Sista loppet i Eskilstuna var det som gällde för Malekeh denna tisdagkväll.

Efter bra förberedelser och ett fint banunderlag så kunde Malekeh tävla barfota runt om. En lugn start blev det när loppet gick igång och hon hamnade i 3e-par invändigt. 1200 kvar hittade Peter ut i 3e-par utvändigt istället och allt såg bra ut i det läget. En av de mer betrodda attackerade ca varvet kvar och då satt Peter kvar men ut på sista långsidan kunde Malekeh styras ut i 3e-spår. Hon fick sedan rygg hela vägen in till upploppet och då vreds hon ut till attack. Efter en stark avslutning sista biten så avgjorde hon enkelt med en halv längd och insatsen var riktigt bra.

Segertiden blev 16.9/2160 och fortsätter hon i det här spåret så ser framtiden ljus ut. Hon kunde tävla barfota runt om denna gång och det gav en bra effekt. Även Malekeh har tränat i djupsanden senaste tiden och det är ingen tvekan om att det har gett ett bra resultat på hästarna. Det känns att dom har höjt sig ett snäpp och nu är det bara att träna vidare på samma vis med hela gänget så kommer nog resultaten fortsätta komma.

Det blev en enkel hemresa från Eskilstuna även om klockan blev mycket när vi anlände till Erikssund. Det var bara 5000 kr i förstapris igår men med allt strul som vart tidigare med Malekeh så var det en riktigt rolig seger och vi hoppas och tror att hon fortsätter utvecklas nu när hon är kvitt alla sina bekymmer.