Under Solvallas första tävlingsdag 2016 så selade vi ut tre hästar från stallet.
Det var tre stycken nyblivna 4-åringar som skulle ut och tävla.

Först ut var Scarlets Mirakel som var stor favorit i ett lärlingslopp tillsammans med Oskar J Andersson.
Oskar serverade SM ett fint lopp i andra par utvändigt. Ca 600 meter från mål styrde Oskar ut i tredjespår och in på upploppet hade dom kopplat grepp på ledaren. Från rygg på ledaren kom Great Society loss och utmanade kraftigt sista biten. Men med liten marginal så höll Scarlets Mirakel undan till seger.
Det var starkt gjort att vinna då han hade stora bekymmer med banunderlaget denna dag. Trots det så vinner han på nya rekordet 14.8/2140 auto.
Vi gratulerar ägarna Stall Progress till segern och de 50.000kr som var i första pris.
Om allt är väl med SM efter detta så kan ett V75 lopp i Axevalla vara aktuellt om ca två veckor.

I loppet efter så gjorde M.T. King of Cash en slät figur från köposition. Han vill inte bjuda till för fullt och det är irriterande då vi vet känner att han har mer att ge. Vi får försöka lura honom på något vis.

Sist ut i trion var Enge Lincoln. Han blev serverad ett fint lopp av körande Torbjörn Jansson. De satt mestadels i tredje utvändigt och 700 kvar så ställde Tobbe på i tredjespår. Det bet bra för Lincoln i det läget och hela vägen hem till andraplatsen. Åt vinnaren fanns inget att göra åt då denne fick en perfekt löpning under slutvarvet plus att den var riktigt bra.
Lincoln är på rätt väg och känslan är att han kommer få ett fint år han oxå.

Nu laddar vi vidare i kylan mot nya framgångar.

Peter