Det såg ut att bli en fullspäckad helg på förhand och det var precis vad det blev.

Om vi börjar med starthästarna på lördagen så var vi mycket nöjda med dom.  Rightkindoftrouble var först ut och allt såg perfekt ut då han hamnade i rygg på ledande storfavoriten. Tyvärr hade den en riktigt dålig dag och RKOT kom inte loss förrän 100 meter kvar. Då sköt han till vasst och kom i mål med gott om krafter kvar.

Sen var det Fortuna Sunds tur att debutera i stoeliten. Från sitt bakspår så hamnade hon i 4e-par invändigt och därifrån fick hon aldrig se dagens ljus. Även hon kom i mål med gott om krafter i behåll och nu laddar vi om mot Sto-SM med henne.

På söndagen hade vi förutom Face´em tre hästar till som skulle starta. Seducedbyaface var ut i lopp tre och stod för en stabil och bra insats när hon spurtade in som 3a. Fick tyvärr en riktigt dålig rygg på sista långsidan och utan den så är hon sämst tvåa.

I loppet efter skulle formstarke Super Mare ut och göra ett bra lopp var förhoppningarna. Men trots ett fint lopp i rygg på ledaren så var hon klen och inkom som 6a på en hygglig tid. En besvikelse och hon kommer kollas upp under veckan. Misstänkt infektion.

Efter Oaksfinalen så hade vi en häst kvar till start. Det var 2-åriga Twinner Boko som skulle debutera. Trist nog så blev det massor med strul före loppet med materialfel och sen så blev det två omstarter. Hon klev iväg bra i de två ogiltiga försöken men sen i det 3e försöket så blev det för mycket för henne och hon slog på en rejäl startgalopp. Riktigt surt att hon inte fick en ärlig chans då hon kändes väldigt fin före loppet. Nya tag!

Auktionen!

Efter mycket slit och kollande på mängder av unghästar i auktionsområdet så fick vi till slut med oss 3 nya, fina hästar hem till gården.

Vi började med att köpa 2 stycken på torsdagen. Det blev 2 fina hingstar som är efter Andover Hall och en fin moderstam. Impressive Zon heter han.

Den andra kamraten vi fick med oss hem heter Highdrive och är efter Timoko och detta är även mammans första avkomma vilket alltid är spännande.

Under fredagen blev det inget köp men under lördagens auktion så blev det ett inköp. Det var en märr efter nya avelshingsten Text Me. Mamman till denna fina märr är efter Credit Winner så det finns en spännande stam i Peachie Laday..

Vi sammanfattar helgen med ett ord: SUCCÉ!! En vinst i ett av de riktigt stora klassiska loppen som går att vinna! Sen så gjorde de övriga hästarna så gott de kunde för dagen och sen till slut så fick vi med oss 3 nya unghästar hem från auktionerna. Grymt roligt!

En relativt lugn vecka väntar stallet och det känns ganska skönt efter denna hektiska helg.

Ha det fint!

Peter