Fortuna Sund har stått för två riktigt starka prestationer den gångna veckan. Hon följde upp sin försöksseger uppe i Bollnäs förra torsdagen med en seger i finalen av Norrlands Stoserie i fredags uppe i Sundsvall, Bergsåker.

I vagnen satt även denna gång Ulf Ohlsson och han skötte sina kort helt rätt även i denna start. En lugn start blev det och Fortuna hamnade i 5e utvändigt. Banan var lite krävande denna kväll och tempot första varvet var 16 vilket var ganska tufft under rådande förhållanden.

Ca 700 meter kvar så styrde Uffe på i spåren och fick en hygglig rygg att följa. 350 meter kvar sattes slutstöten in och Fortuna fick full anfallsorder. Det bet väldigt bra för henne i det läget och det syntes tidigt att segertäcket skulle följa med hem till Erikssund.

Segertiden skrevs till 15.0/2160 volt och segern var värd 125.000 kronor. Vi gratulerar ägarna Peter Eriksson och Stefan Färdigs mfl.

Fortuna har nu ca 50.000 kronor kvar till en miljon insprunget och vi hoppas att hon är miljonärska innan året är över. Borde vara lite chans till det.

Nästa start för henne kan bli nere på Vincennes faktiskt. Hon har ett väldigt fint lopp där nere 10 december. Det är ett lopp för 5-åriga ston som max får ha tjänat 135.000 euro och förstapriset är hela 24.750 euro.

Även Verymuchkiss Karsk har ett identiskt lopp dagen efter(11 december) men då är det för hingstar och valacker. Gör han en bra insats på onsdag så kan även han vara aktuell för en liten Frankriketripp.

Ha det fint.

Peter