Fina Cocktail Jet-sonen Cassano Bob blev stallets första 3-åring att vinna lopp i år. Han gjorde det uppe på Rommeovalen i ett lopp med enbart debutanter som motståndare.

Från sitt innerspår i volten kom han iväg på ett okej sätt men kunde inte hålla upp ledningen. Istället hittade körande Jorma Kontio ut i andraspår snabbt och kunde därefter avancera till ledningen.

Väl i spets var det lugna gatan första varvet. Dit kom han på måttliga 20,5 och allt var upplagt för en säker seger såg det ut som. In i sista kurvan så hade han någon längd till sina konkurrenter. Då skickade Fredrik Pedersen loss sin fina debutant Önas Jocke från 3e-par utvändigt. Han tog sig snabbt upp utvändigt om Cassano som inte riktigt var med på noterna vid den snabba tempoväxlingen. Det såg ett tag ut som att han skulle bli nerspeedad av Önas Jocke men på klasshästens vis så höll han undan med ett säkert huvud över mållinjen.

Cassano landade på 18,5/2140 och det var krafter kvar på det. Han hade endast 78 i puls efter loppet och verkade ganska oberörd när han kom in i stallet efter sitt goda dagsverk. Något vidare odds fick inte dom som spelade, 1.28 gav han endast.

50.000 kronor var det i 1a-pris och vi gratulerar ägarna Hunters Stable m.fl. Detta var en debut som lovade gott inför framtiden och vi hoppas Cassano får hålla sig frisk under året. Då kan han duga långt i sin kull som det ser ut.

Nu kämpar vi vidare mot nya segrar! Väl mött på ovalerna.