I fredags så anordnade Lutfi Kolgjini sin årliga auktion nere i Skåne på sin gård Vomb. En fantastisk tillställning som det finns mycket för övriga hästauktionshållare att lära av.

Peter var på plats för att besiktiga hela gänget som auktionerades ut senare under kvällen. Efter att ha kollat igenom alla hästar så kunde det konstateras att det var skyhög klass på hästarna som skulle gå under klubban. Stammarna på hästarna var också av högsta klass så att prisbilden skulle bli hög förstod man innan auktionen startade.

Då vi inte hade stora plånboken med oss så fick Peter smyga lite och försöka hålla sig till fyndhörnan. Och där hittade vi också en riktigt fin häst efter Raja Mirchi och vår gamla hedersmärr Pols Valborg. En individ som hade en fantastiskt fin exteriör och som även rörde sig väldigt bra.

När klubban slogs så hamnade priset på, för auktionens mått mätt, låga 100.000kr. Anledningen till det kan ha vart flera men de två största anledningarna tror vi var att det fanns väldigt många Raja M-avkommor under kvällen. Då denna häst inte klingade med efternamnet Face så kom han troligtvis bort lite bland alla avkommor till Raja. Trist för uppfödarna att inte få mer betalt för en så snygg häst men samtidigt bra för oss att kunna fynda en riktigt fin individ till ett överkomligt pris. Han var friröntgad och hade inga benbitar och det är också väldigt bra.

Söndag kväll anländer Pols Crazy Diamond till Erikssund och i veckan sätter vi igång med inkörningen av honom.

Här under finns en länk där man kan se honom röra sig.

http://youtu.be/MgWBZMsog8Y

Pols Crazy Diamond