Med Fortuna Sund kan vi blicka tillbaka på ett framgångsrikt år.

Tidigare under hennes karriär har hon hela tiden stoppats upp av skador och sjukdomar. Under 2014 så har hon varken vart sjuk eller skadedrabbad. Tack vare det så har vi både kunnat träna och tävla kontinuerligt och framgångarna har kommit därefter.

Under torsdagen uppe i Bollnäs så hade hon en lämplig uppgift på papperet och körande Ulf Ohlsson skötte sina kort rätt. Efter en resa i tredjepar utvändigt så satte Uffe in attacken på sista långsidan. Hon rundade fältet enkelt och vann på 15.1/2160 volt med gott om krafter kvar. 30.000 kronor var det i förstapris och det var även ett försök i Norrlands Stoserie. Finalen körs kommande fredag uppe på Bergsåker med ett förstapris på 125.000 kronor och det blir hennes nästa uppgift.

Detta var Fortunas 4e seger för året och hon har nu bara några tusenlappar kvar till en halv miljon intjänat under detta år. En riktigt härlig utvecklingskurva har hon haft och det känns som att hon fortfarande är under utveckling. Om allt ser bra ut efter fredagens start på Bergsåker så har vi lite planer på att starta henne nere i Frankrike under vintern. Hon har några fina lopp där och det skulle vara roligt att testa henne nere på kolstybben. Men vi tar ett lopp i taget och låter självklart hästens välmående gå i första hand.

Mvh Peter