Det är ett skönt flyt i stallet för dagen. Hästarna presterar bra och från förra lördagen har stallet haft 17 starter runt om på banorna i Sverige.

Det blev ett bra facit på dessa starter med 4 segrar, 4 andraplatser och 2 tredjepris. Helt klart bra även om det vart en del stolpe ut på flera av hästarna som säkerligen hade vart med och krigat om segrar också.

Förra lördagen var det comeback för Face´em i ett BC-försök uppe i Rättvik. Hon gav ett positivt besked efter hennes ofrivilliga uppehåll. Efter en fin resa så spurtade hon rappt till andraplatsen och det var riktigt bra. Nu laddas hon för fullt mot Stochampionatet och som hon kändes sist så är hon en het kandidat där.

I måndags lastade vi bussarna och tog båten till Gotland. Där blev det en andraplats som bäst med Oboy C.D. Han spurtade väldigt fort sista 300 metrarna och visade att han är klart på gång. Vi hade även med Freeze´em som slutade 3a efter ett halvtufft lopp utvändigt ledaren. En godkänd insats. Tredje hästen vi hade med oss var Power Broline. Tyvärr har han trasliga nerver och rullade över i galopp efter ca 100 meter. Det blev en helt okej dag nere på Skrubbs med plus på Oboy.

Under tisdagen var det Solvalla som gällde och lunchtävlingar. Vi hade Caddie Jewel ut. Hon blev för ivrig från start och galopperade direkt. Det var synd för hon känns klart bra i träningen. Vi hade även två kvalhästar denna dag. Först ut av dom var ostarade 4-åringen Hot Armani Stursk. Han skötte sig galant och kom in på 18.9/2140 på ett bra sätt. Han är redo för start inom kort. Den andra kvalhästen var Sessan Kimbee. Hon gjorde tyvärr inte ett rätt och galopperade och blev diskad.

Onsdagen var travledig men sen på torsdag hade vi två hästar ut. En på lunchen i Eskilstuna och en på kvällen uppe i Gävle. Och vilken dag det blev! Seger för bägge hästarna! Vi började på lunchen med Mystery Love som spurtade fint och avgjorde strax före mål. Han vann på fina tiden 14.0/2140auto och ägarna fick för det 25.000kr. Ett fint besked av honom som vart borta en månad för en infektion. Uppe i Gävle ville inte M.T.King Of Cash vara sämre. Efter två galoppmisslyckande i början av karriären så skötte han sig denna gång. Han satt mestadels i andra utvändigt och dödens. 700 kvar satte körande Jorma Kontio in attacken och Kingen stred tappert hela vägen hem och visade bra skalle. Han vann på fina tiden 17.8/2140 volt på en smetig bana och fick 15.000kr för det. Spännande fortsättning med dessa killar.

Under fredagen var det återigen Solvalla som gällde och vi lastade på hela 8 hästar från gården. I det första loppet hade vi två ut. Rightkindoftrouble räckte inte till efter en fin resa i 2a-par utvändigt. Ryan Kronos däremot gjorde ett fruktansvärt bra lopp. Han hade dåligt läge och hamnade sist. Varvet kvar styrde körande Ulf Ohlsson på i 3e-spår. Trots att han sprang 1.11 sista tusen där ute så räckte det ”bara” till ett 3e-pris. Han landade på 12.0/1640auto och det var roligt att se honom. Han är riktigt på gång.

I dagens 3e lopp så ledde Comte du Pommeau från start till mål. Han var storfavorit och gjorde en fin insats direkt efter ett litet uppehåll. Han vann på fina tiden 13.5/2140auto och ägarna fick frö det 30.000kr. Ett fint formbesked och han har en fin sommar framför sig.

I 4e loppet så blev det tyvärr galopp för Scarlets Mirakel. Han hade avgjort spetsstriden och allt såg bra ut men efter 10 meter så rullade han över. Surt för han hade haft toppchans i det loppet då han kändes jättefin.

I lopp 5 så vann Island Life sin 2a raka seger. Efter ett tufft lopp i ledningen med stenhårt tempo så gick han undan enkelt på grymma tiden 13.4/2140 auto. Klent betalt för den insatsen då ägarna fick 20.000kr. Spännande framtid med denna 4-åring då han har lite pengar på sig och står bra inne i klassen.

I lopp 7 så galopperade tyvärr Enge Lincoln bort en säker seger. Han satt i spets men rumplade till ca 300 kvar när allt såg klart ut. Surt som bara den men han kommer igen.

Moonshine All Over spurtade riktigt fint i det 9e loppet till en 2a-plats och kom i mål på nya rekordet 15.0/2140volt. Ett riktigt fint formbesked och hon blir spännande framöver då det känns som hon höjt sig ett snäpp.

Sist ut denna fullspäckade fredag var fina 3-åringen Golden Speed. Tyvärr fumla han till det direkt när bilen lämnade fältet och galopperade. Kändes kanonbra efter det och kom 7a ändå. Passas framöver för det kändes att han gått fram med förra loppet i kroppen.

Under lördagen åkte vi till Färjestad med de bägge toppstona Fortuna Sund och I Am Unique.

Fortuna gjorde sin första start sedan seger nere i Paris under januari månad. Hon fick ett snällt lopp i rygg på ledande favoriten. Tyvärr så var favoriten blek och vi blev fast bakom denne. Fortuna fick en bra genomkörare och vi ser fram emot en rolig sommar med henne. Hon landade på 13.1/2140auto med alla krafter kvar

I dagens 12e lopp så gjorde I Am Unique en fin insats som 2a. Hon öppnade snabbt till ledningen och hon fick sedan gå där hela vägen. Tyvärr åkte hon dit mot favoriten i sista stegen men vi var nöjda med hennes insats och hon hade samma tid som vinnaren, 15.0/2640auto. Hon känns fortsatt fin och vi hoppas på vidare utveckling för henne och vi tror på en bra sommar för henne också.

Hästarna är som sagt bra i ordning och dom som funkar är med och krigar långt fram hela tiden. Nu jobbar vi på mot nya segrar!

Peter