Elitloppshelgen ligger nu bakom oss och det var som vanligt en trevlig tillställning. En värdig vinnare i Elitloppet i form av Nahar och Robert Bergh fick vi se. Inte ofta det loppet vinns av en häst som får tugga själv i 3e-spår sista 600 i det hårda tempot som är. Riktigt imponerande.

Elitloppshelgen smygstartade lite under torsdagen med en fotbollsturnering på Zinkensdamm. I den deltog allt från aktiva, journalister, sportkändisar, uppfödare och en hel del annat folk oxå. Peter var med i Solvallas lag som tyvärr inte tog sig vidare från gruppspelet.

John Bootsman som föder upp Boko-hästarna hade skänkt 1a-priset till det lag som drog det längsta strået i turneringen. Och det var inte vilket pris som helst, ett 1-årigt sto efter Muscles Yankee! Alla deltagare var såklart extra taggade med ett sådant 1a-pris. Det var hårda och jämna matcher nästan rakt igenom hela turneringen men när krutröken lagt sig så stod laget ”Twinner the winner” som segrare. Tomas Brolin var ansvarig för det laget som innehöll en hel del kända ansikten såsom Anders Limpar, Hasse Eskilsson, Abgar Barsom, Pär ”Glada Huddik” Johansson, Glenn Schiller m.fl. och som coacher hade dom pokerproffset Micke Norinder och föredetta höjdhopparen Patrik Sjöberg.

För stall Norman blev det ett väldigt positivt resultat av denna turnering då laget ”Twinner the winner” valde att placera deras nyvunna 1-årssto hos oss. Hästen som nu heter Fairytale Boko kommer att döpas om till Twinner Boko och hon kommar att komma till oss någon gång i början av oktober.

Väldigt roligt att dom valde just oss och nu får vi hoppas att det blir en riktig bra häst som dom och vi kommer att få mycket roligt med.