Stallet har haft en lugn inledning på året. Endast tre starter hade avverkats innan måndagen på Romme då vi startade två hästar.

Den lugna inledningen beror dels på att vi haft en förkylning som dragit genom stallet och de flesta av stallets hästar har mer eller mindre vart drabbade. Sen så är det många som vintertränar för dagen och laddas upp för säsongen som ligger framför oss.

På måndagen så startade två av stallets hästar uppe i Romme. Först ut var Comte du Pommeau som debuterade för oss. Han hade tränat väldigt mycket inför denna start men var inte vässad så hårt i tempojobb. I loppet så hamnade vi till slut i tredjepar utvändigt och det hölls ett jämnt och bra tempo i täten. Ut på sista långsidan så satte jag in attacken och då bet det väldigt bra för ”Greven”. Trots att han blev utan rygg och fick hela sista kurvan i tredjespår så avgjorde han enkelt över upploppet och vann med ett par längder.

En riktigt stark insats av honom och segertiden blev 16.3/2160 och förstapriset var 25.000 kronor. Vi gratulerar ägarna TJs Fordonservice mfl till den fina segern. Framtiden ser bra ut för Greven som borde kunna kunna klättra en bit i klasserna om han får vara frisk och skadefri.

Några lopp senare så gjorde även Queen Of Hearts debut för oss. Hon kändes fin hela vägen men när jag skulle sätta in attacken ca 350 meter före mål så bromsade hon till och galopperade. Det var trist då hon hade krafter kvar och troligen hade slutat sämst tvåa. Vi ska göra några små korrigeringar i utrustningen och hon kommer snart ut igen. Hon kändes klart bra i övrigt.

Peter