Fem hästar selades ut från stallet under fredagen och lördagen.

Vi inledde helgen uppe i Borlänge på Romme. Två hästar hade vi med oss och först ut var 2-åriga Twinner Boko.

Hon agerade tyvärr spänt i starten och slog på en galopp direkt. Hon ställde sig rätt så fort men tappade värdefull mark. Jag lät henne lunka ikapp sakta men säkert och ca 1300 meter kvar var jag ikapp det lilla fältet på fyra hästar. Jag låg som sista häst ända till upploppet och då lät jag henne spurta på. Hon visade då fin inställning och sprang förbi alla utom en och inkom som tvåa. En mycket fin insats och det ser bra ut inför framtiden med henne.

Den andra hästen ut från stallet denna kväll var 3-åriga Freeze´em. Han kom iväg fint från start och hamnade i rygg på ledaren. Där satt vi ända tills sista sväng då ledaren helt plötsligt galopperade. Denne galopperade undan och det blev fritt rakt fram för våran del. Det fanns gott om krafter kvar i det läget och ”Frisse” gick då undan till en enkel seger. Det var riktigt roligt då vi inte trodde han var redo att segerstrida ännu. Han är fortfarande stor och lite klumpig men det känns som att han är under bra utveckling. Fortsättning följer.

Efter den fina kvällen på Romme så var det bara att åka hem och packa om. 7.00 påbörjades resan mot Åby med Rightkindoftrouble. Seducedbyaface och Fortuna Sund åkte ner dagen innan för att övernatta där.

Seduce var först ut och hon hade inte rätta flytet i sitt lopp. Hon hamnade i 3e invändigt och det såg bra ut då. Tyvärr så stannade den framför tidigt och hon drogs bakåt i sista kurvan. Hon kom loss in på upploppet och avslutade okej men blev först utanför pengar. Hon blev såld före loppet och följde med Anders Svanstedt hem till Bjertorp. Vi önskar dom stort lycka till med henne.

Fortuna Sund startade från ett trist läge i Sto-SM. Vi kom iväg bra och hamnade i 5e invändigt. Vi satt där hela vägen och in på upploppet så löste det sig fint och vi kom fram bra. Hon spurtade till sig sista slanten och det är vi mycket nöjda med. Roligt att se att hon duger så bra mot de bästa stona vi har i Sverige. Nästa start kan bli om en och en halv vecka på Solvalla där hon har två bra lopp att välja på. Då blir hon giftig.

I loppet efter det så selade vi ut 3-åriga Rightkindoftrouble i ett klass 2 försök. Han svarade för en riktigt bra insats som 5a. Vi hittade inte ner någonstans från början och fick då vackert nöja oss med dödens. Tempot var stenhårt och första tusen avverkades efter 11.7. Ändå höll han farten strålande och kämpade hela vägen hem. Han är under kraftig utveckling och blir spännande att följa framöver.

Jag var klart nöjd med alla hästarna och det är roligt att formen på dom håller i sig. Nu laddar vi om mot en rätt så lugn vecka på startfronten. På söndag är det åter dags för Oaks-segrarinnan Face´em att äntra ovalen. Nu är det semifinal i BC som gäller och allt ser bra ut med henne i träningen efter Oaks.

Ha det fint.

Peter