Under fredagen hade stallet starter på två banor.

Vi började med lunchtrav på Solvalla med Scarlets Mirakel och Oboy C.D där den förstnämnda var först ut.

Efter en fin start så hamnade Scarlets Mirakel i rygg på ledaren medan många av motståndarna ägnade sig åt galopp. Tempot var jämn 16-fart och det passade SM fint då han har bra styrka. I sista kurvan backades han ut i 2a-spår och fick full fart under fötterna direkt när han fick fritt. Över upploppet så sprintade han undan till en enkel seger på fina tiden 15.7/2140 volt med krafter kvar.

Vi gratulerar ägarna Stall Progress till segern och det fina 1a-priset på 30.000 kronor. Nu laddar vi vidare mot nya lopp och hoppas på fortsatt utveckling med Kalle som han kallas.

Oboy C.D galopperade tyvärr från början och även 400 meter kvar med en bra placering på gaffeln. Han har inte rätta spänsten i kroppen än men kommer bli bra när han orkar med sig bättre.

På kvällen så var det Skrubbs nere i Visby som gällde. Tre hästar ut från stallet hade vi där.

Även där började det bra då starke Freeze´em segrade trots ett tufft lopp utvändigt om ledaren. En riktigt stark insats av Frisse som det nu var rätta trycket i igen. Han har inte kommit igång som vi önskat under året men nu ser det ut som att formen är klart på gång.

Segertiden blev 15.7/2140 auto och vi gratulerar ägargänget Stall Rosé som belönas med 12.000 konor för vinsten. Nu hoppas vi Frisse släpper till ordentligt och fortsätter på detta spår.

Nästa häst ut var Cassano Bob. Han fick ett omöjligt lopp och blev hängandes i 3e-spår hela loppet. Han höll farten starkt ändå och hamnade först utanför pengar. Vi får hoppas att han går fram ännu mer med denna genomkörare och han kommer snart ut igen om han tar loppet på rätt sätt.

Sist ut var Ryan Kronos som hade en fin uppgift på förhand. Tyvärr så strulade han igen från start och slog på en kort galopp och hamnade sist. När tempot sänktes så kördes han framåt och kom ner i 2a utvändigt varvet kvar. Banan var lite lös och det passade inte Ryan så bra och under slutvarvet så hackade han lite i aktionen och var inte fullt körbar förrän sista hundra metrarna. Han tog då in mark på tätduon men nådde inte hela vägen fram och slutade 3a. Han gjorde en bra insats och sprang 13.2 sista 2000 metrarna men det är klart irriterande att han strular från start. Vi ska göra lite småändringar till nästa start och vi tror han ska sköta sig bättre då.

Det blev en klart bra dag med 2 segrar på 5 starter men det var såklart lite surt med de andra som det småstrulade för. Vi knyter näven och kommer igen starka.

Peter