I förra veckan så beslutade ägarna i samråd med Peter att låta Face’em lägga tävlingsskorna på hyllan.

Beslutet är grundat på att hon under hela denna säsong har dragits med muskelproblem som gjort att hon inte kunnat uppnå den höga kapacitet som hon besitter.
Vi har jobbat hårt med att få bukt på problemen och det har känts hoppfullt många gånger men tyvärr så återkommer problemen med musklerna.

När säsongen drog igång så var vi övertygande om att hon skulle kunna försvara sin plats som kulletta under 4-åringssäsongen. Hon tränade väldigt starkt hela vintern och vi såg verkligen fram emot detta år.
Tyvärr så har resultaten vart långt ifrån det vi hoppats och trott tack vare hennes problem under året.
Face’em är en häst som under hela sin karriär levt på styrkan som sitt främsta vapen. Under detta år så har den inte funnits där och alla vi runt hästen tycker inte att hon ska vara ute på banan och tävla när hon inte kan visa upp sitt rätta jag.

Nu går hon en ny väldigt spännande karriär till mötes som fölsto. Hennes första partner är redan bestämd och den som får äran första gången är ingen mindre än Trixton.

Vi får komma ihåg henne för det hon gjorde som 3-åring och inte dömma henne på resultaten under detta år. Det skulle vara orättvist mot henne.
Det hon gjorde för oss som 3-åring kommer vi vara henne evigt tacksamma för. Hon skrev in oss i historieböckerna när hon vann Svenskt Travoaks på ett imponerade vis.
Face’ems betydelse för stallet går inte att beskriva med ord och vi är glada och stolta över allt som hon gjort för oss och vi kommer med spänning följa hennes karriär i aveln.
Vi i teamet vill tacka ägarna och alla andra runt hästen för några fantastiskt fina år tillsammans. Det har vart en underbar resa med denna häst och nu får vi leva med de fina minnen vi haft med henne. Det kommer bli tomt i stallet utan Face’em men samtidigt så kändes beslutet rätt med tanke på denna problemfyllda säsong.

Tack Face’em. Vi är dig evigt tacksamma.

Team Norman