I tisdags så var det dags för 2-åriga Scarlet Knight-sonen Rally Esset att göra sin tredje start i karriären. Denna gjordes på Sundbyholms travbana.

Efter en imponerande seger i sin debut så var han lite sämre i sin andra start. Han var då lite nedsatt av en infektion och kunde inte göra sig själv rättvisa.

I tisdags på Sundbyholms oval så visade han sitt rätta jag igen. Från sitt innerspår så drog han enkelt till ledningen och var efter det aldrig hotad. 1.16 första 500 blev till 16.8 första 1000 metrarna och i ensam majestät så joggade han undan till en enkel seger på topptiden 15.9/1640 volt. Vi gratulerar ägarna Stall H&T Kompaniet till segern och de 20.000 kronorna som var i förstapris.

Detta är en riktigt fin häst som har det mesta som man kan begära av en bra häst. Vidare matchning under året beror helt på hur han känns i nästa träningspass. Det kan bli så att vi testar Uppfödningslöpet om han känns som han ska. Annars blir det troligen vinterträning för hans del och uppladdning inför nästa säsong.

Peter