För ca två månader sedan så gjordes gårdens sandbana iordning med nytt matrial och även en harv speciallgjordes för att komma ner längre i marken för att på det viset få ett tyngre underlag.

Efter att den fixades till har vi tränat de äldre hästarna nästan uteslutande där och den senaste veckan har vi börjat se resultaten av den träningen. Egentligen så började det redan med Seducedbyaface som kvalade in till danska stoderbyt efter att enbart ha tränat i djupsanden. Att hon sedan blev påkörd i finalen är en annan historia.

Den gångna veckan har vi haft två segrar till stallet på sju försök och de båda segrarinnorna M.T.Havana Girl och Fortuna Sund har enbart tränat i djupsanden. Inte ett enda vanligt snabbjobb hade dom gått inför sina comebacker och ändå kunde de prestera riktigt bra direkt. Vi tror stenhårt att det nya träningsupplägget är orsaken till framgångarna och vi kommer fortsätta träna de äldre starthästarna på samma sätt. Blir spännande att se dom tävla när dom har fått ett lopp i kroppen för att se om dom gått fram med loppen som dom normalt sett gör. Kan bli riktigt bra känns det som.

Även Malekeh hade tränat enbart i djupsanden och även hon var förbättrad i sin comeback. Hon gick med skor den gången vilket de andra två som vann inte gjorde. När vi kan dra skorna på henne så kommer hon vara ytterligare förbättrad. Vi var även nöjda med dom övriga starthästarna som både var starka och gick bra i skymundan och fick med pengar hem.

Nu kör vi vidare på det här spåret och hoppas det kommer fungera lika bra framöver som det gjort den senaste veckan. 2-åringarna kommer vi dock inte att träna något i djupsanden då de behöver fast underlag under hovarna när de tränas upp. Nästa år får dom börja träna lite lätt där men just nu är deras kroppar inte redo för den sortens träning.

Det känns spännande inför framtiden med denna nya bana och vi tror hästarna kommer kunna höja sig ytterligare med denna träning.

Skrivet av Peter Norman