Lunchtävlingar på Romme var det som gällde denna tisdag för Peter och Fanfar Sund. Perfekta förutsättningar med innerspår bakom startbilen och debut över kort distans.

Fanfar kunde enkelt hålla ut konkurrenterna från början och fick sedan löpa på i sitt eget tempo loppet igenom. Första 500 metrarna avverkades efter 11.5 och upp till varvet stannade klockorna på 12.5. Ett tufft tempo för klassen men det var inget som bekom store starke Fanfar. Han klev ifrån motståndet med lätthet upploppet ner och vann med ca 3 längder på fina tiden 12.9/1640 auto. Han såg riktigt bra ut och fick nu utdelning på sin fina form. Huvan satt kvar på öronen och norska gasen var oryckt.

Det var första gången över kort distans för Fanfar och det såg ut som att han gillade det. Han har även fått bra hårdhet av de tuffa lopp han tävlat i på Solvalla. Så nu när han mötte lite enklare hästar så hade han inga problem att vinna.

Han verkar trivas extra bra på Romme då det är där han har tagit alla sina 3 segrar i karriären och han har endast startat där 3 gånger ska tilläggas.

Spännande fortsättning följer för Fanfar som nu på allvar börjar växa i sin stora kropp. Målet är att han ska kunna vara med lite på V75 under hösten om han fortsätter hålla den fina formen.

fanfar