Igår lördag 30 augusti så var jag nere i Danmark för att se om det fanns några fina 1-åringar att inhandla på deras årliga derbyauktion. 62 hästar var det som skulle gå under klubban. Katalogen såg intressant ut på förhand och jag var på plats i god tid för besikta så många hästar som möjligt.

Jag och min danska kompis Sune var nästan helt ensamma under förmiddagen och vi kunde då gå runt i lugn och ro och besikta hästarna. Det var skönt men samtidigt konstigt. Här hemma i Sverige är det alltid mycket folk igång tidigt för att besikta hästarna men så var det verkligen inte här.

Besiktningen började segt då det inte dök upp någon fin individ på dom 15-16 första hästarna vi kollade. Men sen så började det dyka upp flera fina hästar som också hade fina stamtavlor. Jag hittade 7-8 stycken under besiktningen som var väldigt fina och det var fler än vad jag trodde på förhand.

Auktionen drog igång vid halv åtta och när sista hästen gått under klubban så var uret ca elva. Då hade jag ropat in inte mindre än 4 fina 1-åringar. En hingst och tre ston.

Katalog nr 2. Bale La Marc hingst e. Infinitif-Early Night. Han har en bror som har tjänat 880.000dkr vid namn Nightlife La Marc. En rejäl och kraftfull häst. Priset blev 54.000dkr.

IMG_1248

 

Katalog nr 8 Blue Line sto e. Pearsall Hanover-Opera Line. Blue Line är mammans 3e avkomma. Mammans första avkomma är 3-åriga Whisper Line som nyligen vann Quick Pay pokalen på Åby. Hon har tjänat 215.000 kr på 8 starter. Blue Line fick även pris som auktionens finaste häst. Därav bandet runt halsen. Priset blev 100.000dkr.

IMG_1246

 

Katalog nr 20 Beatriz sto e. Credit Winner-Borgogna As. Hennes 4-åriga syster Tua Vang spurtade tidigare under dagen sylvasst till en 4e-plats i Danskt Stoderby. Hon har även flera syskon som gjort bra ifrån sig på tävlingsbanan. Priset blev 80.000dkr.

IMG_1237

 

Katalog nr 56 Babe La Marc sto e. Muscle Hill-Oiseau. Babe är mammans 3e avkomma. Första avkomman är Sugary La Marc som börjat bra med 6 segrar på 10 starter. Mamman är även helsyster med avelshingsten Clerk Magistrate. Priset blev 210.000dkr och det var auktionens dyraste häst.

IMG_1243

Jag är väldigt nöjd med de hästar som köpts in och det var verkligen värt att åka ner på denna auktionen. Nu inväntar vi hästarna med spänning och dom anländer till Erikssund i morgon kväll(måndag 1 september).

Peter Norman