I lördags kväll så körde Mantorp en V65-omgång och stallet hade två årsdebutanter ut då.

Island Life och Rightkindoftrouble handlade det om.

Först ut var Island Life som hade ett fint 2a-spår bakom bilen. Han öppnade bra men blev snuvad på ledningen in i första sväng. Då det handlade om årsdebut så satt vi kvar där och körde snällt.

Efter 500 meter blev det ledarskifte och då blev det 3e invändigt för Island Life. Där blev han sittande hela vägen till mål och han slutade 3a till slut. Han hade massor av krafter kvar och kändes väldigt fin. Ett väldigt fint besked av honom som vart borta länge pga en knäoperation. Tar han detta lopp på rätt sätt så blir han högintressant att följa framöver då det handlar om en kapabel häst.

Han kom i mål på 16.3/2140 auto och fick 5700 kronor för det.

Nästa häst från stallet som startade var Rightkindoftrouble. Han hade ett lämpligt lopp på papperet men brottades med ett tråkigt utgångsläge. Spår 12 och kort distans är ingen bra kombination.

Som tur var så körde dom väldigt hårt framme i täten och då kunde vi bida vår tid lite längre ner i kön. Varvet gick på snabba 11.8 och det blev trötta ben på täthästarna tack vare det. Ca 500 kvar så stötte jag med ”Trubbe” och fick en fin rygg genom hela sista sväng. Väl inne på upploppet så lyfte jag ut honom och då avgjorde han hur lätt som helst. Även han hade en hel del krafter kvar i mål och detta bådar verkligen gott inför framtiden.

Även ”Trubbe” gjorde årsdebut. Han har under pausen blivit valack och det har gjort honom gott. Han var mer fokuserad nu än tidigare och hade inte handbromsen i som han haft förut.

Han vann på 13.6/1640 och fick 10000 kronor för det. Vi gratulerar ägarna till segern och ser fram emot nya starter för dessafina 4-åringar.

Det blev en lätt hemresa från Mantorp denna ljumma lördagskväll.

Peter