Under onsdagens tävlingar på Solvalla hade stallet en häst till start. Det var Comte du pommeau och han såg till att stallet blev 100-procentiga under kvällen.

Det var i ett lärlingslopp och i vagnen satt Oskar Kylin-Blom. Oskar skötte korten rätt och gav Comte en perfekt resa i 3e-par invändigt. Ut på sista långsidan blev det strul för hästarna i 2a-spår och Oskar kunde glida ut i 2a ytter med Comte. In på upploppet så vred Oskar ut den för första gången barfotatävlande Comte du Pommeau. Och vilket svar han fick! På lätta fötter så dansade han undan med 5 längder på topptiden 13.8/2140 auto!

Det var riktigt skoj och nödvändigt då han hade en etta längst upp i raden och vid ett dåligt resultat hade vi haft problem med matchningen. Nu blev det full pott och då blir det lättare att komma med i lopp framöver.

40.000kr fick ägarna T.J Fordonservice mfl för Comtes fina insats. Nu laddar vi framåt för nya lopp och hoppas på fortsatta fina framgångar.

Vi hade även två fina 3-åringar som kvalade och där skötte sig M.T. King of Cash väldigt fint och kom i mål på 21.0/2140 efter att ha lufsat utvändigt ledaren hela vägen. Den andra kvalhästen var Enge Lincoln som tyvärr rumplade till 1300 kvar och galopperade. Blev diskad då han inte ställde sig och vi siktar på nytt kval om två veckor.

Med till Solvalla var också Ryan Kronos och I Am Uniqe för att gå snabbjobb. De bägge skötte sig bra och sprang 1.17/2100 på ett tilltalande sätt. Ryan ska starta nu på onsdag och det är debut för oss. En spännande häst som borde ha en ljus framtid om han får vara hel och fräsch. I Am Uniqe tänkte vi debutera fredagen före elitloppet på Solvalla. Hon har ett fint stolopp då och vi hoppas poängen räcker till för att komma med i det loppet. Även hon är en spännande häst för framtiden

En bra onsdag blev det totalt sett och vi var nöjda när vi rullade hem från Solvalla.

Peter