tag i ledarhästen i tid. Tycker han står på tur för en seger, dagens lopp såg ganska jämnt ut på förhand och att det är skotvång ser jag inte som någon fara. Han har gjort bra lopp med skor. Troligtvis kör vi med en jänkarvagn på idag igen, han trivdes fint i den i förra starten. Tycker att om han får sitt lopp så ska han vara med i segerstriden här.

Mvh Peter.


Solvalla 30/11 2016.

Evelina Am – Lopp 1 

Hon är en två-årig märr som idag ska göra tävlingsdebut. Hon ser väldigt bra ut i träning och utvecklas hela tiden, hon har lottats till ett dåligt utgångsläge. Så vi får smyga med och så får vi se hur många hon tar till slut. Det är en väldigt fin häst som har framtiden för sig.

Quebec C.D – Lopp 3

Har varit rejäl i sina två raka segrar, det är en väldigt fin sort som gör allting rätt. Hon har en härlig inställning till att träna och tävla. Hon har lottats till ett bra utgångsläge och vi är optimistiska inför dagens start. Hon går som hon gjort tidigare och hon ska definitivt med på kupongen om man spelar V5.

Yippie – Lopp 5

Är en fin sort som stod för en strålande insats senast. Har idag lottats till ett dåligt spår och det kan bli positionsproblem. Han kommer göra ett bra lopp idag med. Jag tycker att han är ett bra garderingsbud till favoriten men det gäller att det ska klaffa lite om vi ska vinna från spår 8. Inga ändringar här.

Valeur – Lopp 8 V86-4

Har gjort bra insatser mot tuffa konkurrenter hela tiden. Han går som bäst under den här årstiden och han kommer göra ett bra lopp idag med. Hästen har toppform, jag har respekt för Björns häst men när de möttes senast så hade inte min lika bra form som han har nu. Jag tycker han räknas väldigt tidigt idag och ska vara med och slåss om segern. Huvudlag bestäms efter värmningen, det blir öppet eller halvstängt som han gick med senast.

Mvh Peter.


Eskilstuna 29/11 2016.

All Star – Lopp 1

Gjorde debut på tävlingsbanan senast, hade problem med underlaget och slog på en gallopp. Idag kommer banan bli bättre för hans del och jag har fått spår 9 bakom bilen. Det blir ett bra smygläge för honom och så får vi försöka hitta ner i ett vettigt slagläge. Han får gå sista biten och så ser vi hur många han kan fälla. Hästen känns fin och tränar bra, inga ändringar här. Platsbud.

Ryan Kronos – Lopp 4 V64-1

Gjorde comeback för mig senast, han hade varit borta från tävlingsbanan ett bra tag men stod för en kanoninsats direkt. Kusken var väldigt nöjd senast och det var en del sparat i mål med. Tre varv är bra för den här hästen han är väldigt stark. Det blir lika utrustning som senast, norskt huvudlag använde vi då för första gången och det passade perfekt. Han ska ses med bra chans i det här loppet.

Dante Sisu – Lopp 5 V64-2

Går framåt för varje lopp han gör, han är under stark utveckling och håller på att bli stark i kroppen. Han är en av de hästar som svarat väldigt bra på den nya träningen. Han kommer till dagens start med toppform och jag tycker att han verkligen står på tur för att vinna. Inga ändringar här. Tycker han är en A häst här.

Zeus Karsk – Lopp 9 V64-6

Han har återigen hittat formen och känns uppåt hemma i jobben. Han har ett lopp i kroppen efter lite frånvaro, senast använde vi en pullburk på honom så att han inte ska hetsa upp sig allt för mycket. Han går med samma utrustning idag som senast och han ska ses bra chans här då han är väldigt bra för klassen. Tycker han är en A häst här.


Solvalla 26/11 2016 V75 finaler.

I am Unique – Lopp 5- V75 – 1

Hon är väldigt fin i form för dagen, hon kommer till finalen från en stark insats på Mantorp senast. Tyvärr fick vi ge oss mot en som kom lite för snabbt sista biten senast. Hon kämpar på väldigt bra i lopp och hon känns väldigt pigg och alert i jobben efter senaste starten. Nancy America är en väldigt tuff konkurrent och står dessutom till på ett bra läge imorgon. Jag tycker om man letar skrällbud bakom henne kan Unique vara intressant. Man kan ta med henne om man garderar, hon kommer stå för en bra avslutning igen. Tycker på förhand att hon kan göra upp om en plats. Vida gardering av Nancy ska man ta med henne.

Island Life – Lopp 6 – V75 – 2

Galopperade senast i ett klass 1 försök på Bergsåker, det vart lite för hård laddning från start samt att han sladdade lite på banan på den balansen vi hade då. Den starten är bara att glömma, han känns väldigt fin för dagen och är väldigt positiv i träningen. Han är en av de hästar som svarat bäst på den nya träningsmetoden. Imorgon har vi ett smygläge från bricka 11 och vi får försöka söka position från det här läget. Hästen är mycket bra för klassen och jag tycker absolut han ska kunna vara med och segerstrida även från det här läget. Han går på sin balans som är barfota fram och Multicam vagn. Inga ändringar i utrustning. Ska streckas, han är min bästa chans för dagen.

