mystery start

 

Igår(fredag 26juli) så tränade vi på här hemma på gården som vanligt och allt var frid och fröjd. 1a och 2a heaten var avklarade och vi var ute med 3e heatet när Jennie ringde till Peter ute på banan. Mystery Love som tränat i 2a heatet hade lagt sig ner och visade klara magsmärtor och ville inte resa sig upp. Hon behövde hjälp och alla som va ute och körde åkte in för att hjälpa till.

Mystery ville fortfarande inte resa sig och vi tillkallade veterinär. Han lyssnade på magen och kände också på den och konstaterade att det var inte alls bra med Mystery. Han kontaktade Veterinärhögskolan i Uppsala och berättade om symtomen som hästen visat och dom sa åt oss att åka in direkt med honom. Vi lastade på Mystery och gav oss iväg.

När vi kom in med honom kollade dom igen magen med flera olika maskiner och appater och kunde då konstatera att det va problem med tunntarmen. Ganska snabbt togs beslutet för operation. Vi fick åka hem och lämna kvar Mystery där.

Efter 5-6 timmar ringde dom och berättade att allt gått bra med operationen. Det hade blivit en knut på tunntarmen och lite blödningar runt det området. Det skars bort och prognosen var enligt veterinären väldigt god att han blir fullt återställd. Mystery blir nu kvar i Uppsala 6-8 dagar för obseravtion.

Väldigt skönt att det gick bra. Man mår inte bra när hästarna lider och det var skönt att han fick snabb och proffisonell hjälp.

Tack till veterinär Gustav Croon och alla som gjorde jobbet på Uppsala Veterinähögskola.