Hästarna fortsätter att göra fina insatser runt om på banorna. Vi hade en bra juli-månad med bla två V75-segrar som toppar. Ändå var vi inte helt nöjda med den månaden då vi var drabbade av en halsinfektion som vandrade runt på ett flertal hästar. T.ex så missade Face’em att kvala in till Stochampionatet då hon var drabbad av det.

Augusti månad har börjat väldigt bra och under de tolv första dagarna så har vi tagit 4 segrar på 17 starter och kört in lite drygt 200.000kr. Även om inte allt har gått på räls så får man ändå vara nöjd med dom siffrorna. Vi hoppas att vi kan ta någon V75-seger även under denna månad då vi förhoppningsvis har några ut under kommande omgångar.

De som stått för segrarna under augusti hitintills är i tur och ordning:

Cassano Bob på Gävle den 2a. Han hade en lämplig uppgift på papperet och klev runt sina motståndare med enkelhet. Det var roligt att han äntligen fick till det och vi hoppas att det ska börja flyta på för honom nu. Han är som de flest vet vårt bidrag i Rixtravet och vi hoppas på att kunna fortsätta att klättra i ligan där. Vi ligger just nu 3a.

Vår andra segrande häst var M.T. King of Cash. Detta är en kille med fin stam och en hög potential. Han segrade på Mantorp förra torsdagen och Jorma Kontio skötte spakarna. Kingen satt tidigt i ledningen och höll ett för klassen rätt så högt tempo. I slutsvängen såg det lite segt ut men på ett fint sätt så höll han undan med säkerhet sista biten. Han vann på fina tiden 15.3/2140 auto och det är bra papper i hans tredje felfria lopp.

Dagen efter så var det lunchtävlingar på Solvalla. I det första loppet hade vi ut Moonshine all Over som kom från en blek insats. Hon visade att det bara var en tillfällighet då hon från sitt snäva spår på tillägg forserades fram till spets i ett tidigt skede av körande Torbjörn Jansson. Väl där så var det spel mot ett mål och hon vann busenkelt på fina tiden 14.4/2160 volt. Den fina tiden gick hon med både huvan och norsken oryckta.

Under denna fredag hade vi även American Cowboy ut och han gjorde första starten för oss. Han får vi lägga i facket ”nästagångare”. Han fick ett snällt lopp på innerspår och intrycket på honom över målrakan var riktigt bra. Han inkom som 4a på nya rekordet 14.9/2140 volt och då såg det ut att finnas en hel del krafter kvar. Se upp nästa gång!

Den fjärde vinnaren som stallet selat ut denna månad är fina märren I Am Unique. Hon tog sin seger på V86 under onsdagen. Och på vilket sätt hon vann!! Från bricka 6 bakom bilen så bombade körande Erik Adielsson till ledningen. Och det kostade att komma dit. Först hård körning från start och sen fick hon svara ut favoriten när hon kom och testade en bit. Första 500 landade på 09.4 och varvet kom hon upp till på 10.8 över sprintdistans. Och man ska komma ihåg att hon är inte i stoeliten(ännu) utan har runt 700.000kr på sig. Runt sista kurvan såg Erik och Loppan(hennes smeknamn) helnöjda ut och upploppet ner var utan större dramatik till segern.

Hon landade på den riktigt starka tiden 11.2/1640 auto och då såg hon inte speciellt tagen ut när hon kom in i stallet efter loppet. Får hon hålla sig frisk och fräsch så har vi en spännande sensommar/höst väntandes med henne.

Vi i stallet gratulerar samtliga ägare till dessa vinnare och vi jobbar vidare för att dra in fler ettor under augusti månad, och såklart resten av året. Nu är vi på jakt efter årets 3e miljon inkört.

Peter