hemsidan 045

 

Stallet lastade fem hästar för tävlingar på Eskilstunaovalen denna tisdag.

Bäst gick det för M.T.Havana Girl som efter en snabb start kunde överta ledningen i utgången av första kurvan. Det kostade ca 1.11 första 500 men sen kunde tempot dras ner. Upp till varvning hade tempot sjunkit till 1.14 och Havana såg dunderfin ut i en längds ledning. Storfavoriten satt parkerad utvändigt och försökte sig på en attack in i sista kurvan. När denne närmade sig lsträckte Havana ärligt på sig och pinnade undan till en säker seger med en dryg längd. Sluttiden skrevs till fina 13.4/1640auto och då fanns det en hel del krafter kvar. Huvan satt kvar på öronen och den brukar hon svara bra på när man drar av. En riktigt rolig seger då hon gjort många starka prestationer i år utan att ha fått vinna och en spännande fortsättning följer.

I det första loppet så gjorde 2-åriga Face´Em tävlingsdebut och det slutade tyvärr med en galopp in på upploppet. Hon hade i det läget gott om krafter kvar och det var sämst 2a-platsen som rök där. Hon bröt ut en aning strax före galoppen och sen så slog hon ihop och då kom galoppen. Det var synd men hon kommer säkerligen tillbaka och gör något mer lopp under hösten.

I lopp två hade vi också en debutant i 3-åriga Nero Doc. Han tog ledningen från sitt innerspår för att sedan släppa till favoriten. Ut på första långsidan blev det körning framme i täten och då blev det 3e invändigt för Nero. Där satt han sedan hela loppet och fick inte någon riktig lucka förrän 100 kvar och då sköt han till på ett godkänt sätt till en 5e-placering. En bra debut och han blir intressant i nästa start då han kändes riktigt stark in i mål.

I lopp sex så gjorde sorgebarnet Oldschoolmare äntligen ett felfritt lopp. En avvaktande resa på innerspår fick hon och när hon väl slappnade av in på upploppet så spurtade hon riktigt piggt in i mål. En positiv insats och vi hoppas hon börjar funka som hon kan nu.

Sist ut var Malekeh i det tionde loppet. Hon sprintade till ledningen och såg dunderfin ut. Fick hård uppvaktning över sista långsidan men bet ifrån sig bra mot den pressande favoriten. In på upploppet så tröt dock krafterna och Malekeh föll tillbaka till en 6e-plats. Ändå ett fall framåt tycker vi då hon vart ifrån tävlingsbanan i ca fem månader. Sprang nytt rekord gjorde hon också då hon landade på 16.0/1640auto. Vi hoppas hon går fram med det här loppet i kroppen och att hon snart kommer ut på banan igen.

Överlag så presterade alla hästarna klart godkänt. Det enda som var trist var att Face´Em galopperade in på upploppet.

Skrivet av Peter Norman