I tisdags var det tävlingar på Sundbyholmsovalen och stallet hade med sig två hästar dit.

Först ut var Oboy C.D. som vi haft sen i höstas. Detta är en stor och rejäl herre som har krävt tid för att komma i sin stora kropp.

Nu var det dags för debut för oss och han gjorde oss inte besvikna. Från sitt bakspår kom han fram i dödens ganska omgående. Där satt vi hela vägen och första varvet blev relativt lugnt, 20,5. Ut på slutrundan så ökades tempot hela vägen och via 1.16 sista varvet så avgjorde Oboy relativt enkelt över upploppet och visade skön inställning.

Slutiden blev 18.4/2140 volt och för segern fick han 10.000 kronor. Vi gratulerar ägargänget och vi hoppas på fler segrar i framtiden. Det borde det kunna bli då han kommer bli bättre och bättre ju mer han får starta på. Han agerar fortfarande lite valpigt och behöver vara med och lära.

Med till Sundbyholm hade vi också hedershästen Teldar Paper. Han fick ledningen och allt såg då bra ut. Tyvärr låg han på lite för mycket under vägen och orkade inte stå emot över upploppet. Han slutade 3a och får godkänt för sin insats. 2640 är ingen önskedistans och vi försöker hitta lite kortare lopp framöver.

Peter