DSC_1338

 

I lördags avgjordes det danska stoderbyt och där hade stallet Seducedbyaface till start. Hon började från bakspår även denna gång då vi fick nummer 10 med henne.

Körande Tomas Uhrberg kom iväg bra första biten men in i förtsta kurvan blev hon nertryckt på innerspår av Steen Juul. Men ut på den första långsidan kunde Tomas backa ut från innern och hamnade då i 5e-par utvändigt.

Tempot var hårt uppskruvat framme i täten och allt såg riktigt bra ut för Seduced. Ut på sista långsidan började Tomas söka sig ut i 3e-spår och fick då väldigt sent svar av framförvarande ekipage. Hon blev utknuffad i 4e-spår men kunde krypa ner i rygg igen då hon låg bland de sista. Väl inne i sista sväng skulle Tomas styra på ytterligare en gång för att sätta in slutspurten men återigen klev framförvarande kusk ut snävt med sin häst och denna gång körde han rakt över frambenen på Seduced som inte var långt ifrån att gå omkull. En kort galopp tog hon och tappade i det läget alla chanser till att segerstrida. Ändå kom hon tillbaka starkt över upploppet och kom i mål först utanför pengar.

En rasande Tomas Uhrberg menade efter loppet att det var sämst en 3e-plats som rök när hon blev påkörd . Troligen en ännu bättre placering trodde han.

Trist när dom kör så fult och speciellt när det är så stora pengar på spel. Nu fick vi inga pengar med oss hem och en häst som blödde kraftigt på vänster framben efter loppet. Hon fick ett rajält jack på utsidan av knät där hon blev påkörd och va rätt så halt en bra stund efter loppet. Det ser bättre ut idag men hon har en svullnad vid såret där det tog i från vagnen.

Ännu mer upprörd blev man när man såg boten för kusken Kenneth Andersen som körde på Seduced, 1000dkr för snäv körning. Helt horibelt att han kom undan så lätt men dom kanske tillåter fulare tag i Danmark.

Nu tar vi nya tag och hoppas att hon inte får några men av det här. Hon visar att hon duger väldigt bra och att hon börjar nu växa i kostymen på allvar. Hon har en spännande framtid till mötes.

Skrivet av Peter Norman