Under onsdagens tävlingar på Solvalla hade stallet sju hästar ut. Sex som startade och en som kvalade.

När kvällen summerades så kunde vi konstatera att det blev en bra kväll.

Fina I Am Unique var den som lyckades allra bäst. Från sitt 5e-spår bakom bilen så frontade hon omgående. Väl där så var det en enkel resa mot segern i detta Diamantstoförsök med 100.000kr till segraren. Efter ett lugnt första varv så ökade körande Erik Adielsson farten successivt under slutrundan. De sista 300 metrarna avslutades i ryslig fart och hon segrade på lätta ben med några längder på fina tiden 13.0/2140 auto. Detta var hennes andra raka seger på Solvalla och hon är nu inkvalad till finalen av Diamantstoet under Kriteriehelgen där det väntar 200.000kr till vinnaren. Tar hon detta lopp på bra sätt så ligger en start på Bollnäs om två veckor inplanerad.

Vi gratulerar ägaren Stall Åskbollen till denna seger och det ser ut som att det blir en spännande fortsättning för alla inblandade i denna fina 5-åriga märren.

Stall Åskbollen hade även 2-åriga Thai Caitlin ut i kvallopp före tävlingarna. Och på vilket sätt hon kvalade!! Efter en lugn start så närmast joggade hon runt på fina tiden 18.4/2180volt. Hon avslutade sista varvet på 15.4 och det gjorde hon utan att pressas det minsta. En spännande häst som troligen kommer ut om ca tre veckor.

I övrigt så gjorde hästarna överlag fina prestationer.

Amazing La Marc slutade fyra i sitt lopp och börjar hitta formen igen och henne siktar vi på Oaks med nu.

Mystery Love fick en tuff inledning och orkade inte fullfölja sista biten. Gjorde ändå en godkänd insats men fick inga pengar. Vi laddar om med honom och han är snart på banan igen.

M.T. King of Cash galopperade tyvärr kort efter start och så var den dagen förstörd. Ny start inom kort.

American Cowboy gjorde återigen en bra insats för oss. Han hade tränat kanonbra inför detta lopp och det var roligt att han levde upp till det i lopp också. Han fick ett fint lopp i rygg på ledaren. I sista sväng fick han backas loss och när han hade fritt spelrum så sköt han till riktigt vasst. Han inkom som tvåa och han får man fortsätta att passa framöver, han är riktigt på gång. 15.0/2140 blev sluttiden och han har nu gjort två bra lopp för oss.

I dagens sista lopp så visade Caddie Jewel förbättrade takter. Hon smögs fram på innerspår och sköt till bra på upploppet när luckan kom. En 6e-plats blev det på nya rekordet 15.0/2140 auto.

I och med I Am Uniques seger så kom stallet upp i 7 segrar under augusti månad. Ett bra facit och nu hoppas vi att september månad blir minst lika bra.

Peter