Da Vinci Boko – Lopp 11- V75 – 7

Har verkligen nått en formtopp och han känns väldigt fin hemma. Imorgon är det tuffa konkurrenter på pappret, han har lottats till ett bra spår och vi får försöka hitta ett vettigt slagläge. Han är inte så snabb ut, men han har en ruskigt bra avslutning om han får ligga på rulle. Han kommer stå för en bra avslutning imorgon sen får vi se hur långt det räcker. Han är klart gynnad om det blir överpace på loppet då kommer han verkligen in i matchen. Han tål som sagt att gå en ordentlig repa ute i spåren sista 700 meterna. Tycker han kan vara med och fajtas där framme, kan vinna med klaff men realistiskt att tro på en platschans.

Mvh Peter.


Solvalla 23/5 2016

Hot Armani Stursk – Lopp 2

Armani kommer från en stark insats på Sundbyholm senast. Han gjorde en väldigt bra upphämtning efter en kort gallopp då. Han bärgade tredjepriset och jag har svårt och se att han hade förlorat det loppet om han stått på bena hela vägen. Idag möter vi lite tuffare hästar men har lottats till ett bra smygläge. Han får gå med i ryggar så får vi försöka förlita oss på speeden så att han kan fälla några till slut. Rimligt är väl att tro att han kan tjäna en slant och att det kan bli svårt att vinna. Han ska gå med samma utrustning som senast men på hovarna ska han ha skor idag.

Cassano Bob – Lopp 6

Har stått för riktigt bra prestationer i de tre senaste starterna, han har inte fått vinna men han har verkligen fått en nytändning. Han gillar att gå på lång distans och senast var han ute på V75 och spurtade väldigt bra i skymundan. Han har fått ett bra spår idag och vi får öppna vad som går för att försöka hitta ett slagläge. Tycker att han står lite på tur för att få vinna, får vi rätt resa dyker han nog upp där framme och kan vara en rolig skräll idag. Han går barfota fram det är grundplanen men vi får se hur banan blir. Inga ändringar på utrustning.


Romme 18/11 2016

Ryan Kronos – Lopp 7 (V64-4)

Kom tillbaka till mig i träning efter en kortare sejour i Frankrike, det är en stor fin häst som är stark. Han kommer till dagens start med ett längre uppehåll från tävlingsbanan. Han kommer få ett snällt lopp imorgon. Lottades till ett dåligt spår dessutom, det som jag vill få ut av morgondagens start är att se så att han fungerar. Vi får avvakta banan men hans balans är barfota fram, annars blir det skor runt om.

Limoncelli – Lopp 8 (V64-5)

Gör alltid gedigna insatser och under den här tiden på året när det är lite kallare ute så trivs han allra bäst. Han är inte så snabb ut men vi borde kunna hitta en vettig position härifrån. Han är mer stark än snabb så 2140 m är ett litet minus han hade velat ha ett halvt varv till. Men hästen känns väldigt fin i träningen och kommer från en stark seger, han kommer göra ett bra lopp igen. Skor runt om, skall med på lappen.


Solvalla 18/11 2016

Sheilah Laday – Lopp 7

Gjorde en fin debut för mig senast, hon gick ordentligt snabbt sista biten. Imorgon har vi ett lite lurigt läge men Örjan får försöka hitta position och så får vi smyga med. Det blir ett liknande upplägg som förra gången. Hon visade bra inställning till att tävla och jag blir inte förvånad om hon är bland dem tre.

Yippee – Lopp 9 

Är en fin sort som gjorde ett jättebra lopp senast, han mötte då äldre hästar och gick en femton tid i tredje starten i karriären. Han har imorgon lottats till spår 7, så lite vingelrisk är det. Men Erik får försöka hitta ner i banan, han duger i ett sånt här gäng om han sköter sig och kan få en framskjuten placering. Skor bak denna gång.


Eskilstuna 15/11 2016

Tzatziki – Lopp 1

Stod för en bra insats senast, han spetsade efter en bit då och jag körde i ledningen hela vägen. Idag har vi bra spår och jag hoppas komma iväg bra ifrån start och hitta en vettig position. Tycker på pappret att loppet idag är lite hårdare än förra gången. Jag tycker att han kan dyka upp där framme. Inga ändringar.

All star – Lopp 2

Han är en fin häst som jag fick i träning för några månader sen, han känns fin i träningen och kvalade på ett bra sätt med 17 sista varvet. Det är svårt att bedöma chanserna med en debutant, utgångsläget är bra och vi får hoppas han håller sig på benen och så smyger vi med. Han kommer att gå med järnskor runt om.

