Två starthästar i två olika länder var det som gällde denna söndag för stallet. Här hemma på Solvalla hade vi 2-åriga Face´Em och i Danmark på banan Odense så startade Seducedbyaface i ett lopp för 4-åriga danskfödda ston.

För Face´Em gick det riktigt bra. Hon slutade tvåa på fina tiden 16.1/1640auto. Hon skötte sig perfekt med bilstart och smög med bakom vinnande Origo Tilly hela vägen. På upploppet provade Peter att vrida ut henne men ledaren bara gick undan då och Face´Em fick springa med där bakom utan att pressas. Vi var väldigt nöjda med henne och hon kommer troligen att få göra någon mer start i år innan hon går till vinterträning.

I Danmark så stod Seducedbyaface för en riktigt stark insats som fyra. Kom iväg fint från start och hamnade i fjärde par utvändigt. 900 kvar stötte dom bakifrån och då vred körande Christofer Eriksson ut Seduced för attack. Fick tyvärr ingen draghjälp så hon fick tugga på först i tredjespår mot de danska stokulltopparna. Trots det så kämpade hon storstilat på Odenses långa upplopp och var bara slagen med en halv längd om segern. Det var målfoto om andrapriset mellan tvån, trean och fyran och tyvärr räkte det bara till fjärdeplatsen för vår del. Prestationen var bättre än resultatet som kusken uttryckte sig efter loppet.

27.500 danska kronor fick Seduced för sitt fjärdepris och det blev ingen minusresa även om det är rätt stora omkostnader vid en sådan här tripp. Hon landade på tiden 15.3/2140auto och då ska man veta att första varvet gick efter långsamma 17.5. Det gör hennes insats ännu bättre med tanke på hur snabbt sista varvet gick.

Resan gick bra både dit och hem och Seduced blir spännande att följa framöver. Hon börjar verkligen växa i kostymen nu och hon kommer gå en fin framtid till mötes.

En helt okej söndag för stallet med två fina prestationer av hästarna.