Under lördagen så var det fintrav uppe i Gävle och i ett av ramloppen så hade stallet Comte du Pommeau ut.

I Lördagsloppet över 2640 så startade Comte med 20 meters tillägg. Därifrån så fick han en kanonstart och efter 600 meter så satt han i 2a-par utvändigt. I täten så var det jämnt 1.15-tempo vilket passade fint för Comte.

Ut på slutvarvet så kom attackerna bakifrån och då klev också Comte in i matchen. Ut på sista långsidan så flög han fram och tog över ledningen enkelt. Han fick många längder tillgodo och när han sedan avslutade sista 500 metrarna efter 10.5 så blev segern enkel och han hade även denna gång tussarna kvar i öronen.

Han landade på 13.4/2660 och det betydde nytt banrekord på Gävleovalen. Han var endast 2 tiondelar ifrån det svenska rekordet över lång distans och voltstart. Hade han haft någon som utmanat honom så hade han kunnat slå det kändes det som. Det är fantastiskt med tanke på att han endast har ca 300000 kronor på kontot.

För segern blev ägarna T.Js Fordonservice mfl belönade med fina 100000 kronor.

Det har verkligen gett en enorm effekt med barfotabalans på Comte som nu orkar hålla ihop travet hela vägen hem utan bekymmer. Tidigare har han tappat stilen sista biten men det är som bortblåst nu när han tävlat utan skor på fötterna.

Det blir en spännande fortsättning med denna häst som står bra inne i sin klass på V75.

Peter