3e advent spenderade Peter och Annsofie på Örebrotravet tillsammans med stallets Verymuchkiss Karsk. Ett försök till Klass 1 i rikstoton stod som uppgift.

Efter en mersmakande 2a-plats i ett tidigare Klass 1 försök uppe i Gävle så krävdes det bara för ”Karsken” att hålla sig på benen och ta en placering för att kvala in till finalerna på Solvalla annandag jul.

Karsken ville mer än att hålla sig på benen och svarade för en strålande insats.

Från sitt 6e-spår bakom bilen så blev Jorma och Karsken hängande i 3e-spår de första 400 metrarna innan de hittade ner i 5e-par utvändigt. Tempot var högt första 500 och ledaren kom dit på 1.10. Efter det gick det väldigt sakta och varvet passerades på 14.8.

Varvet från mål styrde Jorma på med Karsken och fick då en bra rygg att gå i. Han kunde sitta där till ca 400 kvar då han styrde på i 4e-spår. När Karsken då fick fritt spelrum så avgjorde han i ett huj och gick ifrån till ohotad seger på fina tiden 14.1/2140 auto.  Jorma var väldigt nöjd med hur hästen kändes och sa att det fanns krafter kvar.

Vi gratulerar ägarna Byggspann AB och Sylve Johansson till segern som var värd 100.000 kronor. Även grattis till Karskens skötare Annsofie Norman som gör ett kanonjobb med sin krigare.

Nu laddar vi om för finalerna som går av stapeln annandag jul på Solvalla. Vi hoppas kunna presentera Verymuchkiss Karsk i lika fint skick då också.

Det var väldigt skönt med en stallseger igen efter alla dessa 2a-platser vi haft de senaste månaderna. Även fast hästarna har gått bra så har det småkrånglat i loppen och det har inte räckt ända fram. Men nu var det dags och det var riktigt roligt. Nu hoppas vi det fortsätter på denna inslagna väg.