Hot Armani Stursk – Lopp 11

Fick ett tufft lopp senast på Gävle, han vart hängandes ute i spåren från start och sen fick jag backa sist för att sedan gå på igen. Tyckte han kändes fin, han fullföljde loppet bra även fast det blev som det blev. Idag tycker jag att det ser lämpligt ut på pappret och det känns som att vi kan dyka upp där framme. Han kommer till att gå som han gjorde senast.


Mantorp 14/11 2016

I am Unique – Lopp 4 ( V64-1)

Kom bort senast dels på grund av ett dåligt utgångsläge och det vart lite rörigt efter ett par hundra meter, det slutade med en gallopp. Hon ställde sig och fullföljde loppet bra, idag är det 8 hästar med i loppet. Vi lottades till spår 8 så vi får försöka söka lite position i början och hoppas jag kommer ner någonstans. Hon kändes så bra senast att jag måste tro på lite chans ikväll trots det dåliga spåret. Rimligt och tro att hon är bland dem tre, hon kommer gå barfota fram och med samma utrustning som senast. Jänkarvagn igen.

Galvanize’Em – Lopp 5 (V64-2)

Han har fått lite vila sedan Solvalla starten, han kommer till dagens start med en stark rad i programmet. Det här är en rejäl herre som är väldigt stark, med tanke på att han varit ifrån ett litet tag så bedömer jag det som att vi har en bra platschans i det här loppet. Han går som han brukar göra.

Comte du Pommeau – Lopp 7 (V64-4)

Gör idag comeback efter ett längre uppehåll från tävlingsbanan. Han kvalade på Solvalla och skötte sig jättefint med träningsutrustning och skor på. Han är en väldigt kapabel häst i grunden men det har strulat en hel del för honom i karriären hittills. Han känns fin i träningen efter kvalet, han har inte full form och jag tycker inte man ska kräva av honom att gå ut och vinna idag. Det är ett par tuffa konkurrenter idag men jag tycker han ska kunna vara bland dem tre. Till dagens start blir det stängt huvudlag, barfota runt om och Jänkarvagn.

Mvh Peter.


Bergsåker 12/11 2016

Island Life – Lopp 7 (V75-3)

Han kommer senast från V75 seger på Romme och jag hade förhoppningar på honom innan den starten. Vi ändrade lite i utrustningen senast och de slog ut väl. Imorgon på Bergsåker har han klivit upp en klass, han lottades till ett bra startspår och jag har god tro på min häst. Han är väldigt kapabel och jag hoppas vi får en fin resa från vårt utgångsläge. Eventuella ändringar är att han kanske ska ha en jänkarvagn på till den här starten jag bestämmer efter värmningen. Vi får se lite hur vädret och banan är imorgon på bergsåker, jag hoppas kunna köra på optimal balans. Men det kan vara så att det krävs skor runt om och broddar i. Skulle det vara så är han lite missgynnad av det. Men jag tycker att han ska räknas tidigt och om man inte spikar Roberts häst ska han definitivt med på lappen.

Valeur – Lopp 11 (V75-7)

Kommer från en stark insats på rikstoton på Romme, han drog tåget ute i tredjespår från 700 kvar men vart aningen bekväm in på upploppet när han blev ensam och Zenit Brick spurtade förbi oss i slutstegen. Imorgon möter vi honom igen, vi har lottats till spår 5 och han är medel ut från start. Jag får söka position och ta det därifrån, han tål att göra en del jobb och kommer stå för en bra avslutning igen. Han är till skillnad från min andra häst (läs Island Life) klart gynnad om det blir brodd-bana. Han går som bekant alltid med skor och trivs utmärkt den här årstiden. Han vann med broddar runt om förra året på Mantorp och då stod han för en riktigt svettig insats. Jag har stor tilltro på min häst och jag tycker även han är tidig, Skall streckas.


Solvalla 11/11 2016

Zeus Karsk – Lopp 1

Var ute i ett lunchlopp på Solvalla senast kvävde sig då, den starten är bara att glömma. Imorgon har vi ett bra läge med spår 1, jag siktar på att ta ledningen och köra där. Han är snabb ut och bör ses med bra chans i loppet. Han går med skor runt om som vanligt. Skall streckas.

Water To Wine – Lopp 7

Hade en infektion senast, hon känns bra hemma i träningen och har gått ett lite snabbare jobb inför comebacken. Loppet imorgon innehåller bara 11 hästar och jag tycker hon ska ses med chans. Hon har kapacitet att dyka upp bland de tre främsta. Skor runt om.

Highdrive – Lopp 8

Han känns fin i träningen hemma men han blir lite ivrig när han ska tävla och har lätt för att galoppera. Vi siktar på felfri avgång och sedan får vi ta det därifrån. Hästen har bra kapacitet men gallopprisken är hög. Skor runt om.

Alla mina hästar kommer att tävla med broddar i bakskorna.