Full fart denna onsdag på Solvalla då stallet hade tre hästar till start plus att vi hade tre juniorer som gick premielopp.

Lilljeppe var först ut av starthästarna och han hade inget flyt alls. Blev kvar bakom en som tvärstannade mitt i sista kurvan och då kom hela fältet förbi och det gick sedan inte att förbättra sig något. Blev först utanför pengar men han fick en nyttig genomkörare inför framtiden. Kortlopp på landsorten nästa gång skulle passa fint.

Blue Beauty var nästa häst ut. Hon hängde med en bit ner i fältet men kunde inte förbättra sig något i slutet. Hon funkade som hon skulle i halsen men fick mjölksyra helt enkelt. En nyttig genomkörare fick även hon och även fast hon blev utan pengar så sänkte hon sitt rekord med lite över en sekund. Blir intressant att se henne i nästa start med detta lopp innanför västen.

Sist ut var M.T.Havana Girl som gjorde comeback efter lite småskavanker. Ett snällt lopp fick hon i 4e-par invändigt. Det var fullt med hästar runt omkring henne hela loppet och inte förrän ca 150 kvar så fick hon luckan. Då sköt hon till riktigt vasst och gick med full fart över mål. Ett riktigt positivt besked och hon avverkade sista 500 efter 1.12 och då hade hon bara fritt sista 150. Nu hoppas vi att hon håller sig frisk och fräsch för då kommer hon bli mycket spännande i framtiden.

Fina juniorer

Vi hade även denna vecka tre 2-åringar ut i premielopp. Denna gång var det tre hingstar som fick ut och visa upp sig och det gjorde dom på ett gallant sätt. Från lastningen hemma på gården tills att dom kom hem igen satte dom inte en fot fel. I värmningen skötte dom sig fint och det va som att dom vart inne på Solvalla tjugo gånger fastän det var första gången. I själva loppet skötte sig alla tre helt perfekt och kom i mål på 1.30-tid alla tre. Riktigt kul att dom sköter sig så bra när dom ska visa upp sig och nu tränar vi vidare mot kval såsmåningom.