Veckan inleddes med två starter på Romme.

Fortuna Sund gjorde comeback efter ca 2 månaders uppehåll från tävlandet. Och vilken comeback hon gjorde! Efter en snabb inledning så fick hon överta spets efter 500 meter körda. Det kostade snabba 1.09.3 och några hundra meter senare kom Kajsa Frick farande med favoriten och då valde Peter att överlåta täten. Upp till varvet kom Kajsa och Pilgrims Elan på snabba 1.12 och tassandes i rygg hade hon hela tiden Fortuna. Då tempot var högt var det svårt för bakomvarande ekipage att förbättra sig och Peter kunde vänta med attacken ända in till upploppsrakan. Då vred han ut Fortuna som då kämpade sig fram till seger med en halv längd på ett mycket fint vis.

Segertiden skrevs till fina 12.1/1640 auto och det var också banrekord för 4-åriga ston. Det var väldigt starkt gjort att gå en så bra tid efter ett längre uppehåll. Nu håller vi tummarna att hon får vara frisk och fräsch så kommer hon fortsätta att springa in fina pengar till sina ägare.

I kvällens nionde lopp så gjorde Oldschoolmare sin 2a start på mindre än en vecka. Och även i denna start så travade hon hela vägen in i mål. Efter en lugn start så hamnade hon sist invändigt. Lugnt tempo framme i täten var det och ut på sista långsidan så började köhästarna att attackera i 3e-spår. I sista sväng hittade Peter ut från innerspåret och kom med i rygg som 3e häst i 3e-spår. Hon var lite spänd hela tiden men ca 100 meter kvar slappnade hon av och då spurtade hon väldigt piggt in i mål. Hon kom in på en 3e-plats och den insatsen lovade mer. Att gå från sista häst och sånär hinna fram till seger är starka papper och lär hon sig bara att slappna av och märker att det inte är så farligt med andra hästar i loppet så kommer resultaten att komma mer och mer tror vi. Hon landade på 17.8/2140 denna gång och vi var nöjda. Snart kan hon sitta där till ett fint odds och man ska hålla ögonen uppe vart hon startar nästa gång.