Denna Kriterievecka inledde stallet med att lasta 3 hästar på transporten för att åka till Mantorp och tävla. När krutröken lagt sig så hade vi tagit en seger och två tredjeplaceringar.

Segern stod talangfulle 2-åringen Face´Em för. Hon fick en bra start från sitt 4e-spår och kunde överta spets mitt i första kurvan efter viss körning. Sedan blev det spel mot ett mål och Face´Em fick löpa på i ensam majestät framme i täten. På tiden 18.4/1640meter voltstart så segrade hon med fem längder och det fanns gott om krafter kvar på det. Peter satt mest och finåkte hela vägen och det såg riktigt bra ut. Spännande fortsättning följer för denna starka madame som hittills har gjort det mesta rätt.

I loppet efter så startade Nero Doc och han fastnade med gott om krafter kvar i rygg på ledaren. Det blev en delad 3e-plats för honom och han visade att han är riktigt på gång. Visserligen mötte han inga värstingar men som han såg ut över mållinjen så får vi lov att bevaka honom i nästa framträdande. Han kommer mer och mer för varje start.

Sedan fick vi lov att vänta till kvällens sista lopp för att starta Oldschoolmare. Hon har äntligen börjat förstå vad det här går ut på och skötte sig även denna gång. En trevande start ändade med att hon sedemera hamnade i 2a-par utvändigt. Ut på sista långsidan kom attackerna bakifrån och då styrde även Peter på till attack. Det bet bra och hon kämpade på berömvärt hela vägen hem till en 3e-plats. Nytt rekord gick hon och hon kommer mer och mer även hon.

En lätt hemresa blev det från Mantorp och nu laddar vi vidare för fler starter denna vecka och en spännande helg med auktioner och  fina race på Solvala.

face