Det blev blandade framgångar för stallet i försöken till Oaks och Kriteriet.

Det började bra då starke Face´em avväpnade ledaren enkelt i sitt försök. Från sitt trista utgångsläge så laddade jag framåt mellan hästar och kom relativt smärtfritt fram till dödens. Där satt vi lugna hela vägen och när ledaren var slagen så höll hon enkelt undan för resten också. Mycket välförtjänt seger och vi ser nu fram emot finalen där hon startar från ett 3e-spår.

Vi gratulerar ägarna till 2a raka Solvallasegern och de 100.000 kronorna i 1a-pris.

Nästa häst ut var Rightkindoftrouble som spurtade fint till ett 4e-pris efter en resa i 4e-par invändigt. Han passas framöver då han nu fick en nyttig genomkörare.

I loppet efter så startade Island Life från ett dåligt läge. Han hamnade långt bak och såg bra ut ända till slutskedet av loppet då han återigen galopperade. En grundlig uppkoll blir det på honom nu för att hitta vad det är som stör honom. Känns otroligt fin i jobben så det är huvudbry över hans galopper.

Efter det så var det dags för Sloppy Joe. Han fick ett bra lopp och allt såg riktigt bra ut i sista kurvan. Då galopperade den invändiga konkurrenten och Sloppy började tveka när han blev ensam. Tyvärr så tvekade han så mycket att han rullade över i galopp. Riktigt surt att det än en gång strular för honom i ett viktigt lopp. Bara att bita ihop och komma igen.

En chans kvar hade vi och det var Super Mare. Efter en tveksam omstart så blev hon alldeles för laddad i den giltiga starten och slog ihop och galopperade kort efter start. Väldigt irriterande då hon värmde kanon och nu inte fick en ärlig chans. Hon kommer igen och passas framöver.

Vi hade så klart hoppats på lite större framgångar men gläds väldigt mycket över Face´ems försöksseger. Nu laddar vi vidare med hästarna och hoppas dom kommer ur dessa lopp på bästa sätt. Då har dom mycket att hämta framöver. Och det blir en spännande final med Face´em som borde ha bra chans att dyka upp långt fram om det stämmer med loppet.

Ha det fint.

Peter