Örebrotravet var destinationen när vi lastat på våra två hästar på transporten denna torsdag.

2-åriga Face´Em skulle göra sin tredje start i livet och kom från en enkel seger på Mantorp. Tyvärr blev hon för laddad från start denna gång och slog på en galopp en kort bit efter start. Hon ställde sig och kom ifatt fältet varvet kvar och fick sedan hänga med bakom tättrion in i mål utan att pressas till en 4e-placering. 19.3/1640 blev sluttiden och det var surt att hon galopperade för hon hade haft jättechans på segern annars. Men det är unga hästar och dom är orutinerade så att det blir någon galopp ibland är inte så konstigt. Face´Em kommer troligtvis att göra någon mer start i år innan det blir dags för vinterträning.

Stallets andra häst till start var 3-årige Nero Doc. Han kom från en bra prestation i Mantorp där han satt fast med krafter kvar in i mål. Nu var det debut över 2640 meter och det trivdes han bra med. Efter en resa i mestadels andra par utvändigt så styrde Peter på till attack ut på sista långsidan och då bet det bra. Favoriten i ledningen kunde svarade upp Nero och de två lämnade det övriga fältet med många längder över sista långsidan. Det stod och vägde länge men 75 meter kvar så var segergreppet kopplat och Nero kunde kliva undan till en säker seger innan det var klart. Ingen märkvärdig tid (19.2/2640) men han visar att polletten börjar ramla ner och han börjar förstå vad det går ut på. Han kommer få en fin höst och vinter om han får hålla sig frisk och fräsch.

Peter körde även en häst till under kvällen och det var Per Skoglunds Long Night Face. Efter en resa i rygg på ledaren så kom luckan som på beställning in på upploppet och Long Night hann dit till seger precis på mållinjen.

Formen håller i sig på hästarna och flera spännande starter kommer från stallet kommande dagarna.