I tisdags skulle stallet ha haft två hästar ut på Eskilstuna men tyvärr fick vi stryka Majestic Rhode. Enda startande var då Mystery Love som visat god form en längre tid. Mystery värmde bra och allt va som det skulle. Inför loppet började han stressa upp sig en hel del och blev vår att reglera. Han hade springspår men ville inte alls vara med och Peter hade problem att vända upp honom från start och därav kom dom iväg dåligt. Efter att ha blivit över i 3e-spår så kom dom fram till dödens efter 400 meter. Jämnt 14-tempo var det och in på upploppet var tanken tom på Mystery och han tröttnade och fick inga pengar.

Efter uppkollning av honom visade det sig att han drogs med en halsinfektion och nu blir det vila några veckor för att återhämta sig. Det var därför han var stressad före loppet då han kände på sig att han inte var riktigt frisk. Han kommer igen.

I torsdags var det dags för en tripp till Örebro och vi tog med oss Fortuna Sund och Teldar Paper bak i bussen. Som vanligt på Örebro så var banan under all kritik. En gång på hela tävlingsdagen var dom ute med vattenbilen och då var det sol och 22 plusgrader. Ingen bra kombination och banan blev riktigt lös och stum. Inget som passade någon av våra hästar. Dom är vana att träna på fasta och fina underlag då vi lägger ner stora reurser på att ha träningsbanor i bra skick.

Fortuna Sund kom ingenstans på det dåliga underlaget och sprang bara och slirade hela loppet. Hon kom i mål på en 5e-plats men det var inte vad hoppats eller räknat med. Efter loppet var hon helt slut i hela kroppen och muskeltröttheten visade sitt tydliga språk. Synd då hon på papperet hade en lämplig uppgift. Blir till att besöka veterinären och kolla upp henne.

Teldar Paper brukar kunna va strulig från start med voltstart men klarar han det och kliver iväg brukar han vara som ett lås. Tyvärr var det samma problem för honom med underlaget och han sprang bara och slira och sökte fäste. Ca 900 kvar kom galoppen som ett brev på posten och så var den dagen förstörd. Blir ett besök hos veterinären för honom oxå för när banan är så lös och dålig så sliter den tyvärr hårt på hästarna.

Med facit i hand så skulle vi ha strykt hästarna och åkt hem men det är alltid lätt att vara efterklok. Man får helt enkelt låta bli att åka till Örebro. Sen så är det lika för alla som tävlar på banan men våra hästar som är vana med fina underlag hemifrån får större problem än dom som är vana att springa på taskigt dito. Vi får ladda om och komma igen med nya tag.

Ha en trevlig midsommarhelg önskar stall Norman!Rundbanan