Stallets tre senaste starthästar har vart 3-åringar och dom har skött sig väldigt bra.

Det började förra tisdagen, 1a april, på Eskilstuna med Donato Hanover-sonen Rightkindoftrouble som avlade maiden på ett riktigt imponerande sätt. Trots en löpning mestadels utvändigt om ledaren så kunde han kliva undan till en enkel seger på fina tiden 16.5/2140.  Sista 500 avverkades efter 11.5 och det gjordes med bra spänst över mål.

Han hade verkligen gått fram i form efter sin 3e-plats i debuten. Mer skärpa på han denna gång och han går en spännande framtid till mötes. Ägarna fick fina 50000 kronor för segern och nästa start är inplanerad till Solvalla onsdag den 16e april.

Dagen efter på Solvalla den 2a april så var fina Face´Em ute och luftade sig. Årets andra start var det som gällde för henne och hon hade en bra uppgift på papperet. Tyvärr kunde hon inte hålla ute den tuffaste konkurrenten Sing A Song från start och blev av med spets till denne. Torbjön Jansson var inte intresserad av att släppa täten denna gång och Fejsan blev kvar i rygg. Där satt hon hela vägen in i mål med massor av krafter i behåll.

Det blev ännu en mersmakande 2a-plats för henne som det även blev i årsdebuten och säsongen har inletts bra för hennes del. 16.8/2140 auto blev sluttiden och 32500 kronor fick hennes ägare för 2a-platsen. Nu ska hon bli uppkollad av veterinär innan fortsatta matchningen spikas. Hur som helst så tror vi att hon kommer få en fin säsong.

Efter onsdagen hade stallet lugnt på start-fronten. Träning av hästarna hemma var det som gällde i slutet av förra veckan.

Men så igår måndag den 7e april var det dags för Sloppy Joe att äntra ovalen för andra gången i livet. Första gången som han gjorde det så segrade han på ett enkelt sätt på Solvalla.

Nu så var det Mantorp som gällde för Sloppy och även denna gång så slutade det med en enkel seger. Han fick inget gratis denna gång och fick göra grovjobbet själv sista rundan.

Från början hamnade han i 2a-par utvändigt men 1200 meter kvar så gled körande Erik Adielsson fram utvändigt om ledande 2a-handsfavoriten. Tempot höjdes rejält och det var tre hästar som gick ifrån klungan. Ca 350 meter före mål var ledaren slagen och hästen som liftat med i rygg hade inget att komma med. Istället gick Sloppy ifrån till en enkel vinst som till slut skrevs till 5 längder. Topptiden 15.6/2140 auto sprang han i sin livs andra start och ägarna kunde inkassera 50000 kronor. Ingen nästa start är spikad för honom ännu. Vi vill se hur han tar loppet innan vi planerar vidare.

Det är verkligen roligt när unghästarna kommer igång och presterar fint på banan. Det är ett kvitto på att vi ligger bra på det i träningen med dom.

Nu håller vi tummarna att hästarna får fortsätta hålla sig friska och fräscha. Då ser det ut som att det kan bli en fortsatt rolig säsong för alla runt stallet.

Mvh Peter