I söndags var det BC-uttagningar som gällde på Solvalla och stallet hade två hästar till start.

Först ut var Face´em. Tyvärr krånglade hon bakom startbilen och galopperade innan bilen släppt fältet. I det läget såg allt mörkt ut. Det blev en markförlust på ca 50-60 meter, kanske mer.

Jag lät henne lunka ikapp fältet och ca 1500 meter kvar så anslöt vi som sista ekipage, 6e-par utvändigt. Tempot var lågt i täten och det såg fortsatt mörkt ut. 700 meter kvar gick vi med i ryggar och in på upploppet var det full fart som gällde. Efter en grym spurt så inkom hon som tvåa och tog sig därmed till final.

Klockorna visade någonstans 1.13/2000 meter och det var ett grymt formbesked hon visade. Nu håller vi tummarna för att hon ”överlevde” detta tuffa lopp och finalen känns väldigt intressant i så fall.

Jag fick välja först av tvåorna och valde då bricka 9. Så klart för att slippa vara bakom bilen från börja då hon kan hetsa upp sig och galoppera.

Detta blir Face´ems tredje storloppsfinal för året och hon har verkligen visat att hon tillhör den absoluta kulltoppen. Roligt för alla inblandade.

I loppet efter så hade vi Rightkindoftrouble ut. Han låg i tredje invändigt hela loppet och därifrån fick han aldrig se dagens ljus. En oförbrukad häst hade vi över mål och även han håller fin form. Passas framöver.

Nu laddar vi för finalen med Face´em och hoppas och tror på en framskjuten placering.

Peter